Sök
HTC Touch Dual

HTC Touch Dual

Snabb men inte så smidig

2008-02-04

Telefonen saknar fm-radio och wi-fi, inte heller kameran imponerar. Dock fungerar den nya knappsatsen bra och displayen likaså. Generellt får den höga betyg av testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 82/100 "Vi älskar den"
PDA Essentials & GPS Advisor 8/10 "A nice all-rounder"
Cnet 7,7/10 "Delivers all the things we wanted in the original touch"
Amobil 4/6 "En god telefon"

Vad tycker testarna?

Testarna påpekar att jämfört med föregångaren Touch så är denna modell något större men den erbjuder en del funktioner som gör den riktigt prisvärd. Man har exempelvis tillgång till en vanlig knappsats vilket underlättar användningen betydligt. Bland annat har knapparna en bra storlek som passar även för den med större fingrar. Den inbyggda kameran fungerar okej men upplösningen imponerar knappast. Fm-radio saknas och testarna är frågande till varför man inte har tillgång till wi-fi. Dock är det bra att man kan använda sig av turbo-3g.

Mobil

"Vi älskar den"

Mobil menar att jämfört med föregångaren Touch så är detta en slidemodell försedd med en vanlig knappsats, något som är riktigt bra. Anslutningsmässigt har man inte längre tillgång till wi-fi men har istället turbo-3g till sitt förfogande. Upplösningen hos den inbyggda kameran imponerar inte nämnvärt, men man har tillgång till en del roliga och användbara funktioner och redigeringsmöjligheter. Man kan bland annat zooma in ett område i bilden genom att göra en cirkelrörelse runt området på skärmen. Musikspelaren är helt okej. Testaren saknar dock fm-radio och webbläsaren är inget vidare. Testaren rekommenderar mobilen och ger den benämningen "toppbetyg" men menar samtidigt att den uppvisar några irriterande småfel.

Källa: Mobil (SE) nov 2007

PDA Essentials & GPS Advisor

"A nice all-rounder"

PDA Essentials & GPS Advisor anser att mobilen uppvisar flera kul funktioner. Bland annat kan man förstora upp startmenyn så att texten blir större än normalt. Den inbyggda kameran har en upplösning som inte imponerar och den saknar dessutom blixt. Testaren tycker det är lite märkligt att man inte har tillgång till wi-fi, något som drar ned helhetsintrycket. Designen är dock riktigt bra, möjligheten att använda sig av en knappsats istället för att vara helt hänvisad till den tryckkänsliga skärmen underlättar en hel del. En miss är dock att det är alltför lätt att komma åt navigationsknappen av misstag. Testaren tycker annars att mobilen generellt sett är bra.

Källa: PDA Essentials & GPS Advisor (US) nr 69

Cnet

"Delivers all the things we wanted in the original touch"

Cnet påpekar att jämfört med den tidigare touchmodellen så är denna något tjockare och skärmen är mindre. Dock är den riktigt snygg. Möjligheten att använda sig av en vanlig knappsats är mycket välkommen, det går snabbt och är enklare att använda än någon Windows Mobile touchscreen på marknaden. Knapparna har en bra storlek. Testaren uppskattar att man har tillgång till turbo-3g men hade gärna sett att man även haft även wi-fi. Jämfört med föregångaren så har man här genomfört en hel rad förbättringar vilket gör modellen riktigt prisvärd.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Amobil

"En god telefon"

Amobil påpekar att denna modell är uppföljaren till Touch, men här är mobilen större, skärmen något mindre och man har tillgång till en kamera för videosamtal. Man har också tillgång till en vanlig knappsats, vilket är ett stort plus. Mobilen är lite väl stor, men knapparna är väl tilltagna och enkla att använda även för den med stora fingrar. Skärmen är ljusstark och skarp och helt i nivå med andra välpresterande displayer på marknaden. Den tryckkänsliga skärmen är bra, nackdelen är bara att menyerna ibland är så små att skärmen har svårt att avgöra vad det egentligen är man trycker på. Testaren tycker att mobilen erbjuder en bra och mycket prisvärd kombination av funktioner.

Källa: www.amobil.no (NO)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: HTC Touch Dual är en smartphone med turbo-3g, fyrbands gsm och edge. Operativsystemet är Windows Mobile 6. Dimensionerna är 107x55x15,8 mm och vikten är 120 gram. Taltiden är 5 timmar och standbytiden är 250 timmar. Skärmen är en 2,6 tums tft touchscreen som hanterar 65.000 färger och har en upplösning på 240x320 pixlar. Minnet utgörs av 128 megabyte ram samt plats för micro sd-kort. Mobilen är försedd med wap 2.0. den inbyggda kameran har en upplösning på 2 megapixlar och kan spela in video. Anslutning sker via bluetooth eller usb.

Tillverkare: Htc