Sök
Nokia 6600 Slide

Nokia 6600 Slide

Utsidan är bättre än insidan

2008-12-04

Nokia 6600 Slide är en designtelefon som enligt testarna ger rätt mycket valuta för pengarna, men som kanske inte är något för den som behöver det allra senaste i funktionsväg.
Testkälla Betyg Kommentar
Amobil 5/6 "Designkupp fra Nokia"
Cnet 7,9/10 "An attractive compact slider"
Mobile choice 4/5 "Looks aren't everything, but here they're quite impressive"
Mobile review - "Has got all the makings of a fashion-savvy phone"
Mobile arsenal - "A nice, high-quality, well-assembled piece of hardware"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Nokia 6600 Slide är en synnerligen väldesignad mobiltelefon med en fin blank yta och en skön tyngd som gör att den ligger bra i handen. Testarna tycker att de funktioner som man kan begära finns, även om den saknar det där lilla extra. Några av testarna är besvikna på kameran medan några tycker att den är helt okej. Mer överens är de i sin kritik av batteriets livslängd.

Amobil

"Designkupp fra Nokia"

Nokia 6600 1Testaren på norska Amobil slås av hur lyxig denna telefon känns när den för första gången hålls i handen. Helt jämförbar med dyrare modeller. Testaren anser vidare att den både ser bra ut och ligger skönt i handen, men tycker att det känns lite för trångt kring de översta nummertangenterna. Nokia 6600 Slide levererar även på insidan med bra ljudkvalitet, god e-postläsare och snabb surfhastighet. På minussidan listar testaren bristen på 3,5 mm utgång för hörlurar, kamerans tveksamma kvalitet och den korta livslängden på batteriet.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cnet

"An attractive compact slider"

Brittiska Cnet anser att Nokia 6600 Slider ser väldigt attraktiv ut och att den känns robust samt har fin tyngd när den ligger i handen. Testaren gillar att den har en stor skärm trots att storleken på telefonen är relativt liten. Även tangentbordet upplevs som väldesignat och funktionellt även om testaren har sett bättre. De flesta basfunktioner tillgängliga och de fungerar tillfredsställande, men telefonen är kanske inte något för den som vill ha det allra häftigaste innehållet.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Mobile choice

"Looks aren't everything, but here they're quite impressive"

Nokia 6600 2Mobile choice gillar den blanka stålytan på Nokia 6600 Slide och menar att formatet passar bra i fickan. Testaren anser även att den har en stor och fin skärm plus att den är välutrustad med tanke på formatet. Mobile choice är dock inte så förtjusta i navigationstangenten som leder till diverse feltryckningar. Mer imponerande är själva navigeringen i menysystemet. Kameran och internet får godkänt, men inget som sticker ut. Testaren är slutligen lite besviken på batteriets livslängd.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Mobile review

"Has got all the makings of a fashion-savvy phone"

Nokia 6600 3Mobile review tror att Nokia har gjort en kupp genom att placera denna telefon i en billigare prisklass än syskonet Nokia 6600 Fold. Testaren är nämligen övertygad om att 6600 Slide är den bättre av de två. Telefonen har ett fickvänligt format och uppskattar att den ändå känns tung och skön i handen. Vidare gillar Mobile review den blanka ytan och fina designen även om testaren menar att det kan bli problem med fula fettfläckar och fingeravtryck. Den har även en robust kvalitetskänsla och bra tangenter. Mobile review är dock lite besvikna över batteriets dåliga livslängd och den dåliga mottagningen.

Källa: www.mobile-review.com (RU)

Mobile arsenal

"A nice, high-quality, well-assembled piece of hardware"

Mobile arsenal anser att detta är en typisk Nokia-telefon med allt vad det innebär. Bland annat att den är väl sammansatt, väldesignad och med en hel del goda funktioner. Testaren menar dock att det finns några stora problem med telefonen som är svåra att ha överseende med. Till exempel avsaknaden av volymknappar och att den blanka ytan lätt blir smutsig.

Källa: www.mobilearsenal.com (HU)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Nokia 6600 Slide är en utskjutbar 3g-telefon med en tft-display på 2,2 tum och upplösningen 320x240 pixel och 16,7 miljoner färger. Den är även utrustad med en musikspelare som klarar av fm-radio, den har en kamera på 3,2 megapixel, 8x digital zoom och dubbel led-blixt. Det går att spela in video i vga-kvalitet. Den har micro-usb, bluetooth och 20 megabyte internminne samt ett medföljande microsd-kort på 512 megabyte. Telefonen har måtten 90x45x14 mm och vikten är 110 gram.

Tillverkare: Nokia