Sök
Nokia 6600 Fold

Nokia 6600 Fold

Med fokus på design

2008-11-21

En lyxig och hopfällbar telefon som kan öppnas genom ett tryck på magnetlåsknappen. Innehållet är inte lika imponerande som ytan och framförallt har kameran en del brister.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 72/100 "Hopfällbara 6600 Fold andas lyx"
Amobil 4/6 "En telefon med fokus på design"
GSM Arena "Smooth and elegant"
Mobile Arsenal "Here is an 'innovative' fashion phone with a cool design"
Good Gear Guide 4/5 "The 6600 Fold is style personified"

Vad tycker testarna?

Testarna är i stort sett överens om att Nokia 6600 Fold är en stilig och väldesignad mobil som har sina främsta fördelar inom just designområdet. De är alla imponerade över lösningen med ett magnetlås för den hoppfällbara funktionen. Testarna anser också att skärmen är väldigt bra och att telefonen är lätt att använda. På det negativa kontot sätter de upp kameran som de inte tycker producerar tillräckligt bra bilder och även priset som anses vara lite väl högt.

Mobil

"Hopfällbara 6600 Fold andas lyx"

Nokia 6600 Fold 1Svenska tidningen Mobil inleder med att beskriva sin förvåning över valet av namn på Nokias nya telefon. Testaren har svårt att förstå varför Nokia måste återanvända sina sifferkombinationer, men menar att det är tur att det är bara är namnet som känns konstigt för resten av telefonen känns desto mer rätt. Mobil gillar den blanka utsidan som lätt kan misstas för metall och som skänker telefonen en illusion av att tillhöra en finare familj än vad den gör. Testaren uppskattar magnetfunktionen och knackfunktionen som är enkel att använda. Innehållet är okej, men kameran rekommenderas inte för viktig fotografering.

Källa: Mobil (SE) oktober 2008

Amobil

"En telefon med fokus på design"

Nokia 6600 Fold 2Norska Amobil menar att det märks att Nokia har lagt fokus på att göra en designmobil. Testaren anser att den är liten och stilfull telefon och att de blanka ytorna får den att se exklusiv ut. Öppningsmekanismen trasslar dock lite och telefonen är lite för liten för att vara helt bekväm att använda. Testaren menar också att den blanka ytan lätt utsätts för repor och fingeravtryck. Vidare menar Amobil att tangenterna är lätta att skriva med, men att navigationsknappen i mitten kan vara lite svår att använda. Ljudet i telefonen upplever testaren som bra, men är mindre nöjd med kameran som endast duger till mms-bilder.

Källa: www.amobil.no (NO)

GSM Arena

"Smooth and elegant"

Nokia 6600 Fold 3GSM Arena anser att Nokia 6600 Fold har en läcker design med lyxig look och menar att detta är telefonens största behållning, men anser samtidigt att den har en del andra fördelar. Den är användarvänlig och displayen är riktigt bra. Testaren menar vidare att lösningen med ett magnetlås är väldigt läckert och cool. Det finns dock en del saker som inte är riktigt lika bra, till exempel den undermåliga kameran.

Källa: www.gsmarena.com (US)

Mobile Arsenal

"Here is an 'innovative' fashion phone with a cool design"

Mobile Arsenal tycker att Nokia 6600 Fold är en innovativ modemobil som faktiskt erbjuder några nyheter. Framförallt menar testaren att den magnetiska öppningsmekaniken är något som inte setts förut. Vidare uppskattas skärmen som testaren anser är riktigt bra. Det finns dock en del negativa saker att nämna, bland annat är priset är för högt och kamerans bilder har allt för låg kvalitet.

Källa: www.mobilearsenal.com (US)

Good Gear Guide

"The 6600 Fold is style personified"

Nokia 6600 Fold 4Australiensiska Good Gear Guide tycker att Nokia 6600 Folds största styrka är designen. Testaren menar att den är extremt stilig med sin silvriga yta och solida utformning men är inte överdrivet imponerad över vad den kan erbjuda i finesser och innehåll. En sak som uppskattas är dock att fronten tänds genom att knacka på locket. Även kameran och skärmen får plus. Navigationsplattan i mitten är lite för liten, men knapparna är annars bra med ett snabbt gensvar vid sms-författande.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Nokia 6600 Fold är en vikbar mobiltelefon med gprs och edge. Den har en dold yttre display som bland annat visar en klocka och som kan tändas via en knackning på locket. Den har elektromagnetisk öppning av locket och en oled/qvga-display på 2,13 tum med 240x320 pixel och 16 miljoner färger. Den är även utrustad med musikspelare och fm-radio. Kameran är på 2 megapixlar, 8x zoom och dubbel led-blixt. Det går att spela in video. Anslutningarna är bland annat micro-usb och bluetooth. Internminnet är 15 megabyte och ett micro-sd-kort på 512 megabyte medföljer. Har plats för upp till 4 gigabyte. Telefonen har måtten 87,7x44x15,9 mm och vikten 110 gram.

Tillverkare: Nokia