Sök
Nokia 6300

Nokia 6300

Innehållsrik och snygg

2007-04-25

Denna gsm-telefon är både liten, snygg och lätt att använda. Många bra funktioner och ett lågt pris tilltalar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 70/100 "Stålmobilen för prismedvetna"
Mobilen 5/6 "En designmobil til lav pris"
Amobil 5/6 ”Har truffet spikeren på hodet”
Vnunet 5/5 "Combine looks and brains"

Vad tycker testarna?

Testarna har många positiva kommentarer om mobiltelefonen. Den klara och fina skärmen får beröm från alla håll och detsamma gäller batteritiden. Musikspelaren anses leverera musik med god kvalitet, men kameran tar bara hyfsade bilder. Telefonens design får många lovord då den anses vara lyxig och väl genomtänkt. Menysystemet anses vara enkelt att använda och förstå. Ljudet under samtal är bra säger flera testare. Någon testare saknar dock 3G. Sammanfattningsvis är det en utmärkt allroundmobil utan några större överraskningar.

Mobil

"Stålmobilen för prismedvetna"

Mobil anser att telefonen är tunn och smidig och passar bra i fickan. Designen känns tilltalande även om det ganska lätt blir fingeravtryck på ytorna. Skärmen är stor och telefonen känns smal i jämförelse med många andra tunna mobiler. Menysystemet är lik Nokias tidigare versioner men testaren berömmer en nyhet som kallas för aktivt vänteläge. Det innebär att genvägar och händelser i kalendern automatiskt kan visas på förstasidan. Det går själv att anpassa vad som ska synas och menyerna är lätta att hitta i. Ibland känns det dock som det tar tid att växla mellan olika program. Ljudet under samtal är utmärkt. Bilder och videoklipp tagna med kameran håller godkänd kvalitet men inte mer. Däremot är musikspelaren klart bättre. Det går smidigt att lägga till spellistor och justera musiken efter egna önskemål. Med bättre hörlurar hade musiken låtit ännu bättre. Telefonen håller hög kvalitet utan att överraska på något sätt.

Källa: Mobil (SE) nr 4 2007

Mobilen

"En designmobil til lav pris"

FILE:\\I:\Internt\Anders\2.jpgMobilen säger att telefonen är iögonfallande, har ett lågt pris och en skärm av hög kvalitet. Designen är snygg och telefonen är samtidigt smidig att hålla i. Det som testaren egentligen tycker är mest framträdande är skärmen som har hög upplösning och många färger. Knapparna är tillräckligt stora och har ett lagom motstånd. Navigation via knappsatsen i mitten känns lättanvänd och välgjord. I övrigt finns inga direkta funktioner som utmärker sig. Kameran, som saknar blixt och autofokus tar okej bilder i rätt ljus. Musikspelaren hanterar de flesta vanliga formaten och har ett trevligt ljud. Batteritiden är godkänd. Menysystemet är likt Nokias tidigare mobiltelefoner och är lätt att använda. En bra telefon som har en snygg och välbyggd design samt trevliga funktioner. En telefon som passar de flesta.

Källa: mobilen.no (NO)

Amobil

”Har truffet spikeren på hodet”

FILE:\\I:\Internt\Anders\2.jpgEnligt Amobil får man en riktigt bra telefon för en liten summa pengar om man köper en Nokia 6300. Designen är snygg, välgjord och telefonen känns hållbar samt kompakt. Skärmen är trevlig att använda håller hög kvalitet. 6300 har ljus som blinkar när det kommer ett nytt sms och det ljuset fortsätter blinka tills detta är läst. Det är dock en funktion som tacksamt nog går att stänga av. Menysystemet är lätt att överblicka och smidigt att använda. Det kunde dock gå snabbare att öppna bilder i galleriet. Alla program och vanliga finesser finns med. Batteritiden anses vara mycket bra och ljudkvaliteten vid samtal är god. Det är dock tråkigt att telefonen inte har stöd för 3G. Musikspelaren har riktigt bra kvalitet och tillgången till radio beröms. Kameran har en godkänd bildkvalitet men inte mer än så. En stilren telefon som ser exklusiv ut och som har många bra funktioner.

Källa: www.amobil.no (NO)

Vnunet

"Combine looks and brains"

FILE:\\I:\Internt\Anders\2.jpgVnunet menar att Nokia med denna telefon ännu en gång visar sin framstående position inom mobiltelefoner. Telefonen har en mycket snygg design, ett snabbt och tillförlitligt menysystem samt en utmärkt batteritid. Telefonen är tunn men ändå trevlig att hålla i. Dessutom finns det mycket innehåll i form av användbara funktioner och finesser. Skärmen är mycket snygg, har bra upplösning och är tillräckligt stor. Knapparna har en lagom storlek och är bra för den som skriver mycket sms. Musikspelaren har bra kvalitet och batteritiden imponerar. Överlag är detta en telefon som passar för den som vill ha en förhållandevis enkel telefon att använda, men som ändå är snygg och har många funktioner.

Källa: www.vnunet.com (GB)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Nokia 6300 är en trippelbands gsm-telefon med en 2 tum stor skärm som har upplösningen 240x320 pixlar. Gprs och Edge stöds. Kameran är på två megapixel och det går även att spela in videosekvenser med upplösningen 176x144. Det finns en mediaspelare som bland annat hanterar format som mp3, mp4, h263, h264 och aac. Telefonen har också en fm-radio. Det finns 7,8 megabyte internt minne och det finns plats för minneskort micro sd upp till 2 gigabyte. Övriga funktioner är bland annat e-post, java, bluetooth, snabbmeddelanden och mms. Finns möjlighet att synkronisera med dator för att få över kalender och telefonbok med mera. Mobilen har 3,5 timmars taltid och upp till 350 timmars passningstid. Vikten ligger på 91 gram och telefonen har måtten 106x44x12 mm.

Tillverkare: Nokia