Sök
Nokia 6700 Classic

Nokia 6700 Classic

Den enkla uppföljaren

2009-09-01

Nokia 6700 Classic är uppföljaren till framgången Nokia 6300. Mobilen är enkel men effektiv och kommer att hitta sina fans bland dem som inte vill ha en smartphone.
Testkälla Betyg Kommentar
Phonearena.com 8/10 ”Buying it is money well spent”
Stuff 5/5 ”Light years beyond its mid-range ranking”
Mobile choice 3/5 ”We predict a bright future”
Pocket-lint 7/10 ”A great little handset”

Vad tycker testarna?

Nokia 6700 Classic är uppföljaren till bästsäljaren 6300. Nokia har inte hastat ur sig en simpel kopia utan istället gett 6700 Classic sin egen karaktär. Mobilen uppfattas som kompakt med ett metallhölje och en platt knappsats som andas lyx. Skärmen är liten och gör surfandet mindre njutbart än det kunde ha varit. Det är även svårt att använda gps:en eftersom alla gatunamn inte kommer med. Kameran får både beröm och kritik, åsikterna går isär om bildkvaliteten men alla verkar uppskatta de enkla funktionerna. Musikspelaren är en besvikelse liksom avsaknaden av 3,5-millimetersuttag och wi-fi. Omdömena är ändå genomgående positiva och Nokia 6700 Classic spås en hyfsat ljus framtid eftersom det finns en kundkrets bland dem som inte är redo för en smartphone.

Phonearena.com

”Buying it is money well spent”

Enligt Phonearena är Nokia 6700 Classic smalare än sin förebild 6300, men väger lite mer och vikten känns i fickan. Knappsatsen är helt slät och det är därför svårt att formulera sms eftersom man lätt missar knappen. Avsaknaden av wi-fi märks ganska tydligt och enligt testaren är det märkligt att Nokia valt att inte inkludera detta. Kameran har inte en massa funktioner som att känna igen leenden, men den är snabb och redo efter bara en sekunds uppstart. Färgåtergivningen är dock ganska tunn och blixten lämnar en märklig blå rand efter sig. Musikspelaren anses som en besvikelse, hur snygg den än är i sitt nya format. Det finns inget 3,5-millimetersuttag och ljudet i de medföljande lurarna är lägre än det man kan få ut ur mobilens egna högtalare. Samtalsljudet är däremot utmärkt och att surfa är enkelt och effektivt.

Källa: www.phonearena.com (US)

Stuff

”Light years beyond its mid-range ranking”

Enligt Stuff nöjer sig inte Nokia med att slarvigt följa upp succén med 6300 utan har jobbat en hel del med 6700 Classic. Skalet är helt i metall vilket skriker byggkvalitet, även om det också drar till sig en hel del fingeravtryck. Knappsatsen är helt slät och alla hörnen är rundade, snyggt helt enkelt. Det är ingen smartphone men har lite av tänket med fyra separata skrivbordssidor och en oumbärlig genvägsknapp som kan leda till specifika webbplatser och applikationer. Kameran anses vara riktigt habil om än enkel. Missar finns dock, som musikspelaren och att det inte finns en 3,5-millimetersutgång. Avsaknaden av wi-fi är dessutom anmärkningsvärd tycker testaren. Skärmens litenhet gör att surfandet bäst sker i Opera Mini. Allt som allt passar detta för dem som vägrar ge sig in i smartphonedjungeln och inte är redo för en touchscreen.

Källa: http://stuff.tv (GB)

Mobile choice

”We predict a bright future”

Mobile Choice tycker det känns som att hälsa på en gammal vän när man öppnar 6700 Classics meny. Nokia har förvisso hottat upp sin gamla 6300 men man går inte vilse. Mobilen är tung och sugen på fingeravtryck, men är riktigt snygg. Den gamla 2-megapixelkameran är ersatt med en på 5 megapixlar. Enligt testaren saknas tillbehör som ansiktsigenkänning, men det finns en väl fungerande led-blixt som gör sitt jobb i mörka förhållanden. Skärmen är för liten för att webbsurfande ska bli speciellt njutbart, liksom det blir ganska primitivt när man använder gps:en. Utan a-gps tar det dessutom oändlig tid för telefonen att hitta sin position. Det har hänt mycket sedan Nokia 6300 sålde som smör, men 6700 Classic kommer högst troligt göra bra ifrån sig den med.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Pocket-lint

”A great little handset”

Nokia 6700 Classic använder symbian s40 som gränssnitt. Enligt Pocket-lint knappast banbrytande, men desto mer lättanvänt och stabilt. Man kan inte lägga upp lika mycket applikationer som på smartphones men i gengäld ges en känsla av stabilitet även här. Avsaknaden av wi-fi känns lite trist tycker testaren, men för användandet av gps finns a-gps sammankopplat med Nokia Maps vilket fungerar tillfredsställande. Headsetet fungerar även som antenn för radion, det har inte det bästa ljudet men eftersom det saknas 3,5-millimetersuttag är det vad man har att nöja sig med. Internminnet på 170 MB är inte heller det någon källa till glädje, men mobilen kan ta externa minneskort upp till 16 GB. Slutomdömet är positivt, 6700 Classic saknar visserligen en del funktioner men innehåller tillräckligt, jobbar snabbt och känns kompakt.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

Storlek: 109x45x11 mm
Vikt: 116 gram
Skärm: 2,2 tum
Upplösning: 240x320 pixlar, 16 miljoner färger.
Taltid: 5 timmar
Standbytid: 300 timmar
Kamera: 5 megapixlar. Autofokus, blixt, led-lampa, digital zoom.
Filformat: mp3, aac, aac+, eaac+, wma, mpeg4, 3gpp, h.263
Internt minne: 170 MB
Minnesutrymme: microSD, miscroSDHC
Uppkoppling: gsm, gprs, edge and hsdpa. Wap 2,0, html, xhtml, opera webläsare.
Övrigt: micro-usb, bluetooth 2,1, stereobluetooth.

Tillverkare: Nokia