Sök
Nokia 6101

Nokia 6101

En snygg och enkel flipp-telefon

2006-01-26

En vikbar telefon från Nokia med läcker och elegant design. Utan onödiga och avancerade funktioner, stor knappsats och lättnavigerade menyer passar den både vana och ovana mobilanvändare.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 6/10 "En mycket trevlig telefon"
Mobil 68/100 "Mobil med rimligt pris som håller måttet"
Cnet - "Definitely scores in style"
IT Avisen - "Lekker og elegant"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att detta är en snyggt designad telefon som är enkelt och användarvänligt utformad utan en massa onödiga och avancerade funktioner. Att knapparna är stora och menyerna lättnavigerade uppskattas mycket och att den har fm-radio ger pluspoäng. Däremot anser de flesta av testarna att den är lite för långsam och att den har för långa svarstider på samtal och sms. Överlag uppskattas enkelheten och användarvänligheten.

M3

"En mycket trevlig telefon"

M3 tycker att Nokia 6101 liknar de japanska modellerna som finns och är gedigen trots att den är tillverkad i plast. Den har tydliga och stora knappar som kan komma väl till pass för dem som skriver mycket sms samt för de som ser dåligt eller är ovana användare av mobila knappsatser. Den får beröm för enkelheten i designen och bedöms också vara funktionsmässigt enkel. Testaren tycker dock att enkelheten begränsar funktionaliteten eftersom den saknar mer avancerade funktioner som t ex bluetooth. Det anmärks även på att telefonen är långsam och att det uppstår viss fördröjning vid bläddrande i menyerna. Skärmen beskrivs ha medelmåttig kvalitet men att den har fm-radio uppskattas mycket. Eftersom den saknar många funktioner tycker testaren att priset är för högt i förhållande till vad man får och tilldelar den ett medelbetyg.

Källa: M3 nr 9 2005

Mobil

"Mobil med rimligt pris som håller måttet"

Mobil skriver att Nokia 6101 har ett rimligt pris och håller måttet. De tycker att den innehållsmässigt inte erbjuder några nyheter men att funktionerna som finns är bra och användbara. Eftersom den saknar bluetooth är det ir eller sladd som används vid koppling till datorn. Testaren tycker att den medföljande e-postklienten är krånglig, men när man lärt sig den så fungerar den utmärkt. Att det endast är vga-kamera tycker testaren är lite klent men bildkvalitet och färgåtergivning bedöms som bra. Även de tycker att menyerna är sega och att minnet är snålt tilltaget. Har man överseende med detta bedöms telefonen som riktigt bra och till ett bra pris.

Källa: Mobil nr 8 2005

Cnet

"Definitely scores in style"

Cnet gillar designen och tycker att den är greppvänlig och bra i storlek. Även de tycker att den är tydlig och användarvänlig. Testaren tycker att de stora knapparna är bra men menar att vissa knappar kan kärva lite. Skärmen beskrivs som bra med bra ljusstyrka. Dock tycker testaren att den externa antennen förstör telefonens utseende. I likhet med övriga Nokiatelefoner är menyerna lättnavigerade och tydliga, dock anmärks det i likhet med övriga testare att den är långsam och att svarstiden för samtal och sms också lider av viss fördröjning. Kamerans kvalitet bedöms vara okej men inte mer. Överlag bedöms den ha bra balans av användbara funktioner och beskrivs vara ett bra alternativ till andra vikbara mobiler med massor av avancerade funktioner som många gånger faktiskt inte är nödvändiga.

Källa: Till Cnet

IT Avisen

"Lekker og elegant"

IT Avisen skriver att Nokia 6101 är en läcker och elegant telefon. De tycker att den är praktiskt utformad och användarvänlig. Speciellt uppskattar testaren extraskärmen på baksidan av topplocket där man kan se klockan eller om man fått meddelande utan att öppna telefonen. Att det är en trippelbandstelefon tycker också testaren är bra för man kan använda den i utlandet. Den får också pluspoäng för att den har fm-radio. Även här anmärker testaren på att telefonen är för långsam, speciellt när det gäller att svara på samtal och sms. Inte heller kameran får något särskilt bra omdöme utan man tycker att upplösningen är i lägsta laget. Däremot så får den mycket beröm för att den är designad att kunna användas av den vanlige användaren utan en massa krångliga och avancerade funktioner. Testaren saknar dock bluetooth och menar att det hade underlättat vid kopplande till dator. Den beskrivs som en enkel och användbar telefon.

Källa: Till IT Avisen

Cirkapris: 2300 kronor

Produktfakta: Nokia 6101 är en trippelbandstelefon med inbyggd kamera för både stillbilder och video. Den inbyggda kameran har en upplösning på 640x480 pixlar. Den har två färgdisplayer där den invändiga displayen med 128x160 pixlar hanterar 65536 färger och den yttre är en minidisplay. Meddelandefunktioner som finns är röstmeddelande med Nokia Xpress, e-post, mms och sms. Anslutningar den stöder är ir, usb m fl. Internt minne är 4,6 mb och den har xhtml och javaläsare som tillåter att man kan ladda ner spel med mera. Det finns mp3-spår för signaler och den hanterar polyfona ringsignaler. Denna telefon har inbyggd fm-stereoradio och headset. Taltid är upp till 4 timmar och passningstiden är upp till 350 timmar. Telefonen väger 97 gram och har måtten 85x45x24 mm.

Modell: Nokia 6101