Sök
Motorola v3 Razr

Motorola v3 Razr

Superslimmad designlur

2005-03-04

V3 Razr är en mobiltelefon från Motorola, framtagen för den stilkänslige, med trendig design och ett utförande helt i aluminium. Enligt testarna är även den tekniska delen nästintill fullfjädrad.
Testkälla Betyg Kommentar
What Laptop & Handheld PC 8/10 ”Tough enough and light enough”
Mobil 67/100 ”Utseendet framför allt”
Connect 379/500 ”Ein grundsolides und alltagstaugliches Handy”
Cnet 8/10 ”The name to the phone was not given occasionally”
Mobile Review “There's no better example of supercool design”

Vad tycker testarna?

Motorola V3 Razr är en mobil för den som vill ha något ovanligt och fräckt. Helt utförd i metall och superslimmad så får utformningen högsta betyg av testarna. Tekniskt sett är den nästan fullfjädrad, men internminne och kameran håller inte tillräckligt hög nivå för prisklassen. Mycket känns igen från tidigare modeller framtagna av Motorola och när det gäller användandet så anmärker man främst på att menyerna kan vara lite svåröverskådliga. Detta är dock inget större problem och telefonen upplevs överlag som enkel att använda. Batteritiden är lika bra som utlovat och samtalskvaliteten god, men ljudet kan vara något lågt.

What Laptop & Handheld PC

”Tough enough and light enough”

Motorola-v3-Razr-Front

What Laptop & Handheld PC skriver att Motorola V3 Razr är en väldigt bra kombination av vacker design och funktion. Mobilen känns trots sin tunnhet väldigt robust och stryktålig. Hanteringen är dessutom väldigt bekväm. Utförandet beskrivs som minimalistiskt och stilrent och anses därför passa den stilmedvetne användaren. Den polerade ytan har dock ett lekfullt inre med sina animerade skärmsläckare och 3D-spel. Det tar en stund att komma in i menyerna, men väl där går det lekande lätt. Rent tekniskt är mobilen inte lika välutvecklad. Kameran och det inbyggda minnet ligger långt efter andra nymodigheter på mobilmarknaden och dessutom så saknas musikspelare trots att en videospelare finns.

Källa: What Laptop & Handheld PC, december 2004
Mobil, nr 1, 2005
Connect, nr 1, 2005
Till Cnets hemsida
Till Mobile Review

Mobil

”Utseendet framför allt”

Motorola-v3-Razr-Side

V3 Razr må vara den tunnaste mobilen hittills, men den är ganska bred, skriver Mobil som vid första anblicken trodde att det rörde sig om en handdator. Men det är definitivt en snygg lur som har en riktigt bra inre skärm som är både ljusstark och högupplöst. Den yttre skärmen är lite klenare men fungerar som kamerasökare. Testaren tycker att det är bra att man kan ändra ljudprofil med knapparna på sidan och den lilla skärmen, utan att behöva vika upp luren. Menyerna och funktionerna påminner mycket om tidigare modeller från Motorola med en något bökig telefonbok. Att alla anslutningar såsom handsfree och laddare går via USB-porten gör att gamla tillbehör inte kan användas, vilket är tråkigt. Det finns en del roliga spel inlagda och en bra högtalare som förenar stil med nöje men rent funktionsmässigt är telefonen klent utrustad för sin prisklass. Men V3 Razr är ändå det bästa valet för den som vill ha en elegant mobiltelefon med en välputsad finish.

Connect

”Ein grundsolides und alltagstaugliches Handy”

Connect tycker också att V3 Razr är snygg och konstaterar att om man vill införskaffa sig ett exemplar av godingen så gäller det att gräva djupt i fickan. Under huven så rör det sig om en ganska vanlig Motorola med en omfångsrik, men oöverskådlig meny. Knappsatsen är även den vackert utformad men det tar sin tid att bli riktigt bekväm med den. Användandet är trots detta otroligt enkelt och intuitivt. Telefonen går också att anpassa efter eget tycke med teman, bilder och ringsignaler. Men det inbyggda minnet på 6 MB anses vara något klent tilltaget för att lagra signaler i form av Mp3. Batteriets livslängd är fullt godkänd och ljudet likaså. För den som har råd är detta en solid mobil som definitivt är av högsta funkfaktor, avslutar Connect.

Cnet

”The name to the phone was not given occasionally”

Motorola-v3-Razr-Open

Cnet skriver mobilen ser helt vanlig betraktad framifrån, men från sidan märker man hur tunn den är. Den är dessutom lätt och materialet den är konstruerad i ger en speciell känsla av exklusivitet. Mobilen är både längre och bredare än övriga vikbara mobiler men tunnheten gottgör för detta. Den inre skärmen är ljusstark och uppvisar riktigt skarpa färger. En nackdel är att textstorleken inte går att ändra. Att knapparna är gjorda av en enskild platta gör att knappsatsen mer påminner om en tryckkänslig skärm. Mobile är mycket lättanvänd. Testaren är nöjd med utrustning och funktioner med två undantag. Man hade gärna sett att mobilen hade mer internminne och att den hade varit utrustad med en megapixelkamera, något som också hade varit motiverat med tanke på prisklassen. Ljudet vid samtal är utan störningar men kanske något låg, med högtalaren likaså. Batteritiden levde nästan upp till specifikationerna med tio dagar i standbyläge mot utlovade 12.

Mobile Review

“There's no better example of supercool design”

Mobile Review tycker att detta är en väldigt behändig mobil för dagligt användande då den är tunn och går att stoppa ner i princip vart som helst. Även här drar man paralleller till en handdator vid första anblicken, p.g.a. dess bredd. Att mobilen dessutom är gjord helt i metall ger en speciell känsla när den ligger i handen, skriver testaren. Rör man vid toppen på luckan så förstår man också ganska snabbt att namnet på mobilen inte uppkommit av ren slump. Kanten känns ganska vass. Den som är van vid Motorolas mobiler kommer att känna igen fördelarna från tidigare modeller i form av inbyggd antenn, stor intern skärm samt bra ringvolym. Detta är en modemobil som också skall förmedla ägaren sociala status, skriver testaren. Priset är med andra väl tilltaget.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Motorola V3 Razr är en quadbands (fyrbands) mobiltelefon helt utförd i aluminium med en vikt på 95 gram. Mobilen har en inbyggd kamera med VGA-upplösning, en intern skärm på 176x220 pixlar som klarar av 260000 färger samt nio raders text. En extern skärm på 96x80 pixlar med fyra tusen färger. Minnet är inbyggt och användaren förfogar över 5 MB. V3 Razr har stöd för GPRS klass 10, WAP 2.0, MMS, EMS 5.0, ringsignaler i Mp3 och MIDI samt javabaserade applikationer såsom spel. Röststyrd uppringning finns likväl som inbyggd högtalartelefon. Passningstiden är angiven till 290 timmar och taltiden till 430 minuter. Datakommunikation sker via Bluetooth eller via USB. Måtten uppgår till 98x53x14 mm.

Modell: Motorola v3 Razr

Tillverkare: Motorola