Sök
Nokia 6720 Classic

Nokia 6720 Classic

Snacka duger

2009-11-05

Nokia 6720 Classic är framförallt gjord för att prata i, enligt tillverkaren. Och ja, samtalskvaliteten är mycket bra. I övrigt har den många funktioner, men inget som direkt sticker ut.
Testkälla Betyg Kommentar
mobil.se 72/100 ”Ny telefon i gammalt paket”
Mobilsiden 4/6 ”Alligevel proppet med funktioner”
Good gear guide - ”A solid mid-range mobile phone”
Cnet 5,8/10 ”Great call quality”

Vad tycker testarna?

Nokias nya 6720 Classic är fullmatad med funktioner, men egentligen inga direkta överraskningar. Den liknar till utseendet sin föregångare Nokia 6220, men en hel del har förbättrats på insidan. Samtalskvaliteten är bra, både vad gäller ljud, bild och reducering av bakgrundsljud. Kameran presterar helt okej, men avsaknaden av linsskydd stör testarna. Bra batteritid och 3,5 mm uttag för hörlurar hyllas, liksom en väl fungerande gps.

mobil.se

”Ny telefon i gammalt paket”

Mobil anser att Nokia 6720 Classic till mångt och mycket liknar sin föregångare Nokia 6220, i alla fall vad gäller utsidan. Men på insidan är det mycket som förbättrats. Samtalskvaliteten är bra, även om du använder högtalarfunktionen, vilket är ett stort plus enligt testaren. Både ljud och volym håller hög klass, dessutom finns brusreducering. Det sistnämnda frågar sig testaren dock om det gör någon skillnad, men ljudet är hur som helst bra. Telefonen har en bra form, men påpekar att kameran saknar linsskydd. Bra men inte överraskande musikspelare och en trevlig gps får du också på köpet.

Källa: www.mobil.se

Mobilsiden

”Alligevel proppet med funktioner”

Danska Mobilsiden tycker att materialval och kvalitet har fått stå tillbaka för mängden funktioner hos Nokia 6720 Classic. Den är fyllt till bredden med funktioner, men höljet som nästan helt är i hårdplast, knarrar en hel del. Kameran presterar bra, och bildkvaliteten är okej. Även denna testare påpekar dock att det saknas linsskydd. Telefonen har ett mycket rimligt pris, även om testaren gärna skulle sett ett bättre materialval och skulle varit beredd att betala för detta.

Källa: mobilsiden.dk

Good gear guide

”A solid mid-range mobile phone”

En snabb processor står bland de positiva egenskaperna hos Nokia 6720 Classic enligt Good gear guide. Bra batteritid och 3,5 mm uttag för hörlurar finns också på plussidan. På minussidan återfinns avsaknaden av riktig blixt och linsskydd hos kameran. Designen får gott omdöme. Den rundade formen gör att telefonen kommer närmare ansiktet när du pratar. Knappsatsen är bra men knapparna något i minsta laget. Operativsystemet Symbian 60 gör telefonen lättnavigerad.

Källa: www.goodgearguide.com.au

Cnet

”Great call quality”

Cnet hyllar knappast designen hos 6720. Den är tråkig till färgen, den lätt böjda formen bidrar säkerligen inte till någon förbättrad samtalskvalitet, och knappsatsen är liten och osmidig. Likt de tidigare testarna påpekar man även avsaknaden av linsskydd. Telefonen lider också brist på intressanta funktioner, det är en genomsnittstelefon vad gäller funktionalitet, men presterar gör den dock utmärkt, i de funktioner som finns.

Källa: www.cnet.com.au

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta:

Nokia 6720 Classic
Typ: Turbo 3g, klassisk form
Skärm: Tft 2,2 tum, 240x320 pixel, upp till 16,7 miljoner färger
Minne: 128 megabyte internt, plats för micro-sd-kort, 1 gigabyte ingår, kan utökas till 8 gigabyte
Kamera: 5-megapixel, videoinspelning upp till 640x480 pixlar
Tal: 8 timmar 30 minuter (gsm)
Standby: Upp till 500 timmar
Mått: 110x45x14 mm
Vikt: 110 gram
Anslutningar: Mini-usb, 3,5 mm av-kontakt, bluetooth 2.0, TV-utgång
Övrigt: Musikspelare, FM-radio, gps

Tillverkare: Nokia