Sök
Nokia 3120 Classic

Nokia 3120 Classic

Prisvärd 3g-mobil levererar

2008-08-25

Nokia 3120 Classic är en utmärkt mobiltelefon för vardagsbruk. Enkel, välformad och framförallt prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
Amobil 5/6 "SMS-kongen"
Good Gear Guide 4/5 "Keypad is excellent"
Cnet 6.7/10 "Handsome budget phone"
Mobil 64/100 ”Inte illa”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Nokia 3120 Classic är en snygg, prisvärd telefon med sköna knappar och bra grepp. En mobiltelefon för den som vill ha en bra produkt men inte behöver allt för många tekniska finesser. Den har ett enkelt och användarvänligt interface som presenteras på en förhållandevis stor skärm. Storleken på skärmen försummar dock inte knappsatsen som beskrivs som skön att använda. Mobilen är utrustad med en 2-megapixelkamera som dock får kritik för korniga bilder och dålig färgrepresentation. Ytterligare en kamera på telefonens framsida gör det möjligt att hålla videosamtal över 3g. Trots sitt låga pris levererar telefonen en hel del praktiska funktioner och anses vara ett bra val för många.

Amobil

"SMS-kongen"

Nokia 3120 Classic 1Hos Amobil är det användarvänligheten och de bekväma knapparna som prisas. Menyerna är lättförståeliga och även de olika funktionerna går snabbt att lära sig. Särskilt förtjusta är de i de enkelt manövrerade knapparna som enligt dem gör 3120 Classic till en "fantastisk SMS-telefon". De poängterar också att det är en av de billigaste 3g-telefonerna du kan få idag. Det som saknas tycker de är minne och ett par bra hörlurar - två faktorer som gör mobilen mindre lämpad som musikspelare. Kameran är de inte imponerade av heller men de tycker att i förhållande till priset är det en mycket bra mobiltelefon.

Källa: www.amobil.no (NO)

Good Gear Guide

"Keypad is excellent"

Good Gear Guide är nöjda med mobilens design som de beskriver som slank och elegant. Skärmen är över förväntan, den är stor och har en skarp bild som syns bra från olika vinklar. Även här uppskattas knapparna som anses ha ett bra mellanrum och svarar bra vid tryck. De tycker att telefonen är lättstyrd och intuitiv i kontrollerna. Kameran tar medelmåttiga bilder och uppvisar typiska mobilkameraproblem. De är också lite besvikna på att det endast medföljer ett mono-headset men menar att det är svårt att klaga med tanke på priset.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Cnet

"Handsome budget phone"

Nokia 3120 Classic 2Cnet tycker att med Nokia 3120 Classic har ribban för budgetmobiler höjts. Designen är stilfull och känns rejäl. För att få plats med den stora skärmen tycker de att knappsatsen satts lite för lågt men att det ändå går förhållandevis enkelt att använda knapparna. Kameran för videosamtal som sitter på framsidan av mobilen gillas skarpt och är mer än vad de väntat sig. Överhuvudtaget anses telefonen ha många bra funktioner med tanke på prisklassen. Ljudkvaliteten under samtal och vid musiklyssning får tummen upp. Sammanfattningsvis tycker de att mobilen helt klart är värd pengarna.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Mobil

”Inte illa”

Nokia 3120 Classic 3Tidningen Mobil rapporterar om en kvalitetsprodukt värd sitt pris och menar att en bra och billig 3g-telefon inte är så illa jobbat. Knapparna beskrivs som stora och lättanvända men testarna klagar på att de har mindre bra tryckkänslighet. I egenskap av telefon fungerar den väl med en bra ljudkvalitet och ett enkelt menysystem. Dock tappar mobilen i testarens ögon när det gäller övriga funktioner. Det är osmidigt att surfa och hantera e-post och detta gör 3g-uppkopplingen mindre intressant. Att det inte inkluderas ett par stereohörlurar gör att mp3-spelaren och radion tappar lite av sitt syfte. Kamerans bildkvalitet uppges duga och du kommer billigt undan för en telefon med videosamtalsfunktion.

Källa: Mobil (SE) juni 2008

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Nokia 3120 Classic är en 3g-telefon med möjlighet till internetuppkoppling, nedladdningar och e-post (WAP 2.0, XHTML-läsare). Musik- och videospelare som stöder bland annat mp3 och wma. fm-stereoradio med ”visual radio”. Kamera med blixt och 2 megapixels upplösning. Förmåga till videoupptagning och videosamtal. Bluetooth-anslutning och stöd för Java. Telefonen har måtten 111,3×45,4×13,4 mm och väger 85 gram, ett headset medföljer. Displayen är på två tum och har en upplösning på 320x240 pixlar. Passningstiden för batteriet är 300 timmar och taltiden 3 timmar och 20 minuter för 2g-samtal.

Tillverkare: Toshiba