Sök
Motorola V620

Motorola V620

Kompetent multimediaverktyg

2005-06-29

En snygg mobil som passar bra till den som vill använda telefonen till olika multimediaaktiviteter som att fotografera, filma, spela spel och surfa på webben.
Testkälla Betyg Kommentar
What Cellphone 86/100 “Highly customisable”
Mobil 58/100 “Lever inte riktigt upp till förväntningarna”
Areamobil 8/10 “Menüführung und Anordnung der Punkte ist ziemlich intuitiv”
Imobile “Performs well and will satisfy many users”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att mobilen med sitt svarta skal är riktigt snygg. Den har en hel del funktioner som testarna också uppskattar. Exempelvis röner Bluetooth-anslutningen stor uppskattning tillsammans med en generös telefonbok, en kompetent intern display och en generös livslängd hos batteriet. Testarna ställer sig dock frågande till att minnet inte kan utökas med tanke på att telefonen uppenbarligen uppmuntrar till multimediaanvändning. Kameran anses vara medelbra, men testarna gillar möjligheten att spela in videoklipp med den.

What Cellphone

“Highly customisable”

Motorola-V620_fram
What Cellphone ger mobilen benämningen ”Award of excellence”. Testaren menar att designen är utmärkt, mobilen andas kvalitet och är verkligen snygg. De funktioner som erbjuds är imponerande, exempelvis är kameran kompetent med flera inställningar som exponering och zoom. Det är lite underligt att det interna minnet inte kan expanderas med tanke på att telefonen i allra högsta grad uppmuntrar till multimediaanvändning. Mobilen är överhuvudtaget enkel att använda och utrustad med det mesta man kan tänkas behöva. Samtalskvaliteten är god oavsett om man använder sig av headset eller inte. Batteriet räckte till 140 timmars standby efter tio minuters taltid och några timmars spelande och fotografe-rande. Imponerande resultat med tanke på att Bluetooth var aktiverat och dess headset inkopplat under hela tiden

Källa: What Cellphone, nr 127 2005
Mobil, nr 3 2005
Till Areamobils hemsida
Till iMobiles hemsida

Mobil

“Lever inte riktigt upp till förväntningarna”

Motorola_V620_closed
Mobil menar att den interna skärmen är skarp och tydlig, även om den inte är lika stor som hos en del konkurrenter. Den inbyggda kameran är inte alltför imponerande, bildkvaliteten blir relativt grynig och saknar skärpa. Det medföljande bluetooth-headsetet är en kul funktion, men tyvärr är dess mikrofon undermålig. Telefonboken är stor med plats för 1000 kontakter, men irriterande nog kan man inte lägga in flera telefonnummer för varje kontakt. Webbrowsern fungerar bra även för mer krävande webbsidor. Testaren menar avslutningsvis att man gärna hade sett en möjlighet att utöka telefonens minne.

Areamobil

“Menüführung und Anordnung der Punkte ist ziemlich intuitiv”

Areamobil anser att mobilen med sitt svarta, glänsande skal är riktigt snygg. Telefonen öppnas smidigt genom en knapptryckning och den är enkel att använda. Displayen är bra med starka färger och framträ-dande kontraster. Den kan dessutom utan större svårigheter användas i starkt solsken. Tangentbordet är bra utformat även för den med större fingrar. Fotokvaliteten hos kameran varierar föga förvånande beroende på ljusförhållanden i omgivningen. Överhuvudtaget blir de flesta foton okej och kan användas för bearbetning i PC. Anslutningsmöjligheterna lämnar inget övrigt att önska och gör mobilen riktigt flexibel.

Imobile

“Performs well and will satisfy many users”

Motorola_v620_framifran
Imobile påpekar att mobilen designmässigt är baserad på föregångaren V600, men att Motorola har tillfört ökad funktionalitet. Exempel på kul och användbara funktioner är den kombinerade VGA- och videokameran, javaspel och stöd för e-post. Den inre displayen uppvisar strålande skärpa och färger. Designen är visserligen snygg, men den glänsande ytan fullkomligen suger åt sig finger-avtryck, vilket är mindre tilltalande. Mobilen är långsam när man vill bläddra igenom filer, men också när man sparar bilder och använder kameran. När man skriver sms använder sig inte Motorola av T9-systemet utan av sitt egna system iTap, något som även det fungerar relativt långsamt. Mobilen saknar visserligen IR, men testaren saknar det inte eftersom man har tillgång till Bluetooth istället

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta:

Motorola V620 är en mobiltelefon med måtten 89(h)x49(b)x25(d) mm och vikt 123 g. Det interna minnet är upp till 5 MB och anslutnings-möjligheter är CE Bus/Bluetooth. Mobilen är också utrustad med GPRS klass 10 (2U/4D) samt WAP 2.0/MIB 2.2. Vidare finns Quad-band. Standby-tiden är upp till 240 timmar och samtalstiden är upp till 450 minuter. Mobilen har polyfona och monofona ringsignaler samt kan hantera Mp3. Inbyggd kamera med 4x zoom samt videoinspelning,
-uppspelning samt -nedladdning finns också. Den interna TFT LCD-skärmen har en upplösning på 176x220 pixlar och kan hantera 262,000 färger medan den externa LCD-displayen har en upplösning på 96x32 pixlar.

Modell: Motorola V620

Tillverkare: Motorola