Sök
LG Optimus GT540

LG Optimus GT540

LG Optimus GT540

2010-06-18

LG Optimus GT540 är en nykomling i androidfamiljen där tillverkaren satsar på att erbjuda androidfunktionalitet till ett lågt pris. Att döma av testarnas reaktioner har de lyckats rätt bra.
Testkälla Betyg Kommentar
3G 3/5 “As a budget phone, the Optimus is great.”
Mobile Choice 8/10 "Far from perfect”
Phone arena "A pretty decent mid-range android handset."

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Optimus GT540 är en nätt telefon med snygga linjer. Den ligger bra i handen och känns lättare än sina 115 gram. LG har utrustat telefonen med både android och ett eget system ovanpå. Något som testarna ser som positivt. Touchskärmen fungerar bra, men är ganska känslig. Telefonen har både qwerty-tangentbord och ett vertikalt T9, vilket testarna uppskattar. Dock är det aningens svårt att skriva sms med det vertikala tangentbordet. Kameran tar okej bilder utomhus medan bildkvaliteten inomhus får negativa omdömen. Att surfa på internet upplevs som snabbt, liksom att navigera i menysystemet. Sammantaget är testarna imponerade av att LG med beröm godkänt klarar av att kombinera android och budget.

3G

“As a budget phone, the Optimus is great.”

Optimus_1
LG Optimus GT540 är en tunn och lätt mobil med mjuka former. LG har kombinerat telefonen med android och egna inställningar, vilket testaren tycker är bra. Mobilen har en resistiv pekskärm och testaren tycker att den är aningen överkänslig. Användaren kan välja mellan lägen som ”porträtt” och ”landskap”. I landskapsläget används ett qwerty-tangentbord och i porträttläget endast ett vertikalt T9. Att skriva sms upplevs krångligt med det vertikala T9-tangentbordet. GT540 har gott om funktioner, vilket testaren uppskattar och det går snabbt och smidigt att använda internet. Dock saknas stöd för flash. Kameran har en hel del bra funktioner, men den tar lång tid att starta, saknar blixt och har ett begränsat lagringsutrymme. Testaren irriteras över att det inte medföljer ett minneskort med telefonen. 3G tycker sammantaget att Optimus GT540 har sina fördelar utifrån att vara en budgettelefon. Stor skärm, bra socialt nätverk och snygg design. Men framför allt en välfungerande androidtelefon för en relativt liten summa pengar.

Källa: www.3g.co.uk (GB)

Mobile Choice

"Far from perfect”

 Mobile choice ger Optimus GT540 beröm för sin estetik. Telefonen ligger bra i handen och känns lättare än vad den är. De virtuella knapparna för baksteg och meny får kritik och upplevs osäkra av testaren. Touchskärmen fungerar överraskande bra för att vara en resistiv skärm och är till och med något överkänslig. Man kan välja att ställa om telefonen från android till LG:s eget läge då det är möjligt att använda sju skärmar istället för de vanliga tre, vilket testaren uppskattar. Mest uppskattat är dock nätverket Client. Det möjliggör att synkronisera Optimus GT540 med till exempel Facebook och Twitter. Att surfa på internet går förvånansvärt snabbt, men att flashstöd saknas är ett stort minus enligt Mobile choice. Kameran fungerar bra, men minneskapaciteten är i minsta laget. Sammantaget är Optimus GT540 långt ifrån perfekt enligt testaren, men för att vara en android- och budgettelefon får den ändå med beröm godkänt.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Phone arena

"A pretty decent mid-range android handset."

Optimus_2
LG Optimus GT540 har en futuristisk design och telefonen ligger naturligt i handen och kan lätt användas med en hand. Testaren tycker att touchskärmen är en av de bättre resistiva touchskärmarna på marknaden även om färgerna upplevs som mättade. Det går förvånansvärt lätt att navigera bland telefonens olika funktioner och mailapplikationen fungerar riktigt bra. LG säger sig ha gjort Optimus GT540 mer personlig än andra androidtelefoner, men Phone arena är besvikna på hur lite som adderats. Annars imponerar Optimus GT540 med att ladda webbsidor relativt snabbt och dessutom går det lätt att scrolla. Kameran tar godkända bilder utomhus medan bildkvaliteten inomhus är en besvikelse. Batteritiden imponerar och sammanfattningsvis säger Phone arena att Optimus GT540 är en av de snabbaste androidtelefonerna idag.

Källa: www.thephonearena.com (US)

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Typ: Candybar, turbo-3g, android 1.6
Skärm: Tft 3 tum, 320x480 pixlar, 262000 färger
Minne: 130 megabyte internt, max 32 gigabyte med micro-sd
Kamera: 3 megapixel, autofokus
Tal: 7 timmarStandby: 650 timmar
Mått: 109x55x13 mm
Vikt: 115 gram
Anslutningar: Wi-fi, micro-usb, A2DP, bluetooth
Övrigt: Videoinspelning, musikspelare, fm-radio