Sök
Nokia 3100

Nokia 3100

Blinkande GSM

2003-10-31

Nokia 3100 får beröm och passar bra för den som alltid letar efter telefonen i handväskan. Den blinkar när det ringer och har en självlysande display.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 7,4/10 "Mycket bra allroundtelefon"
M3 7/10 "Värd varenda krona"
GSM Box "A well-designed and created GSM"
Xonio 4/5 "Kunterbuntes zum kleinen Preis"

Vad tycker testarna?

Fyra testare tycker till om Nokia 3100. Tre av dem är mycket nöjda och anser att 3100 är en modell som förenar nytta med nöje och tar tillvara på de bästa funktionerna från tidigare modeller. Det finns inga överdådiga finesser, men för denna prisnivå är den ändå värd beröm. Trippelband, MMS, Java, WAP och möjlighet att koppla till kamera är inte funktioner som man brukar finna i mobiler som ligger i den lägre prisnivån. En rolig finess är att den blinkar när den ringer och att telefonen är självlysande, vilket gör den enkel att hitta i handväskan. Det några testare saknar är en infraröd port och röststyrning. Men annars är detta en prisvärd mobil som har de flesta funktioner som man behöver.

Mobil

"Mycket bra allroundtelefon"

Nokia-3100-stars
Mobil tycker att 3100 är en av de bästa mobiltelefoner som man testat trots att den har en plastig design. Den får toppbetyg för att den är liten, smidig, prisvärd och har mycket bra batterikapacitet. 3100 kännetecknas av det vanliga menysystemet som finns i tidigare modeller, men i 3100 känns det lite nyare och fräschare med roliga ikoner. Modellen har inget överdåd av finesser, men de vanligaste funktionerna finns och det gör den till en mycket praktiskt allroundtelefon med både GPRS och Java samt tre bra spel, högtalarfunktion och lättanvänd adressbok. Modellen har också några roliga tillbehör som Fun Camera, som kan kopplas till via en bottenkontakt. Displayen och telefonen lyser och blinkar när det ringer vilket är mycket effektfullt. Ytterligare en fördel är att detta är en trippelbandtelefon som gör det möjligt att ringa i USA. Det finns egentligen inga nackdelar med 3100 och den kommer att bli mycket populär, siar testaren.

Källa: Mobil nr 10, 2003
M3 nr 9, 2003
Till GSM Boxs hemsida
Till Xonios hemsida

M3

"Värd varenda krona"

Nokia 3100 passar de flesta mobilanvändares behov, säger M3. Ljudkvaliteten är mycket bra och en utmärkt finess är högtalarfunktionen som fungerar fullt tillfredsställande. 3100 är en välutrustad telefon med bra funktioner som exempelvis inbyggd webbläsare med stöd för xHTML-sidor, trippelband, MMS och att man kan koppla till en kamera. Modellen har också en mycket god batterikapacitet. 3100 har egentligen allt som en modern mobiltelefon ska ha. Den är värd varenda krona och är långt bättre än många andra budgetmodeller på marknaden.

GSM Box

"A well-designed and created GSM"

Nokia-3100-closeup
GSM Box anser att telefonen är mycket lättanvänd som de flesta andra av föregångsmodellerna i Nokias 3000-serie. När det kommer till funktionerna har man i 3100 samlat de bästa och mest användbara finesserna. Trippelband, USB-koppling och kameraport är några finesser som gör modellen till en prisvärd mobiltelefon. Den är kompakt och skön att hålla i handen. Javaspelen är roliga och möjlighet finns att ladda ner fler spel. Men modellen saknar röststyrning, vilket man anser är en brist och tillverkaren hade även kunnat bifoga en gratis öronsnäcka i paketet. Ljudet är överlag mycket bra. Denna modell står sig riktigt bra mot konkurrenterna men det är hård konkurrens i klassen.

Xonio

"Kunterbuntes zum kleinen Preis"

Xonio är imponerade av 3100 som är en prisvärd telefon med en hel del bra finesser som kalender, adressbok, MMS, multimedia och Java. Utrustningen känns generös för den här prisnivån. En unik finess är att den ringer och blinkar samtidigt. Modellen är också självlysande så det är lätt att hitta den i handväskan. 3100 är liten och smidig och den har en mycket bra batterikapacitet. Knapparna reagerar lite trögt och att de är små ökar risken för feltryckningar. Menyn är enkel och modern. Ljudvolymen kunde enligt testaren vara högre. De brister man påvisar är att den saknar infraröd port och e-mail klient, så 3100 får inte en placering bland de 10 bästa telefonerna.

Cirkapris: 2100 kronor

Produktfakta: Nokia 3100 är en trippelbandtelefon som täcker EGSM 900-, GSM 1800- och GSM 1900-nät i Europa, Afrika, Asien, Nord- och Sydamerika. Den har en färgdisplay på 128x128 pixlar och 4096 färger. Storleken på displayen är 27,3x27,3 mm och den har justerbar ljusstyrka. 3100 är utrustad med följande egenskaper: SMS med upp till 150 textmeddelanden, meddelanderegister samt sändlista, MMS, e-post via SMS, bildhantering med plats för 10 högkvalitativa bilder samt 3 Java-spel med möjlighet att ladda ner nya spel. Det finns bland annat finesser som snabbuppringning, konferenssamtal, handsfree-högtalare, kalender, automatiskt tangentlås, kalkylator, timer, stoppur, alarm, animerade skärmsläckare i färg. Det som gör modellen unik är att den har ett skal som lyser i mörker och blinkande ljus när telefonen ringer. Modellen har ett Pop-Port gränssnitt för att kunna ansluta kamera. Nokia PC Suit är en mjukvara som medföljer för hantering av detta. I xHTML-läsaren via WAP 1.2.1 finns stöd för JPEG. Passningstiden ligger på 170-410 timmar och taltiden på 2-6 timmar. Måtten är 101x43x20 mm och vikten 85 gram.

Modell: Nokia 3100