Sök
Nokia 6303 Classic

Nokia 6303 Classic

Budgettelefon får tummen upp

2009-09-15

Med 6303 Classic bjuder Nokia på en bra och väldesignad budgettelefon som erbjuder en hel del funktioner till ett hyfsat pris. Den stora bristen anses vara att den saknar 3G och att kameran inte håller måttet.
Testkälla Betyg Kommentar
Pocket-lint 8/10 ”Another classic from Nokia?”
Cnet 7,7/10 ”Feel a tingle of excitement”
Mobile Arsenal - ”Mixed feelings about Nokia 6303”
GSM Arena - ”A very well balanced phone”

Vad tycker testarna?

Testarna är av åsikten att Nokia 6303 Classic är en fint designad telefon som känns dyrare än vad den faktiskt är. Överlag bedöms det som ett plus att den har de välbekanta Nokia-menyerna, även om en avvikande testare tycker att dessa känns gamla och undermåliga. Testarna uppskattar att telefonen är snabb och fylld med bra funktioner, dock saknar de en bra kamera och 3G. Extra plus delas ut till att den är utrustad med ett 3,5 millimeterjack och att knappsatsen är stor och bra.

Pocket-lint

”Another classic from Nokia?”

Brittiska Pocket-lint tycker att Nokia 6303 Classic är en mycket fint designad och välbyggd telefon som känns dyrare telefon när man håller den i handen. Kameran anses inte vara något extra men helt duglig för att skicka MMS till kamraterna. Menyerna är välbekanta för de som tidigare använt Nokia och knappsatsen bedöms vara riktigt bra. Musikspelaren och FM-radion får beröm och det plussas också för möjligheten att koppla in egna hörlurar via 3,5-millimeterjacket. På minussidan listas bristen på 3G och den snålt tilltagna skärmen, dessa brister anses dock leda till att batteriet räcker längre.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cnet

”Feel a tingle of excitement”

Brittiska Cnet menar att det inte är särskilt ofta som de blir upphetsade av en budgettelefon men anser att Nokia 6303 Classic är mycket elegant och enkel. Knapparna som är större än på vanliga telefoner får mycket beröm och de välbekanta Nokia-menyerna uppskattas också. Kameran bedöms göra ett bra jobb för att sitta på en så pass billig telefon även om testaren saknar en dedikerad knapp för att ta kort. Musikspelaren anses också vara bra och stort plus delas ut till att man inkluderat ett 3,5-millimeterjack. Minus delas ut till att telefonen saknar 3G och därmed inte tillåter någon surfing, i alla fall inte någon vidare snabb surfing.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Mobile Arsenal

”Mixed feelings about Nokia 6303”

Mobile Arsenal är lite splittrad när det gäller omdömet av Nokia 6303 Classic, då telefonen har en del brister, men det låga priset gör att den ändå känns som en telefon att rekommendera. Det anses att designen är elegant och ungdomlig, dessutom menar testaren att operativsystemet är mycket snabbt. Minus delas ut till att kameran är dålig och att telefonen saknar 3G, något som ses som en stor miss. På det stora hela bedöms telefonen vara av hög kvalitet och kunna erbjuda en hel del funktionalitet till ett hyfsat pris.

Källa: www.mobilearsenal.com (HU)

GSM Arena

”A very well balanced phone”

Amerikanska GSM Arena är positiva när det gäller den nya Nokia 6303 Classic. Det kommenteras att menyerna inte känns så fräscha men att webbläsaren istället känns väldigt bra. Testaren tycker att telefonen är välbalanserad och att den fyller de behov som en normal användare kan tänkas ha. Att den dessutom har ett stiligt yttre bedöms som ett extra plus. Trots att Nokia 6303 Classic beskrivs vara en bra budgettelefon menar GSM Arena att man ska komma ihåg att marknaden kryllar av andra bra budgetalternativ.

Källa: www.gsmarena.com (US)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Nokia 6303 Classic
Typ: EDGE/Trippelbands GSM/GPRS
Skärm: Tft 2,2 tum, 320x240 pixel, 16,7 miljoner färger
Minne: 17 MB intern. Kan utökas till 4 gb via microSD-kort
Kamera: 3,2 megapixel, autofokus, 8x digital zoom, LED-blixt
Tal: 7 timmar
Standby: 450 timmar
Mått: 108,8x46,2x11,7 mm
Vikt: 96 gram
Anslutningar: Micro-USB, 3,5 millimeterjack, Bluetooth
Övrigt: e-postklient, musikspelare, FM-radio

Tillverkare: Nokia