Sök
LG KE500

LG KE500

Medioker mobil

2008-03-12

LG:s trippelbandstelefon KE500 har inbyggd mp3-spelare, radiomottagare och 2-megapixelkamera. Testarna kritiserar bland annat ljudkvaliteten på musikspelaren och batteritiden.
Testkälla Betyg Kommentar
DinSide 2/6 "Så dårlig att vi egentlig lurer på hvor det gikk galt"
Mobil 62/100 "Känns väldigt lätt och enkel"
Cnet 5/10 "The more you use it, the more the cracks begin to show"

Vad tycker testarna?

LG KE500 fungerar enligt testarna bra ifall användningen begränsas till typiska telefonfunktioner, såsom samtal och sms. Designen beröms på många håll, men samtidigt anmärks det på att ytterskalet ger ett plastigt intryck. Kameran anses av majoriteten inte hålla måttet, bland annat på grund av avsaknaden av autofokus och lampa. Detta inverkar negativt på detaljhantering och skärpa. Stundtals riktas även häftig kritik mot framförallt musikspelaren och det svaga batteriet. En av testarna, norska DinSide, anser till och med att telefonen är en direkt dålig produkt. Sammanfattningsvis får LG KE500 ljumma omdömen av samtliga testare.

DinSide

"Så dårlig att vi egentlig lurer på hvor det gikk galt"

Det är inte mycket med LG KE500 som DinSide är positiva till. Prestandamässigt får telefonen kritik över hela skalan. Testaren fick inte det medföljande synkroniseringsprogrammet att fungera, vare sig med Vista eller XP, vilket naturligtvis är ett minus. Som musikspelare är LG KE500 varken bra eller dålig, men det förutsätter att man köper till andra hörlurar, då de som medföljer varken är bekväma eller bjuder på godkänd ljudkvalitet. Kameran imponerar inte alls, och framförallt upplevs problem i ljusbalans och när det kommer till detaljer i mörka delar av bilder. Enligt testaren är det sällan en tillverkare kommer ut med en direkt dålig produkt, men LG KE500 får ses som ett sällsynt exempel på ett sådant fall. De enda försonande dragen hos telefonen är en småkul design, att den faktiskt fungerar felfritt som vanlig telefon och att musikspelaren får godkänt om man byter ut hörlurarna.

Källa: www.dinside.no (NO)

Mobil

"Känns väldigt lätt och enkel"

Det första Mobil lägger märke till är att menyn på skärmen ser lätt suddig ut. Designen överlag får godkänt av testaren. På plussidan återfinns kamerans färgåtergivning, men de tekniska specifikationerna imponerar inte. Två megapixels upplösning i kombination med att autofokus och lampa saknas gör att skärpan blir dålig, särskilt vad gäller mörka partier och rörliga objekt. Att surfa med telefonen är enkelt nog med tanke på att inställningarna för mms och internet är färdiga så fort man sätter i simkortet. Något stöd för att läsa e-post finns inte, men det finns möjlighet att installera javaprogram för att få bättre internetalternativ och möjlighet att läsa e-post. Slutligen får musikspelaren kritk, och testaren anser att den inbyggda högtalaren inte håller måttet.

Källa: www.mobil.se (SE)

Cnet

"The more you use it, the more the cracks begin to show"

Inledningsvis konstaterar Cnet att LG KE500, i likhet med många andra LG-modeller, har väldigt snygg design. Det enda som drar ner helhetsintrycket i detta avseende är det något plastiga skalet. Överlag är telefonen användarvänlig med dess ikonbaserade menysystem, men knapparna är lite små och hala, vilket gör att man lätt knappar fel när man skriver meddelanden. Kameramässigt får telefonen godkänt för dess naturtrogna bilder, men skärpan begränsas av den låga upplösningen. Det största problemet med telefonen är den snåla batteritiden. Enligt testaren klarar den knappt av hälften av den taltid som konkurrenterna Nokia och Ericsson mäktar med. Mp3-spelaren är vidare för funktionsfattig för att få tummen upp. Slutsatsen som testaren drar är att LG KE500 måhända ger ett gott första intryck, men att brister upptäcks ju mer den används.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 1800 kronor

Produktfakta: LG KE500 är en gsm trippelbandstelefon med knappsatsen placerad under en sliderlucka. Skärmen har en upplösning på 176x220 pixlar och 262.000 färger. Modellen har en kamera på 2 megapixel med 4x digital zoom för bild- och videoupptagning. Det interna minnet är 128 megabyte och stöd finns för MicroSD-kort. Bland funktionerna kan nämnas wap, mp3-spelare, polyfoniska ringsignaler, mms och ems. Uppkopplingsmässigt finns bluetooth, usb och pc-sync att tillgå. Den angivna batteritiden är upp till 180 min taltid och 200 timmar passtid. Telefonen mäter 97x47x14,9 mm och vikten är 90 gram.

Tillverkare: LG