Sök
Nokia 5500

Nokia 5500

Unik sporttelefon

2006-11-24

Att denna mobiltelefon tål det mesta och dessutom har bra sport, musik- och kamerafunktioner konstaterar samtliga testare. De är även överens om att telefonen är unik på marknaden idag.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 84/100 "En ovanligt tålig telefon"
Pc för alla 6/10 "Onekligen en kul telefon"
Infosync world 85/100 "Most advanced outdoors handset"
Din side 6/6 "Beste mobilen i sin klasse"
Mobile review "A perfect niche solution"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker överlag att telefonen har allt man kan begära och att det inte finns någon liknande telefon på marknaden idag. Telefonen är robust, välgjord och trots sina egenskaper är den ganska liten och nätt. Framför allt får alla funktioner beröm, även om flera testare tycker att detta med upplästa sms mest är en rolig grej. Telefonen är lätt att hantera och det går snabbt att byta mellan olika funktioner. Flera testare nämner batteritiden som något negativt.

Mobil

"En ovanligt tålig telefon"

nolia-5500-hMobil anser att telefonen har många fördelar med tanke på dess tåliga skal och mångsidiga innehåll. Telefonen är liten och kompakt, sina många finesser till trots. Att telefonen känns stabil och välkonstruerad gör inte det hela sämre och testaren tror att telefonen kommer att bli Nokias nästa storsäljare. Mycket bra att telefonen verkar tåla vatten. Även de olika sportfunktionerna liksom kamera och multimediafunktioner får beröm. Radion fungerar fint, även om mottagningen kan vara si och så. Musikspelaren är användarvänlig och trevlig. En finess som testaren nämner är hörlurarna, som är av sådan konstruktion att de hängs upp på öronen, vilket gör dem enklare att använda vid sportaktiviteter. Funktionen att telefonen kan läsa upp sms beröms liksom möjligheten att styra vilken låt man ska lyssna på genom knackningar på telefonen. Kan vara mycket smidigt under en motionsrunda. Det enda som egentligen saknas hos denna träffsäkra telefon är 3G menar Mobil.

Källa: Mobil (SE) nr 9 2006

Pc för alla

"Onekligen en kul telefon"

Pc för alla menar att telefonen är full av funktioner och finesser, däribland möjligheten att byta låt genom att knacka på telefonen. Testaren berömmer även tillgången till både musikspelare, videospelare och alla sportfunktioner. Att dessutom få sms upplästa i telefonen är häftigt även om rösten som läser upp meddelandet känns alltför monoton och konstgjord. Telefonen känns så hållbar som tillverkaren utlovar. Stegräknaren, avståndsmätaren och kaloriräknaren är praktiska funktioner för den sportiga. Knapparnas konstruktion får kritik då de känns alltför hårda. En skoj telefon som har mycket nyheter, både de som är användbara och de som kanske inte kommer användas alls.

Källa: Pc för alla (SE) nr 9 2006

Infosync world

"Most advanced outdoors handset"

nokia-5500-3vEnligt Infosyncworld är 5500 unik på det sättet att telefonen är både tålig, robust och samtidigt har de allra flesta funktioner som man kan tänkas behöva. Telefonen fungerar utmärkt både som musikspelare och en telefon som man tar med sig på sportaktiviteterna. Ljudkvaliteten är riktigt bra. Batteritiden är godkänd. Knappsatsen känns något för liten och knapparna inte så responsiva som testaren önskat. En rolig finess är att det går att få sms upplästa. Kameran har godkänd kvalitet. Hörlurarna som följer med telefonen är av dålig kvalitet. Testaren menar att telefonen har de bästa funktioner som man sett hos en tålig telefon.

Källa: www.infosyncworld.com (NO)

Din side

"Beste mobilen i sin klasse"

Din side tycker att Nokia lyckats bättre med denna sportmobil än de som tidigare producerats. Detta framför allt då Nokia 5500 har ett flertal funktioner och finesser som kan tilltala många. Designen är snygg och genomtänkt utan att vara för klumpig. Portar och anslutningar är väl skyddade från väta och smuts. Tangenterna är smidiga och lätta att använda. Det är praktiskt med en knapp som gör att man lätt byter funktion på telefonen. De olika sportfunktionerna beröms då de passar bra ute på sportaktiviteter. Telefonens musikkapacitet överraskar testaren då kvaliteten är hög och ljudet bra. Finessen att byta låt genom att knacka två gånger på mobilen uppskattas. Operativsystemet som används gör telefonen lätthanterlig och användarvänlig. Kameran fungerar fint och ger bra kvalitet på bilderna. Skärmen kunde ha högre upplösning. Batteritiden upplevs som en besvikelse då batteriet inte alls håller så länge som Nokia utlovat. Kombinationen av design och funktioner gör ändå att testaren tycker att telefonen är en vinnare.

Källa: www.dinside.no (NO)

Mobile review

"A perfect niche solution"

nokia-5500-4hMobile review säger att telefonen är unik med tanke på dess inriktning och många funktioner. Testaren berömmer både musikkapaciteten, sportfunktionerna, kameran och telefonens ringkvalitet. Att det dessutom finns smartphone gör telefonen än bättre anser Mobile review. Designen är snygg och ser modern ut. Telefonen känns dessutom både robust och hållbar vilket en sportmobil bör göra. Dessutom är telefonen inte alls speciellt stor med tanke på alla funktioner den rymmer. Anslutningar och reglage känns skyddade från väta och smuts. Tangenterna är tillräckligt mjuka och bra att använda. Skärmen är något liten men håller hyfsad kvalitet med skärpa och fina färger. Batteritiden lämnar mer att önska då batteriet inte håller speciellt länge. Testaren berömmer att det går att kontrollera många av telefonens funktioner genom att knacka på den. Att få höra sina sms bli upplästa anses också vara en bra funktion som gör att användaren inte behöver avbryta sina sportaktiviteter för att ta emot sms. Kamerans bilder har riktigt bra kvalitet. De rörliga bilderna får medelbetyg. Totalt sett anses telefonen ha funktioner som andra telefoner saknar. Telefonen saknar konkurrens på marknaden idag.

Källa: www.mobile-review.com (RU)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta: Nokia 5500 är en mobiltelefon som enligt Nokia passar den sportiga och aktiva då telefonen tål stötar, smuts och väta. Telefonens musikspelare har radio och kan hantera format som mp3, amp, aac och wma. Kameran har 2 megapixlar och kan ta stillbilder, sekvenser samt rörliga bilder. Sportfunktionerna handlar om möjlighet att mäta hastighet, distans och tid. Det finns stegräknare och det går att se antal förbrukade kalorier. Träningsdagbok finns att tillgå liksom ficklampa. Displayen har upplösningen 208x208 pixlar och 262144 färger. Ett 64 megabyte micro-secure digital minneskort medföljer. Det går att skicka sms, mms och e-post. I övrigt finns usb 2.0, bluetooth, ir, edge, gprs och wap 2.0. Taltiden är upp till 4 timmar och passningstiden upp till 270 timmar. Telefonen väger 103 gram och har måtten 107x45x18 mm.

Tillverkare: Nokia