Sök
Nokia 6600i Slide

Nokia 6600i Slide

Nokia 6600i Slide: En rätt tam uppdatering

2009-11-24

Nokia 6600i Slide är en uppdaterad variant av Nokia 6600 Slide och har fått ett lyft när det gäller designen. Kameran har även fått en högre upplösning, men testarna tycker inte att den når några höjder trots detta.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 70/100 ”Formatet är en fullträff”
M3 8/10 ”Stålhård och strålande”
GSM Arena - ”The Nokia 6600i slide is a cute little set and a decent midrange package”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att nya Nokia 6600i Slide är en uppdaterad telefon som framförallt utmärker sig designmässigt. Den andra stora nyheten sägs vara högre kameraupplösning, men testarna är inte så imponerade även om de tycker att den tar godkända bilder i bra ljus. Telefonen bedöms vara enkel att använda och har en del smarta funktioner. Minus delas ut till att telefonen inte passar för webbsurfande, att den saknar 3,5-millimeterskontakt och att den är dyr.

Mobil

”Formatet är en fullträff”

Mobil menar att den här uppdaterade telefonen inte erbjuder så värst mycket nytt när det gäller designen och storleken då mobilen endast fått små kosmetiska ändringar. Den stora nyheten är att man ökat upplösningen på kameran men testaren tycker att den som letar efter en bra kameramobil ska leta vidare då kameran är svajig och inget vidare. Mobilen anses dock ha en del andra fina finesser som till exempel att det är lätt att bifoga filer till meddelanden, att musikspelaren är välfylld med funktioner och att telefonens format är fickvänligt. Minus delas ut till att det medföljande headsetet inte är något vidare, att skärmen inte passar för webbsurfande och att telefonen saknar 3,5-millimeterskontakt.

Källa: Mobil (SE) oktober 2009

M3

”Stålhård och strålande”

M3 menar att Nokia 6600 Slide var en ganska tråkig telefon men anser att uppdateringen 6600i Slide innehåller fler nyheter än en normal uppdatering brukar innebära. Designen bedöms vara bättre med skal i rostfritt stål med gedigen byggkänsla, minus delas dock ut till att volymknapparna på sidan har tagits bort. Testaren tycker att gränssnittet Series 40 har åldrats med värdighet och är mycket enkelt att använda. Kameran är förbättrad och anses göra ett bra jobb men bedöms inte vara av samma klass som Nokias toppmodeller. Minus delas också ut till den lite väl häftiga prislappen.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

GSM Arena

”The Nokia 6600i slide is a cute little set and a decent midrange package”

GSM Arena är av åsikten att nya Nokia 6600i Slide är en kompakt och välbyggd telefon som imponerar med sin snygga design. En hel del bra funktioner anses den också ha även om testaren tycker att man ska komma ihåg att den saknar turbo-3g och en bra webbläsare. Kameran bedöms ta tillfredsställande bilder i bra förhållanden men anses inte vara någon toppkamera. Dessutom är det ett minus att telefonen saknar 3,5-millimetersjack. GSM Arena menar att om man ska använda telefonen mest till att ringa och smsa kan detta vara ett snyggt alternativ, men som kameramobil eller arbetsmobil får den inte godkänt.

Källa: www.gsmarena.com (US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta:

Nokia 6600i Slide
Typ: Utskjutbar, 3g
Skärm: Tft 2,2 tum, 320x240 pixlar, upp till 16,7 miljoner färger
Minne: 20 MB internt, kan utökas till 16 GB via microSD-kort
Kamera: 5 MP, autofokus, 8x digital zoom, dubbel lysdiodblixt
Tal: 4 timmar (gsm)
Standby: 350 timmar (gsm)
Mått: 93x45x14,2 mm
Vikt: 110 gram
Anslutningar: Micro-usb, bluetooth 2.0
Övrigt: Webbläsare, e-postklient, javaspel, musikspelare, FM-radio

Tillverkare: Nokia