Sök
Nokia 6170

Nokia 6170

Snabb, vikbar och allt fungerar

2005-03-31

Nokia 6170 är en maskulin version av Nokia 7270 med ett gediget utseende och metallskal. Testarna gillar speciellt knappsatsen och stödet för EDGE men saknar bluetooth.
Testkälla Betyg Kommentar
Amobil 4/6 “Nokia 6170 skuffer ikke”
DinSide 5/6 ”En solid telefon som tilfredsstiller krav”
infoSync 80/100 “A fashion phone with basic features”
Mobil 73/100 ”Finputsad glänsare”
Mobile Review “A typical model by Nokia”

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest på testarna är designen med ett gediget metallskal och den användarvänliga knappsatsen. Flera av testarna tycker att knappsatsen är bland de bästa någonsin. Av de två skärmarna får speciellt den stora inre skärmen beröm. Telefonen anses vara bra att använda med enkla och snabba menyer och funktioner. Däremot klagas det på avsaknaden av extrafunktioner som radio, mp3-spelare och bluetooth. Även det lilla minnet på 2,3 MB och den låga batteritiden drar ner totalbetyget.

Amobil

“Nokia 6170 skuffer ikke”

6170_vikt
Amobil klagar på att designen är lite väl fyrkantig och att det innebär att den skaver mot låret när man har den i byxorna. De tycker däremot att knappsatsen är bland de bästa som de någonsin har testat och som gör det dagliga SMS-skrivandet till en njutning. Den stora inre skärmen får beröm och ses som en klar förbättring mot tidigare Nokiamodeller. Den yttre skärmen är inte lika bra men duger bra till det den är till för, som att ta självporträttsbilder och visa telefonens status. Menyerna får beröm för att de är enkla att hitta i och framför allt snabba. Javaprogrammen körs snabbare än på många telefoner som är utrustade med Symbian. Testaren anmärker däremot på det lilla internminnet där det finns klart mer att önska. Batteritiden och högtalarfunktionen får godkänt utan att prestera mer än vad som kan krävas. Uppkopplingsmöjligheterna med EDGE i spetsen får beröm men 3G och bluetooth saknas. Det finns tre förinstallerade spel varav Beach Race är höjdpunkten. Eftersom telefonen stöder JAVA MIDP 2.0 går det dock att installera fler spel och program. Kameran får godkänt men inte mer eftersom bilderna blir grovkorniga med dåliga färger.

Källa: Till Amobils hemsida
Till Dinsides hemsida
Till Infosyncworlds hemsida
Mobil, nr 1 2005
Till Mobile Reviews hemsida

DinSide

”En solid telefon som tilfredsstiller krav”

6170_closed
Norska Dinside finner att telefonen är överraskande gedigen och väl fungerande och är glada över att Nokia äntligen gjort något åt skärmen. Storleksmässigt skiljer sig inte mobilen från andra vikbara modeller men Nokia 6170 är tyngre beroende på metallskalet som ger telefonen en exklusiv prägel. Den yttre skärmen anses vara ganska bra där man kan se batteristatus, täckning och klockan. Även den inre skärmen är en positiv överraskning eftersom den är uppgraderad från tidigare modeller. Menyerna är lättnavigerade men testaren eftersöker ändå en uppgradering av Nokias menyer som har några år på nacken. Knappsatsen är även den en riktigt positiv överraskning med stora och följsamma knappar. Testaren tycker att telefonen har bra funktioner för denna prisklass med trippelband, IR, GPRS och inte minst EDGE för snabb dataöverföring. Totalt sett får mobilen klart godkänt eftersom den ser bra ut, har bra funktioner och är lätt att använda.

infoSync

“A fashion phone with basic features”

InfoSync ser Nokia 6170 som en maskulin version av Nokia 7270 med sitt metallskal och sin vikbarhet. Det första testaren fastnar för är den skarpa och klara inre färgskärmen. Navigationsknappen får även den beröm för att vara klart bättre implementerad än den på Nokia 7270. Detta stärks av det faktum att testaren tycker att hela knappsatsen fungerar strålande under hela testet. Stillbilder tagna under dagtid blir av medelhög kvalitet men testaren saknar en inbyggd radio och klagar på det ynkliga minnet på dryga två megabyte. Testaren klagar även på den mediokra batteritiden som uppmättes till tre timmars taltid och enbart fem dygns standbytid.

Mobil

”Finputsad glänsare”

6170_knappsats
Mobil tycker att Nokia 6170 vid första anblicken har ett gediget utseende med mycket metall i skalet. De är nöjda med den inre färgskärmen som de tycker är bättre än på tidigare Nokiatelefoner i samma prisklass. Den yttre skärmen däremot anses klen, särskilt när den används utomhus i solsken. Knappsatsen med de stora knapparna är enligt testaren den mest bekväma han använt på länge. Användaren kan själv välja om han vill navigera med den klassiska Nokia menyn eller en meny baserad på ikoner. Detta är en bra telefon eftersom alla funktioner är lättanvända och fungerar på ett tillfredställande sätt. Kameran tar bara bilder i VGA-kvalitet men bilderna blev klart godkända trots detta. Telefonen får även beröm för att den är snabb och klarar multikörning av funktioner. Det innebär att telefonen kan användas under tiden ett meddelande skickas i bakgrunden. Nackdelen med 6170 är att det lilla extra saknas så som radio, mp3-spelare och bluetooth. Minus också för det snålt tilltagna minnet på drygt två megabyte.

Mobile Review

“A typical model by Nokia”

Mobile Review anser att 6170 är en typisk Nokia telefon när det gäller uppkopplingsmöjligheter. Det vill säga att den inte medför några problem och fungerar som den ska. Testaren tycker att det är kul att skalet är gjort av äkta metall även om vissa plastinslag förekommer. Detta är en typisk Nokia telefon utan några speciella funktioner som enbart utmärker sig på designen och materialet. Den passar bra för en användare som vill ha en arbetshäst med ett minimum av funktioner som är lätt att använda och alltid fungerar.

Cirkapris: 3300 kronor

Produktfakta: Nokia 6170 är en vikbar mobil med stöd för trippelband med en inbyggd kamera för både stillbilder och videoupptagning. Telefonen har två bildskärmar där den yttre är en skärm med 4096 färger på 96x65 pixlar och den inre en TFT-skärm med 65,536 färger på 128x160 pixlar. Digitalkameran kan ta bilder i VGA, 640x480 pixlar, och spela in filmer enligt 3GPP standard. Telefonen kan skicka och ta emot SMS, MMS, samt e-post via POP3, IMAP4 och SMTP. Lokal kommunikation sker via IR eller USB med Pop-Port. Den är utrustad med WAP och xHTML läsare och har Push-to-talk, GPRS och EDGE stöd. Telefonen har 2,3 MB minne, är Java MIDP 2.0 kompatibel och stöder 40 kanaliga polyfona ringsignaler. Telefonen väger 121 gram och har ett mått på 88x46x22 mm. Taltiden är specificerad till cirka fyra timmar och standbytiden till upp till 270 timmar.

Modell: Nokia 6170

Tillverkare: Nokia