Sök
LG KG800

LG KG800

Stilistisk mobil

2006-06-28

För den som letar efter en uppseendeväckande snygg mobil och inte har alltför stora krav på överföring och internt minne är LG KG800 ett klart valbart alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Total mobile 84/100 ”The actual performance belied the figures”
Connect 4/5 ”Absolutes Design-Highlight”
Mobil 74/100 ”Unik design”
Amobil 3/6 ”Holder ut lenger enn gjennomsnittet”
Infosyncworld 70/100 ”Superbly suave design”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att det som mest talar för mobilen är dess utseende. Den är uppseendeväckande snygg med sin dolda skärm och de rödglödgande pekkänsliga knapparna. Dock tar det ett tag att vänja sig vid hur känsliga knapparna är och det går knappast fort att mata in text med dem. Digitalkameran fungerar bra och är utrustad med en del nyttiga funktioner och inställningar. Överföring av data mellan pc och mobil får skilda omdömen, en testare har stora problem medan en annan anser att det går riktigt bra.

Total mobile

”The actual performance belied the figures”

Total mobile menar att för den som vill kombinera den senaste mobilteknologin med ett så snyggt yttre som möjligt, finns det knappast något annat val än den här modellen. Skärmen är dold och framträder först när man börjar trycka på knapparna vilket ger en riktigt häftig effekt. Dessutom gör dess glödande touchpad att man vill använda den så mycket som möjligt bara för att den är så snygg. Det tar dock ett tag innan man lär sig hur känslig telefonens touchpad är. Den inbyggda digitalkameran imponerar med bra funktioner så som vitbalans och en riktigt hygglig blixt. Minnet kan inte byggas ut med ett minneskort vilket är synd. Överföringar mellan dator och mobil går snabbt och utan minsta problem. Talkvaliteten är generellt sett felfri.

Källa: Total mobile (GB) nr 144 2006

Connect

”Absolutes Design-Highlight”

Connect påpekar att mobilen är tunn och smidig och ger ett mycket elegant intryck. Knapparna utgörs av lysande röda symboler och drar genast blickarna till sig. De fungerar också mycket bra. En bra funktion som mobilen har är att när man byter sim-kort så väljer telefonen automatiskt lämpliga wap-inställningar. Kameran fungerar bra, men inte så mycket mer. Dessutom är det synd att det interna minnet inte kan utökas. Dessa två detaljer gör att mobilen knappast profilerar sig som en renodlad multimedia-mobil. Testaren hade gärna sett att dröjsmålet mellan knapptryckning och faktisk fotografering vore lite kortare.

Källa: Connect (DE) nr 6 2006

Mobil

”Unik design”

Mobil menar att mobilen är uppseendeväckande snygg och dess utseende passar alla målgrupper. Knapparna utgörs av lysande röda siffror och symboler och erbjuder inget som helst motstånd, vilket kan ta ett tag att vänja sig vid. Den inbyggda kameran fungerar riktigt bra, med enda nackdel att man inte kan storleksförändra redan tagna bilder. Bildstorlek måste därför väljas innan man tar ett foto. Menyerna är logiskt uppbyggda och enkla att navigera sig igenom. Ett minus dock för att det är lite omständligt att navigera bland de foton man tagit med mobilens kamera.

Källa: Mobil (SE) nr 6 2006

Amobil

”Holder ut lenger enn gjennomsnittet”

Amobil menar att en av mobilens styrkor är batteritiden, en taltid på sex timmar är klart bättre än genomsnittet. Testaren tycker dock att mobilen saknar det mesta i form av trådlösa överföringsmöjligheter och imponeras inte heller av menysystemet som känns för krångligt för sitt eget bästa. Överföring av musik via usb går dåligt och blir hela tiden avbrutet på grund av en dåligt utformad kontakt. Överföring via bluetooth ger en hastighet på ca 12 kbps vilket innebär att fem megabyte tar nästan sju minuter att överföra vilket är alldeles för dåligt. Minnet är för litet och mobilen har inte prestanda nog att hantera de program som man vill ladda ned. Mobilens riktiga styrka ligger dock i designen eftersom den är sensationellt snygg.

Källa: Till Amobil (NO)

Infosyncworld

”Superbly suave design”

Infosyncworld menar att designen är uppseendeväckande snygg. Displayen är skarp och ljusstark och fungerar bra när man skall fotografera. Mp3-spelaren känns begränsad eftersom det interna minnet inte går att bygga ut. Knapparna är snygga men borde ha varit bakgrundsbelysta. Dessutom kommer man aldrig upp i några högre hastigheter när man skriver. Överföring via bluetooth och fungerar bra. Batteriet räcker för ca två timmars taltid vilket är godkänt men inte mer. Testaren menar att mobilen främst är riktad mot dem som vill ringa och skicka sms.

Källa: Till Infosyncworld (NO)

Cirkapris: 4400 kronor

Produktfakta: LG KG800 är en mobiltelefon för trippelband med dimensionerna 48(b)x95(h)x15,2(d) mm och en vikt på 83 gram. Displayen har en upplösning på 176x220 pixlar och hanterar upp till 262000 färger. Det inbyggda minnet är 128 megabyte stort. Den inbyggda digitalkameran har en upplösning på 1,3 megapixel och kan spela in videoklipp. Vidare är mobilen utrustad med polyfona ringsignaler i 64 stämmor och kan hantera mp3, e-post, mms och java. Mobilen har bluetooth. Samtalstiden är upp till 3,6 timmar medan passningstiden är upp till 200 timmar.

Tillverkare: Lg electronics