Sök
Nokia 3600 Slide

Nokia 3600 Slide

Sticker inte ut i mängden

2009-01-14

Nokia 3600 slide är inget utöver det vanliga, men den presterar överlag bra och om bara priset går ner några hundralappar anses detta vara en användbar och smidig vardagsmobil.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6/10 “Makes a great mobile phone”
Mobile review - “It’s pretty good”
Mobile arsenal - “Balanced set of features”
GSM Arena - “Neat and comfortable”

Vad tycker testarna?

Nokia 3600 slide är enligt testarna en standardmobil med alla de funktioner som en bastelefon bör ha. Mobilens kamera får en del kritik trots en på papperet bra upplösning. Enbart kameran är därför inte skäl nog att köpa mobilen. För övrigt finns det inga större klagomål mer än att 3g saknas och att priset är lite för högt. Den är inte extravagant på något sätt, men den är bra på det den gör. Alla testare kan tänka sig att rekommendera denna vardagsmobil så tillvida att den går ner något i prisnivå.

Cnet

“Makes a great mobile phone”

Enligt Cnet är Nokia 3600 slide en attraktiv och välbyggd mobil. Den har god samtalskvalitet och går utmärkt att skicka sms med. Testaren saknar dock 3g och menar att kameran är allt annat än bra. Testaren förstår inte varför Nokia valt en så pass högupplöst kamera när bilderna inte lyckas leva upp till specifikationerna. På papperet ser mobilen riktigt bra ut, men i vissa hänseenden håller den inte vad som lovas och priset anses vara lite dyrt. Till ett något lägre pris tycker testaren dock att den är värd en extra titt.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Mobile review

“It’s pretty good”

Mobile review anser att mobilen har en bra mottagning. Den har dessutom en inbyggd teknologi som ska minska omgivande störljud för mottagaren. Detta testas i en bullrig miljö och i jämförelse med Nokia 6500 slide noteras en marginell fördel för 3600 slide. Släktingen Nokia 6500 slide erbjuder lite mer funktioner till ett något högre pris, men testaren tror dock att budgetkonsumenten i slutändan kommer satsa på Nokia 3600 då den trots allt är det billigaste valet.

Källa: www.mobile-review.com (RU)

Mobile arsenal

“Balanced set of features”

Mobile arsenal menar att ingen direkt har väntat på lanseringen av Nokia 3600 slide. Det är ingen hype kring mobilen, den har inte många extrafunktioner och den sticker inte ut designmässigt. Det är istället en helt vanlig mobiltelefon för vardagligt bruk och enligt testaren har den en bra kvalitet och den duger för dem som önskar sig en standardmobil. Skalet på mobilen får den att se något billig ut, men den har en god uppsättning av funktioner. Kameran får ett plus i kanten, men den anses vara alldeles för dyr. Sänks priset kan Mobile arsenal definitivt rekommendera mobilen.

Källa: www.mobilearsenal.com

GSM Arena

“Neat and comfortable”

GSM Arena tycker att 3600 slide är en trevlig och bekväm mobil, men de tror inte att den kommer att göra någon stum av beundran. Det är dock en mycket pålitlig telefon. Den smidiga designen och de funktionella egenskaperna uppskattas av testaren. Den har en bra skärm, radio, möjlighet till minnesexpandering samt är försedd med Nokia-kartor vilket är fint. Kameran å andra sidan är en stor besvikelse. Testaren tycker att man får det man betalar för.

Källa: www.gsmarena.com

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta:

Form: Utskjutbar
Band: Fyrbands-gsm
Skärm: 2 tum, 240x320 pixel
Anslutning: Bluetooth 2,0 (stereo), micro-usb, 2,5 mm av-kontakt.
Kamera: 3,2 megapixel med autofokus, 8x digital zoom, dubbel LED-blixt.
Webb: Wap 2,0, Opera mini 4 (webbläsare)
Datanätverk: Edge, gprs, hscsd
Minne: 64 mb internt. Micro-sd 512 mb medföljer (max 4 gb)
Batterikapacitet: Tal 5,5 timmar, standby 280 timmar
Mått: 98x47x15 mm
Vikt: 97 gram
Övrigt: Musikspelare, radio, Nokia series 40, e-post-klient

Tillverkare: Nokia