Sök
LG GW620

LG GW620

Bra introduktion från LG

2010-04-28

LG GW620 är LG:s första tillskott till Androidfamiljen. Telefonen som tillhör budgetsegmentet får en hel del uppskattning av testarna och är ett bra val om du är på jakt efter en prisvärd smartphone.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Ingen perfekt mobil, men ett riktigt lovande första steg för LG”
Mobilen 5/6 ”Alt i alt fremstår LG GW620 som en mobiltelefon vi synes ha sett før”
Mobile Choice 4/5 ”We particularly love the browser on this phone”
Mobile Magazine 7,5/10 ”I had no complaints with voice calls”

Vad tycker testarna?

Design och byggkvalitet får beröm av testarna. Att telefonen har ett qwerty-tangentbord ses som ett plus även om vissa av testarna tycker att det är krångligt att få fram nordiska tecken. Kameran får också en hel del plus för fin bildkvalitet. På det stora hela tycker testarna att detta kan vara ett mycket bra val för en förstagångsköpare av en smartphone.

M3

”Ingen perfekt mobil, men ett riktigt lovande första steg för LG”

LG GW620M3 tycker att LG GW620 är en lovande, men inte helt perfekt telefon. Ett lågt pris brukar betyda att tillverkaren snålat in på hårdvaran, men i det här fallet hittar testaren flera bra finesser. Formatet är behändigt vilket gör telefonen skön att använda. Tangentbordet uppskattas även om det är krångligt att få fram å, ä och ö. Skärmen håller dock inte högsta klass och prestandan är sämre än konkurrenterna. Plus för en mycket bra kamera.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Mobilen

”Alt i alt fremstår LG GW620 som en mobiltelefon vi synes ha sett før”

LG GW620_1Mobilen tycker inte att LG GW620 är någon mobiltelefon som sticker ut designmässigt. Tangentbordet är lite halt och det är ett aber att nordiska tecken är svåra att få fram. Skärmen uppskattas för snabb respons och för ett bra flyt i navigeringen. Ljudkvaliteten vid samtal upplevs som bra. Minus delas ut till dålig integrering av sociala nätverkstjänster, men på det stora hela är Mobilen imponerad av telefonen och utdelar ett högt betyg.

Källa: www.mobilen.no (NO)

Mobile Choice

”We particularly love the browser on this phone”

LG GW620_3Enligt Mobile Choice är det lite synd att LG GW620 har en resistiv skärm, som kräver ganska hårda tryck. Qwerty-tangenbordet har en fin bredd och är skönt att skriva på. Plus också till smarta riktningstangenter. Kameran imponerar på testaren och även mängden anslutningsmöjligheter. Det är bra att LG har applicerat en egen design på Androidplattformen. Webbläsaren får uppskattning och på det stora hela menar Mobile Choice att GW620 är en utmärkt smartphone för förstagångsköpare.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Mobile Magazine

”I had no complaints with voice calls”

Mobile Magazine tycker att LG LW620 imponerar direkt tack vare fin byggkvalitet och snygg design. Det är också bra att det finns ett komplett qwerty-tangentbord. En stor miss är att mjukvaran inte hänger med vid tryck på tangenterna, något som är oförlåtligt för en telefon som ska användas till sms och e-post. En del minus riktas till det feedbacksystem som gör att telefonen bekräftar varje inmatning med en liten vibration. Denna anses vara onödig och dessutom slukar den batteri. Samtalskvaliteten är bra och på det stora hela tycker Mobile Magazine att detta är ett bra förstaval i smartphonesegmentet.

Källa: www.mobilemag.com (US)

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Typ: Android, utskjutbar, turbo-3G, Android version 1.5
Skärm: 3 tums pekskärm, 320x480 pixel, 262 144 färger
Minne: 150 megabyte internt. Kan utökas till 32 gigabyte via Micro-sd (1gigabyte ingår)
Kamera: 5 megapixel, led-fotolampa
Tal: 7,7 timmar
Standby: Upp till 500 timmar
Mått: 109x54,5x15,9 mm
Vikt: 139 gram
Anslutningar: Bluetooth, 3,5 mm ljudutgång, micro-usb
Övrigt: Wi-Fi, FM-radio, gps-navigering, videoinspelning