Sök
Nokia 7210

Nokia 7210

Lätt trippelbandare

2002-12-18

En trippelbandare med färgskärm, FM-radio och inbyggd högtalare som skall ta upp kampen med bland annat Sony Ericsson T68 om köpstarka kunder. Men betygen är blandade.
Testkälla Kommentar
iMobile "Appreciate the many new features"
Mobile Review "Nokia 7210 is a fashion phone"
DinSide "Skjermen fungerer ypperlig"
Digit Life "Leaves a quite pleasant impression"
Mobil "Halvblek display drar ner betyget"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga att även om designen, och speciellt knappsatsens layout, är ganska oortodox vänjer man sig vid den ganska snabbt. Vikten anses bra och även storleken får godkänt. Majoriteten tycker att färgskärmen är bra både inomhus och i solljus. En av testarna tycker att den inte håller måttet för att se på bilder. Samtliga testare klagar på att av- och påknappen samt volymknappen är hårda och svåra att trycka in. Ljudkvaliteten är OK men ett par testare noterar att den försämras om man använder handsfree. Vill man byta skal så beskrivs detta av ett par testare som ganska bökigt jämfört med tidigare modeller från Nokia.

iMobile

"Appreciate the many new features"

iMobile tycker att 7210 verkar vara en stabil telefon med massvis av funktioner. Testaren tycker om den läckra men energikrävande färgdisplayen. Gränssnittet är mycket lättanvänt och enkelt att använda med WAP. Testaren påpekar dock att det är en hel del små men irriterande saker som drar ner betyget. Till exempel att man inte kan ha olika ringsignaler för olika grupper. Testaren noterade också att det var ganska svårt att trycka in vissa knappar, speciellt av- och påknappen samt volymknappen. Att byta skal är bökigt jämfört med tidigare Nokia telefoner.

Källa: Till iMobiles hemsida
Till Mobile Reviews hemsida
Till Din Sides hemsida
Till Digit Lifes hemsida
Mobil Nr 11, 2002

Mobile Review

"Nokia 7210 is a fashion phone"

Mobile Review skriver att telefonen är ganska liten och lätt vilket mycket beror på det smidiga batteriet. Standbytiden är hyfsad med tanke på att telefonen har färgskärm. Volymknappen är svår att trycka in, så man lär inte göra det av misstag. Ljudet anses bra och tydligt men tyvärr försämras det med handsfree. Volymen hos ringsignalen anses klen och vibratorn likaså vilket kan göra att man missar ett samtal. Priset är lite väl högt och testaren hade gärna sett bluetooth och kanske en diktafon bland funktionerna. Jämfört med tidigare telefoner från Nokia så är det betydligt krångligare att byta skal i 7210.

DinSide

"Skjermen fungerer ypperlig"

Din Side tycker att telefonens ganska udda design är uppfriskande och trevlig. Det första intrycket är att telefonen verkar stabilt byggd. Knapparnas ovanliga layout förvirrar i början men inte efter någon timmes användning. Volymknappen beskrivs som ovanligt hård och svår att trycka in. Även av- och påknappen lider av samma åkomma. Skärmen anses vara riktigt bra, både inomhus och i solsken. Jämfört med T68i är den skarpare och har bättre färger. Den är även något större vilket gör att man får plats med mer text. Telefonens radio fungerar bra men det finns också ett par minus i form av att bluetooth, diktafon och framför allt röststyrning inte finns. Minnet för att lagra bilder är i minsta laget.

Digit Life

"Leaves a quite pleasant impression"

Digit Life tycker inte att den okonventionella knapplayouten är speciellt svår att vänja sig vid och när man väl gjort det är knapparna lätta att särskilja i formen. Ljudkvaliteten anses riktigt bra men testaren noterar att den försämras om man använder handsfree. Mottagningen är superb och svårslagen. Ringsignaler och vibrator är båda kraftiga, har man bara telefonen i fickan är det ingen risk att man missar samtalet. Displayen går att använda även i solen.

Mobil

"Halvblek display drar ner betyget"

Det första Mobil noterar är den lilla av- och på knappen som beskrivs som "skrattretande liten". Testaren hävdar att man efter ett tag blir van vid knapparnas lite udda layout men påpekar trots detta att telefonen är osmidig att använda. Färgskärmen fungerar bra till ikoner och liknande men skall man se bilder så har de en tendens att se bleka ut, påstår testaren. Den inbyggda högtalaren anses fungera riktigt bra med ett högt, klart och distinkt ljud. Storleken är helt OK och den låga vikten som gör telefonen till i nuläget en av marknadens lättaste är naturligtvis också uppskattad. FM-radion anses fungera riktigt hyggligt, om man får in stationerna vill säga.

Cirkapris: 5700 kronor

Produktfakta: Nokia 7210 har en knappsats där alla knapparna har olika form och där några sitter i en halvcirkel runt knapparna i mitten. Telefonen har trippelband (GSM 900/1800/1900 mhz) och är Nokias första efter 7650 med färgskärm. Stöd för WAP, GPRS och JAVA vilket möjliggör att man kan ladda ner en mängd spel och program från nätet. Telefonen har också inbyggd högtalare och FM-radio. Standbytiden är 150-300 timmar och taltiden 2-5 tim. Måtten är 45x106x18 mm och vikten 83 gram.

Modell: Nokia 7210