Sök
Nokia 7200

Nokia 7200

Hög stilfaktor

2004-06-14

Nokia 7200 är en snygg mobil med utbytbara textilskal, som harmonierar i design och färg med både rem, väska och skärmsläckare.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 6,6/10 ”Livsstilsmobil”
Connect 373/500 ”Stilvoll”
M3 6/10 ”Snygg men inte så bra”
Xonio 5/5 ”Umfangsreiche Ausstattung”

Vad tycker testarna?

Överlag anser testarna att 7200 inte är någon högteknologisk innovation, snarare mer elegant än funktionell. Den har dock en del bra funktioner. Främst är det kalender och organisatör som får bra kritik. Även VGA-kameran med möjligheter till videoinspelning är en bra detalj. Nackdelarna är den ynkliga skärmen, trots att telefonen är vikbar och hade haft gott med plats för en ordentlig display. Menyerna är logiskt uppbyggda men tyvärr alldeles för sega. Det kan ta upp till en halv sekund innan telefonen reagerar. Två testare kommenterar också att modellen saknar blåtand, vilket man förväntar sig av en telefon av den här standarden.

Mobil

”Livsstilsmobil”

fullopen

Mobil tycker att 7200 är en tuff och elegant livstilstelefon med hög stilfaktor. Den känns robust samtidigt som den är smidig och funktionell. Den största kritiken avser skärmen som är väldigt liten. Det ger ett billigt intryck trots att det är en vikbar telefon. Inte heller som färgdisplay gör den något större intryck på testarna. Varken skärmbilder eller fotografier blir levande. Kameran känns däremot gedigen. Upplösningen är fin även vid sämre ljusförhållanden. Modellen har ett bra ljud som tidvis låter lite plåtigt. Man uppfattar också en del bakgrundsbrus. Tangenterna känns sköna och navigationsknappen är funktionell, men manövreringen är seg. Mittenradens knappar är större än de andra, vilket kan försvåra när man skriver SMS. Av de tre spelen är ett riktigt underhållande. Trots att modellen inte är lika exklusiv som den verkar, så är den trevlig menar Mobil.

Källa:

Mobil nr 4, 2004
Connect nr 5, 2004
M3 nr 5, 2004
Till Xonios hemsida

Connect

”Stilvoll”

Nokia_7200_closed

Connect granskar Nokia 6230 och 7200. Främst är det de praktiska funktionerna som organisatör och kalender som tilltalar testarna. Härligt med en kamera som enkelt kan ta upp till 45 sekunders videoklipp förutom stillbilder. Synd bara att det inte finns stöd för MP3, utan man kan enbart lyssna på radio. Taltid och standbytid ligger på en bra nivå, även om 6230 uppvisar lite längre tider. 7200 är en snygg och tilltalande telefon som kan en hel del, men allra bäst anser man att 6230 är. Den rekommenderas eftersom den har allt det där som 7200 saknar, bland annat MP3 och inbyggd blåtand. 6230 blir också lite mer av en affärstelefon, menar Connect.

M3

”Snygg men inte så bra”

M3 konstaterar att tillverkarens första vikbara telefon har en alldeles för liten färgskärm som dessutom känns dyster och mörk. Någon teknologisk nyhet är inte 7200. Det är mest på utsidan den kammar hem poäng och den är ”mer snobbig än kompetent”. Menyerna är otroligt sega. Det kan ta upp till en halv sekund innan mobilen reagerar. Det bästa är kamerafunktionen med den lågupplösta videoinspelningen. M3 saknar blåtand som borde vara standard i prisklassen. Detta är en telefon för den som ser mer till utseende än till funktionalitet. Även om funktionerna är bra och telefonen har inbyggd kamera, så önskar man sig ändå bättre anslutningsmöjligheter.

Xonio

”Umfangsreiche Ausstattung”

Nokia_7200_open

Xonio menar att den uppseendeväckande snygga mobilen är rikt utrustad med praktiska finesser som särskiljer den från konkurrenterna. Det man främst framhåller är bra telefonfunktioner, anteckningsmöjligheter och smart organisatör. PC-Suite är bra för synkronisering med MS Outlook eller Lotus Notes. Här finns en enkel, logisk meny och bra tangenter förutom den femvägs navigationsknappen. Akustiken övertygar inte helt. Det finns en bra klang i telefonen men också ett störande surr i bakgrunden och mottagaren uppfattar rösten som ihålig och tonlös. Mobilen saknar blåtand och UMTS-stöd, i gengäld får man nöja sig med IR-port, WAP och USB. Men verkliga minus är att detta inte är en trippelbandstelefon och att displayen är liten. Trots allt har modellen kamera och videofunktion samt många finesser

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Nokia 7200 är en GPRS dual band telefon för 900/1800-nät med inbyggd FM-radio och VGA-kamera. Utmärkande för designen är det textila Xpress-on-skalet, där medföljande väska och handledsband koordineras med matchande bakgrundsbild och skärmsläckare. Mobilen har två displayer: en svartvit med 96x36 pixlar samt en TFT-display som mäter 27,3x27,3 mm, har 65 536 färger och 128x128 pixlar. Denna kan användas som sökare vid fotografering. Bland finesserna finns handsfree, inställningsbara höger- och vänstertangenter, animerad menygrafik, kalender med veckovy, att-göra-lista för 30 poster, plånbok, SMS, MMS, e-post, chatt och Java-baserade spel. Det finns 20 polyfoniska, 10 enkla och 1 Nokia-signal men röstklipp kan också användas som ringsignal. Taltiden är 3-5 timmar, standbytid 150-300 timmar. Kameran har en upplösning på 640x480 pixlar, 10 sekunders självtimer, lägena standard-, porträtt- och nattläge, galleri för lagring av videoklipp, ljudklipp, bilder, ringsignaler och grafik samt inbyggd funktion för uppspelning och nedladdning av video i 3GP-filformat. Programvaran PC Suite medföljer. Anslutningar är POP-port, IR-port, och WAP 2.0 och med en dataöverföring med upp till 57,5 kbit/s i GPRS-nät. Modellen är 86x50x26 mm stor och väger 115 g.

Modell: Nokia 7200