Sök
Nokia 2100

Nokia 2100

Bekant innehåll, ny förpackning

2003-05-15

Nokia 2100 är en mobiltelefon av enklare modell avsedd för att ringa och skicka sms med.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 59/100 "Enkel att använda"
Mobile-review "Unusual design"
GSM Box "Compact dimensions"
Imobile "New and refreshing look"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att designen är ny och uppfriskande, men att det främst är tangentbordet som har förändrats jämfört med 3330. Det är enkelt att navigera bland menyerna och det underlättas av en stark och snygg belysning av såväl knappar som display. Telefonen är utrustad med de funktioner som kan anses vara ganska grundläggande inom mobiltelefonin vilket gör den till en bra modell för förstagångsköpare, om inte annat. Telefonen är billig, men med tanke på att den endast innehåller grundläggande funktioner bör den vara ännu billigare menar testarna.

Mobil

"Enkel att använda"

Mobil påpekar att 2100 inte borde kosta mer än 3310 med tanke på vilka funktioner den erbjuder. Knappsatsen känns nyare eftersom knappraderna hänger ihop i ett stycke. Materialet är mjukt och tryckkänsligt och knapparna svarar genast. Knappbelysningen är bra och stark. Skärmen har godkänd skärpa men är knappast exceptionell. 2100 är en bastelefon och endast utrustad med de vanligaste funktionerna. Ringsignalerna är enbart entoniga. Taltiden är måttlig. Trots sitt plastiga utseende upplevs telefonen som genomtänkt och funktionell. Ljudvolymen vid tal är mycket bra, men går inte att reglera vilket är ett minus.

Källa: Mobil nr 5 2003
Till Mobile Reviews hemsida
Till GSM Box hemsida
Till iMobiles hemsida

Mobile-review

"Unusual design"

Mobile-review menar att telefonen har god mottagning och ljudkvaliteten är till belåtenhet. Ringsignalen är hög och jämförbar med Nokia 8310, även vibratorsignalen är stark. Fördelen hos 2100 är att den har en mycket bra knappsats. Nokia 2100 är dock en enkel modell vilket bland annat bör tilltala de som inte kräver många funktioner och endast vill använda telefonen för att ringa och skicka sms. Designen blandar den klassiska Nokia-utformningen med en modern knappsats. Det finns för närvarande upp till 6 olika färger att välja mellan till fodralet.

GSM Box

"Compact dimensions"

GSM Box påpekar att denna modell bara är något tyngre och större än gamla 8210, därför får den enkelt plats i alla fickor samt ligger bekvämt i handen. Nya skal erbjuds i blått och grönt och en nyhet är att det på baksidan av skalet är möjligt att sätta in ett litet foto i ett speciellt fönster. Knapparna kräver att man trycker hårdare än på 3310 och 3330. Dock är responstiden och navigationsmöjligheterna inget att klaga på. Displayen är mindre än på 3310 men bred och enkel att läsa. En nyhet är att skärmen lyses upp med isblå LED (som Motorola C330 eller Philips 625). Elegant, snyggt och avslappnande. Ljudnivån är hög och god, om än metallisk. Telefonen funkar bra men för mindre pengar kan man hitta alternativ som erbjuder mer tycker GSM Box.

Imobile

"New and refreshing look"

Imobile menar att Nokia efter att ha mjölkat ur 3300-serien i det oändliga äntligen kommer med en ny modell i budgetklassen. Knapparnas design gör det enkelt att byta skal vilket är snyggt tillsammans med bakgrundsljuset. Displayens bakgrundsbelysning är snygg och underlättar användning. Taltiden är 2-3 timmar med 2-3 dagar standby vilket inte gör den till den bästa på att utnyttja batteriets livslängd. Är man snabb på att skriva sms upptäcker man snart en liten fördröjning mellan knapptryckning och att tecknet skrivs vilket hänger kvar från Nokias gamla modeller. Kalkylatorn upplevs som seg, men det är ett minimalt problem. En tuff liten telefon som tål att jämföras med de flesta av Nokias övriga, avslutar Imobile.

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Nokia 2100 väger 84,5 gram och har dimensionerna 105x44x20 mm. Displayen har en upplösning på 96x65 pixlar. Telefonen har en taltid på 2-3 timmar och 20 minuter, standbytid på 50-150 timmar. Vidare är den utrustad med 35 ringsignaler samt plats för 100 namn i telefonboken. Medföljande spel är Snake II, Space impact samt Link 5. Övriga tillgängliga funktioner är sammanlänkande sms, sms-chatt, animerad skärmsläckare, vibrator, fotoficka, kalkylator, valutakonverterare, stoppur, nedräkningstimer, T9, samt påminnelser. Tillgängliga tillbehör är Xpress-on skal, olika headset, cigarettändarkabel, samt reseladdare.

Modell: Nokia 2100