Sök
Nokia 6710 Navigator

Nokia 6710 Navigator

Telefonen som hittar rätt

2009-11-02

Nokia 6710 Navigator har en utmärkt gps-funktion och en rad andra fina finesser. Det som talar emot den är att skärmen är i minsta laget för att kunna ersätta en traditionell navigator.
Testkälla Betyg Kommentar
Hardware Zone 4/5 ”The Nokia 6710 Navigator has proven itself worthy of its name”
Phone Arena 8/10 ”The phone display is awesome”
Good Gear Guide 3,5/5 ”The 6710 Navigator is Nokia's best effort yet”
Cnet Australia 8,2/10 ”Camera fantastico”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att nya Nokia 6710 Navigator kommer med en mycket bra gps- funktion. Den erbjuder också livstidsprenumeration på kartor i den region som telefonen införskaffas och en mycket fin zoomfunktion. Vidare uppskattas kameran som anses ta mycket bra bilder och att telefonen faktiskt har en hel del finesser. Minus delar testarna främst ut till att skärmen är för liten, men också till att skärmen har problem med reflektioner och att telefonen är lite tråkigt designad.

Hardware Zone

”The Nokia 6710 Navigator has proven itself worthy of its name”

Hardware Zone tycker att Nokia 6710 Navigator i stort påminner om de flesta liknande telefoner men menar också att det finns några saker som sticker ut. Bland annat uppskattas att Ovi Maps erbjuder gratis kartor och att man får en livstidsprenumeration inom det område som man köper telefonen. Navigationen bedöms vara riktigt bra även om kartorna i 3d sägs vara lite tröga och skärmen får kritik för att vara i minsta laget. Telefonen får också beröm för att den har andra fina egenskaper även om den inte är den smidigaste på marknaden. Hardware Zone anser att Nokia äntligen hittat den perfekta mixen och att 6710 Navigator lever upp till sitt namn.

Källa: www.hardwarezone.com (SI)

Phone Arena

”The phone display is awesome”

Amerikanska Phone Arena menar att Nokia 6710 Navigator absolut inte är någon vacker telefon och tror inte att den kommer att tilltala de modemedvetna köparna men anser att den är utomordentligt välbyggd. Knapparna bedöms vara lagom stora och skärmen kallas för läcker. Testaren tycker att telefonens gps uppträder mycket bra och att den har många finesser. Kameran tar bra bilder, men videoinspelning är inte av någon vidare kvalitet. Musikspelare och batteri uppskattas och på det stora hela menar Phone Arena att Nokia 6710 Navigator är en utmärkt telefon och hyfsad som navigatör.

Källa: www.phonearena.com (US)

Good Gear Guide

”The 6710 Navigator is Nokia's best effort yet”

Australiensiska Good Gear Guide menar att telefonen är mycket välbyggd och att livstidsprenumerationen på kartor är sådant som gör att den förtjänar att tittas på. Andra saker som uppskattas är den touchbaserade zoomen och kameran som får mycket beröm. Knapparna sägs vara bra även om knappsatsen bedöms vara i minsta laget. Skärmen får beröm för att den har bra bild och fina betraktningsvinklar, dock är skärmen alldeles för liten och lider av problem med reflektioner. Navigationen bedöms vara mycket bra i telefonen och därför menar Good Gear Guide att det är synd att skärmen är så liten för annars hade den varit mycket bra även som gps.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cnet Australia

”Camera fantastico”

Cnet menar att telefonens gps-funktion är överraskande bra och kartor ser fina ut på den klara och färgrika skärmen. Menyerna är enkla att använda, men skärmen får kritik för att den är för liten och lider av problem med reflektioner på grund av den blänkande ytan. Den nya zoomfunktionen får mycket beröm och även kameran bedöms vara av mycket hög kvalitet. Designen på telefonen anses vara lite tråkig. På det stora hela menar Cnet att telefonen är ett bra gps-alternativ för en turist i en okänd stad, men anser samtidigt att den inte kan ersätta en vanliga bilnavigator.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 3600 kronor

Produktfakta:

Nokia 6710 Navigator
Typ: Utskjutbar, 3g, edge, fyrbands-gsm
Skärm: 2,6 tum. 320x240 pixlar och 16 miljoner färger
Minne: 50 MB intern. Kan utökas till 4 GB via MicroSD-kort
Kamera: 5-megapixel. Autofokus, blixt och 20x digital zoom
Tal: 7 timmar och 30 minuter (gsm)
Standby: 450 timmar
Mått: 104,8x50,1x14,9 mm
Vikt: 117 gram
Anslutningar: MicroUSB, 3,5 mm AV, 2 mm likströmsjack
Övrigt: Bluetooth, UpnP-stöd, A-GPS, E-postklient,

Tillverkare: Nokia