Sök
LG G7000

LG G7000

En LG med GPRS

2003-08-14

En ny telefon med bättre stöd för GPRS. LG fortsätter att förbättra sina telefoner med varje ny modell. Telefonen finns i färgerna röd, blå och silver.
Testkälla Kommentar
Mobile Review "It's the best phone from this manufacturer"
Connect "Übersichtlich Menüführung"
Mobil "Inget för långpratare"
M3 "Riktig brukstelefon med lyxprägel"

Vad tycker testarna?

Samtliga är positiva till ljudet och över att det "Nokialiknande" gränssnittet är lättnavigerat. En testare berömmer skärmen till att vara en av de bättre på marknaden, medan en annan testare klagar på att kontrast och ljusstyrka upplevs som sämre än hos andra telefoner. En testare tycker det är lite tråkigt att det saknas stöd för Java och MMS. Det klagas också lite över kort batteritid.

Mobile Review

"It's the best phone from this manufacturer"

Mobile Review jämför skärmen på LG G7000 med den hos andra telefoner och finner den ha sämre kontrast och lite lägre ljusstyrka. Detta vägs dock upp av faktumet att detta är den första telefonen från LG med riktigt stöd för GPRS. Telefonen går att få i rött, blått och silver, men noterat är att färgen på den röda och blå telefonen har en tendens att skrapas bort lätt. Silver är alltså att föredra. Plus i kanten för att standardpaketet inkluderar mjukvara för synkronisering och övrig datakommunikation, även om detta bara kan ske över COM-porten. Detta är i dagens datum den bästa telefonen från LG och kvaliteten ökar med varje ny telefon som lanseras, därför tror testaren att LG G8000 blir riktigt bra, om man kan vänta.

Källa: Till Mobile Reviews hemsida
Connect nr 5 2003
Mobil nr 6 2003
M3 nr 6 2003

Connect

"Übersichtlich Menüführung"

Connect gör ett lite mer omfattande test där de ställer fem mobiltelefoner mot varandra, däribland LG G7000 som landar på delad tredjeplats med Samsung SGH-T400. Vinnaren är Samsung SGH-V200 strax före Nokia 3650. Testaren drar ner betyget lite på grund av översättningsfel i menyer och instruktionsbok samt av anledningen att en av knapparna inte riktigt vill tryckas ner. I övrigt ser man det som en prisvärd och spännande utmanare på mobiltelefonmarknaden.

Mobil

"Inget för långpratare"

Mobil ser det som lite tråkigt att telefonen inte har stöd för Java. Av den anledningen går man miste om många av de spel och program som finns att hämta. Att inte heller MMS finns blir ytterligare ett minus, men man får hålla till godo med EMS och istället glädja sig över stödet för GPRS. Ljudet vid samtal är behagligt i testarens öron och det blir positiva reaktioner på telefonens ringsignaler och stora skärm. Sämre är dock att telefonen bara har en taltid på 2,5 timmar och därför måste laddas lite oftare än flera konkurrenter.

M3

"Riktig brukstelefon med lyxprägel"

M3 ser LG G7000 som en given kandidat om man är på jakt efter en telefon utan digitalkamera, men med bra färgdisplay och möjlighet att fällas ihop. Ljudet är bland det vassaste som finns idag utan att vara det minsta burkigt. Telefonen är lättnavigerad tack vare att gränssnittet påminner väldigt mycket om Nokias. Testaren är väldigt nöjd med displayen och beskriver den som ljusstark och riktigt bra. De fyrtio stämmorna i ringsignalerna lär nog räcka ett tag.

Cirkapris: 3200 kronor

Produktfakta: Utseendemässigt är telefonen lik sin föregångare W7000. Telefonen opererar på GSM900/1800- banden och drivs av ett litiumjoniskt batteri med en taltid på 2,5 timmar och en standbytid på 200 timmar. Färgdisplayen kan visa 65,000 färger på en yta av 128x160 pixels. Telefonboken håller 255 namn. Vibrator finns tillsammans med 40-toniga polyfoniska signaler, användarprofiler, kalkylator, valutakonverterare, diktafon, spel, SMS, EMS, eZiText, WAP 1.2.1 och IrDa. Med vid köp följer även programvara för att synkronisera telefonen med datorn och lagra nya ringsignaler. Telefonen mäter 88x45x21,5 mm och väger 95 g.

Modell: LG G7000