Sök
Mio A702

Mio A702

En professionell vägvisare

2008-05-13

Med en riktigt bra gps-navigator under skalet håller Mio A702 måttet bland de konkurrerande windowsmobilerna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 “Pleasing looks”
Good gear guide 4/5 “Good improvement”
Mobil 21/25 “Mest intressanta programinnehållet”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att denna windows-mobil har ett bra programinnehåll. Två av testarna menar att det framförallt är gps-navigatorn som är det stora trumfkortet hos Mio A702. En av testarna är desto mer exalterad över telefonidelen och anser att det finns en del brister i navigerings-systemet. Överlag får mobilen ett bra totalbetyg där fördelarna överväger nackdelarna. En testare menar att telefonen bör köpas för sin grymma gps-navigator och inget annat.

Cnet

“Pleasing looks”

Cnet ger höga betyg till denna mobiltelefon med gps eller omvänt om man så vill. De höga betygen beror främst på gps-navigatorn som är väldigt bra. Utseendemässigt är produkten prydlig, men kan upplevas som kraftig. När det kommer till knapparna är testaren mindre nöjd då dessa är klumpiga och felplacerade. En del knappar är helt enkelt överflödiga. T9-funktionen är annorlunda och det tar tid att läsa och skriva sms. Skärmen är ljus och klar, men kan i starkt solljus vara svår se. Gps-funktionen i Mio A702 är väl värd din uppmärksamhet, men som telefon imponerar den inte.

Källa: www.cnet.com (AU)

Good gear guide

“Good improvement”

Good gear guide tycker att det har hänt en hel del bra saker i jämförelse med föregångaren A701. Som telefon menar testaren att den fungerar alldeles utmärkt. Ljudet på inkommande samtal är tydligt och röstklarheten är bra. Gps-navigatorn fungerar, men inte klanderfritt. Testaren gillar dock att rösten är tydlig och skärmen klar. Totalt sett lyckas Mio väl, men det finns några brister som gör att denna multifunktionstelefon inte får full pott. Testaren saknar 3g och anser dessutom att processorns hastighet är undermålig. Detta blir tydligt vid skrollning bland gps-kartorna och bläddring i menyerna.

Källa: www.goodgearguide.com (AU)

Mobil

“Mest intressanta programinnehållet”

Mio A702 jämförs av Mobil med åtta andra windowsmobiler. Mio hamnar på en tredje plats om man räknar det totala betyget. Det som testaren lyfter fram som bra egenskaper är framför allt dess intressanta programinnehåll och det kompletta gps-programmet. Mobilens kamera anses vara bland de bättre och ger väldigt fina färger. Det som testaren menar drar ner betyget när det kommer till multimedia är att den saknar en bra musikspelare. Mio A702 står ändå som vinnare i två av de fyra tester som tidningen Mobil har valt att göra.

Källa: Mobil (SE) februari 2008

Cirkapris: 4300 kronor

Produktfakta: Mio A702 är en smartphone med en avancerad gps-enhet. Lcd-touchscreen på 2,7 tum har upplösningen 240x320 pixlar. Fyrbands-gsm, gprs och edge. Processorn ligger på 200 megahertz. Ram-minne 64 megabyte. Plats för minneskort av microSD-typ. Kameran har en upplösning på 3,2 megapixel och operativsystemet är Windows mobile 6 Professional. Taltiden ligger på två timmar med en standby-tid på 200 timmar, energikällan sköts av ett Lithium Ion-batteri. Mobilens mått är 16,5x57,5x110 millimeter och den väger 148 gram.

Tillverkare: Mio