Sök
LG C3300

LG C3300

Enkel kommunikation utan krångel

2005-11-04

Mobilen anses vara prisvärd för den som helt enkelt vill ha en smidig telefon att ringa och skicka meddelanden med. Modellen säljs dock inte i Sverige men i flera andra europeiska länder.
Testkälla Betyg Kommentar
Total Mobile 78/100 “Neat and compact”
T3 3/5 “Impressive battery life”
Connect “Gute bedienbarkeit”
Xonio 72/100 “Gute Verarbeitung”
Cnet “A well designed interface”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att mobilen har en bra design, knapparna har bra tryckpunkter och telefonens storlek gör den lätthanterlig. Talkvaliteten är riktigt bra och man imponeras också av batteriets livslängd. Kameran ger bilder av godkänd kvalitet även om upplösningen inte är av det högre slaget, dessutom hade testarna gärna sett fler anslutningsmöjligheter.

Total Mobile

“Neat and compact”

C3300-3
Total Mobile gillar designen eftersom den ihopvikt är liten, men uppfälld är stor nog att kunna användas utan att behöva kisa för att överhuvudtaget kunna se knapparna. Displayen är fullt tillräcklig för att kunna spela spel med och digitalkameran tar foton som är av klart godtagbar kvalitet. Det är möjligt att ändra utseendet på mobilens menyer, men den är inte riktigt lika anpassningsbar som t.ex. de senaste modellerna från Nokia. Testaren saknar möjlighet att koppla ihop mobilen med en PC, avsaknaden av trådlös anslutning är också uppenbar. Annars gör mobilen det man förväntar sig av den, samtalskvaliteten är hög och batteriet räcker i 175 timmar vilket är riktigt bra.

Källa: Total Mobile nr 131 2005
T3 jul 2005
Connect nr 7 2005
Till Xonios hemsida
Till Cnets hemsida

T3

“Impressive battery life”

T3 påpekar att modellen bara erbjuder de mer grundläggande funktionerna, men de fungerar å andra sidan riktigt bra. Mobilen är föredömligt kompakt och har såväl god mottagning som strålande talkvalitet. Dessutom räcker batteriet en hel vecka vilket är mycket bra. Testaren saknar stöd för trådlös teknologi såsom Bluetooth och IR samt hade gärna sett en högre upplösning hos kameran. Om man bara vill ha en fungerande telefon att ringa i och skicka meddelanden med så har man här ett bra alternativ.

Connect

“Gute bedienbarkeit”

C3300-1
Connect tycker att menysystemet är tydligt och bra strukturerat samtidigt som knapparna har bra storlek och tydliga tryckpunkter. Den invändiga displayen är bra, om något grovt pixlad. Batteriet räcker för ca 6-7 timmars taltid vilket testaren anser är riktigt bra. Magert är dock den maximala standbytiden på ca 200 timmar, den hade gärna fått vara lite längre. Testaren menar dock att det är ovanligt med två displayer samt blixt för en mobil i den aktuella prisklassen, dessa är alla välkomna funktioner.

Xonio

“Gute Verarbeitung”

Xonio menar att man för det aktuella priset inte kan vänta sig alltför mycket, men mobilen lyckas ändå prestera riktigt bra. Bl.a. så tar kameran bilder av godtagbar kvalitet samtidigt som man har tillgång till en del funktioner som t ex färgeffekter och 4x digital zoom. Designen är bra och knapparna har bra tryckpunkter även om de nedersta knapparna är i minsta laget. Batteriet räcker för ett samtal på 4 timmar och 10 minuter vilket är riktigt bra. Talkvaliteten låter inte helt naturlig, men å andra sidan är ljudnivån hög och tydlig även om det finns en del oväsen i bakgrunden.

Cnet

“A well designed interface”

Cnet tycker att mobilen har en bra design som gör den bekväm att hantera och använda. Displayen räcker bra för de vanligaste funktionerna, men den relativt låga ljusstyrkan gör att fotona saknar ”det lilla extra”. Kameran är annars ganska enkel, så är även menysystemet. Dessutom är anslutningsmöjligheterna mycket begränsade och testaren saknar Bluetooth och IR. Displayens låga upplösning gör att den inte är att föredra om man vill koppla upp sig mot Internet. Talkvaliteten är fullt godkänd.

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: LG C3300 säljs inte i Sverige men i flera andra europeiska länder. Priset är kopplat till mobiloperatör. Mobilen har dimensionerna 47x91x25 mm och vikten 90,5 g. Mobilens interna TFT-display har en upplösning på 128x160 pixlar och hanterar upp till 65000 färger. Den externa TFT-displayen har en upplösning på 96x64 pixlar och är svartvit. Vidare är telefonen utrustad med polyfona ringsignaler i 40 stämmor. Wap 2.0 finns och anslutning sker via RS232. Mobilen hanterar också SMS, EMS samt MMS. Inbyggd digitalkamera finns med en upplösning på 640x480 pixlar. Även rörliga bilder kan spelas in. Det interna minnet är 8 MB stort. Standbytiden är upp till 200 timmar. Den säljs inte i Sverige men i flera andra europeiska länder.

Modell: LG C3300