Sök
Nokia 6822

Nokia 6822

För den kommunikative

2005-11-04

En mobil som passar bra för den som vill ringa och skicka längre meddelanden, men knappast för den som gillar att ladda hem större mängder data.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 66/100 “Suveräna kommunikationsmöjligheter”
Connect 384/500 “Ein ultimatives Tool für kommunikative Typen”
IT Avisen 3/6 “For de som bare skal snakke”
Trusted Reviews 7/10 “The lack of memory is the big letdown”

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar mobilens utfällbara tangentbord och menar att det är bekvämt att använda, även om en testare anser att knapparna kunde ha varit något högre för att underlätta användning. De är inte lika förtjusta i mobilens begränsade minne vilket gör det svårt att lagra större filer och spel i telefonen. Det är främst de som vill ringa och skicka meddelanden som kommer att ha glädje av modellen, de som söker en multimediamobil bör vända sig någon annanstans menar testarna.

Mobil

“Suveräna kommunikationsmöjligheter”

6822_02
Mobil tycker inte att det första intrycket är särskilt bra eftersom telefonen känns plastig och billig. Kameran tar riktigt hyfsade bilder men testaren menar att det är synd att displayens upplösning inte är högre. När tangentbordet fälls upp vrids innehållet i displayen automatiskt och handgreppet känns naturligt. Dock är knapparnas motstånd inte riktigt bra, och de hade gärna fått vara mer upphöjda för att förenkla skrivandet. En stor nackdel med telefonen är det förhållandevis lilla minnet som starkt begränsar möjligheten att lagra bl.a. bilder och spel. Testaren påpekar att den som tilltalas av modellen är de som vill ha en billig telefon att kommunicera med och som inte har något större intresse för multimediaanvändning.

Källa: Mobil nr 5 2005
Connect nr 7 2005
Till IT Avisen
Till Trusted reviews

Connect

“Ein ultimatives Tool für kommunikative Typen”

Connect testar förutom Nokia 6822 även Sony Ericsson K750i, Siemens M75 samt Samsung SGH-Z130. Testvinnare är Sony Ericsson K750i medan Nokia 6822 hamnar på en andra plats. Testaren gillar det utfällbara tangentbordet och menar att knapparna är både bra och ändamålsenliga. Det är därför först och främst den som skickar många och långa meddelanden som kommer att ha nytta av mobilen, även om andra funktioner så som kamera och batteritid i stort sett är bra.

IT Avisen

“For de som bare skal snakke”

6822_07

IT Avisen gillar inte displayen och menar att såväl upplösning som storlek är under all kritik. Den är så liten att den är obrukbar till allting annat utom att knappa in telefonnummer eller läsa meddelanden. Detta komplicerar också användningen av den inbyggda VGA-kameran. Det är enkelt att ställa in e-posten i mobilen vilket är bra, men testaren är inte förtjust i menysystemet Series 40 som för all del är användarvänligt men å andra sidan borde ha uppdaterats för länge sedan. Mobilen passar bäst för den som skall prata eller skicka meddelanden, all annan användning undanbedes.

Trusted Reviews

“The lack of memory is the big letdown”

6822_03
Trusted Reviews menar att det horisontella tangentbordet är utmärkt att skriva med och det har en hel del funktionsknappar vilket är välkommet. Den inbyggda kameran är en klar förbättring jämfört med tidigare modeller men är inte särskilt bra. Möjligheten att filma videoklipp är dock en bra funktion. Ett stort minus för det lilla minnet som inte räcker långt, det finns heller inte stöd för minneskort av någon typ vilket gör att minnet inte kan byggas ut. Testaren gillar att mobilen är kompatibel med Blackberry e-mail men menar att tillverkaren har gjort alltför många kompromisser för att hålla storleken nere.

Cirkapris: 2700 kronor

Produktfakta: Nokia 6822 är en mobil som har dimensionerna 106x46x21 mm och en vikt på 100 g. Den har en inbyggd VGA-kamera med en upplösning på 640x480 pixlar som kan spela in såväl video som ljud. Det interna minnet är 3,5 MB stort. Mobilens display har upplösningen 128x128 pixlar och kan hantera 65.536 färger. Överföring sker via Bluetooth och IR. Telefonen har stöd för MMS och SMS. Batteriet ger en taltid på 3-8 timmar medan passningstiden är 7-14 dagar.

Modell: Nokia 6822