Sök
HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond

Iphone-utmanare med vass skärm

2008-08-11

HTC Touch Diamond är en snygg, multifunktionell mobil med en av de skarpaste skärmarna på marknaden. Prislappen är dock i högsta laget.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 7/10 "The Diamond is distinctly half-baked"
Laptop magazine 3,5/5 "Appeal to unrepentant multitaskers
Cnet 6,7/10 "Beautiful touch screen"
Mobile choice 3/5 "A dazzling smartphone"
Mobilen 5/6 "Lekkert grensesnitt"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att mobilens design är väldigt tilltalande, likaså finns det massor av användbara funktioner så som gps, wlan och en kamera på 3,2 megapixel. Skärmen beskrivs som en av de skarpaste på marknaden och gränssnittet är läckert. Det negativa med mobilen är främst att den är krånglig att använda, samtalskvaliteten tillhör inte den bästa och priset är för högt. Summa summarum får mobilen ett gott mottagande och testarna ger relativt höga betyg, men för högsta betyg krävs en del justeringar.

Trusted reviews

"The Diamond is distinctly half-baked"

htc-touch-1.jpgTrusted reviews anser att HTC har lyckats skapa en bra mobil med gott om funktioner. Pekskärmen står sig stark mot konkurrerande Iphone 3g. Den ser bra ut och testaren tycker att det fungerar utmärkt att surfa på nätet med HTCs version av Opera Mobile. Men trots det upplever testaren att den känns något halvfärdig då den inte utstrålar lika hög kvalitet som Iphone och den tidiga generationens HTC Touch-mobiler. Prislappen känns dessutom lite för hög och mjukvaran beskrivs av testaren som ostabil.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Laptop magazine

"Appeal to unrepentant multitaskers

htc-touch-2.jpgMobilen har enligt Laptop magazine ett roligt gränssnitt, en bra webbläsare och en av de skarpaste skärmarna på marknaden. Testaren tycker att priset är relativt högt, men menar att man i gengäld får en unik mobil som fungerar utmärkt både privat och i arbetslivet. Mobilens ringa storlek gör att man enkelt kan navigera i mobilen med en hand. Laptop magazine tror avslutningsvis att telefonen kommer att tilltala de som är ute efter en snygg pekskärmsmobil och som inte bär varumärket Apple. Har man problem med det höga priset tycker testaren att man bör vänta några månader tills prislappen sjunker.

Källa: www.laptopmag.com

Cnet

"Beautiful touch screen"

Cnet gillar mobilens 3d-gränssnitt och dess snygga pekskärm. De tycker också att det är bra att mobilen erbjuder trådlöst nätverk, bluetooth, gps och en kamera på 3,2 megapixel. Negativt är att mobilen är slö och att samtalskvaliteten inte tillhör den bästa. Det kan även ta ett tag innan man lär sig hantera mobilen vilket är något frustrerande. Negativt är också att det inte finns några möjligheter att utöka minnet. Mobilen tilltalar testaren främst genom sitt stiliga yttre och med sitt stora utbud av funktioner. Cnet hoppades vid pressläggningen av testet att utvecklarna skulle hinna fixa till några prestandamässiga problem innan release.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Mobile choice

"A dazzling smartphone"

htc-touch-3.jpgMobile choice tycker att utvecklarna har lyckats skapa en strålande smartphone som ligger fint i fickan och platsar bekvämt i handen. Den är väldigt läcker och skärmen imponerar stort. Telefonen borde däremot ha varit enklare att använda, menar testaren, och det blir ofta flera frustrerande feltryckningar. Mobile Choice tycker att gränssnittet 3D TouchFLO ser häpnadsväckande bra ut trots vissa brister och att navigeringssystemet fungerar utmärkt. För ett bättre helhetsintryck borde mobilen ha fler kamerafunktioner. Testaren önskar också att batteritiden vore längre.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Mobilen

"Lekkert grensesnitt"

htc-touch-4.jpgNorska Mobilen tycker att telefonens absoluta fördelar är det snygga gränssnittet, tillgången till wlan, edge, gps och fm-radio, en kamera på 3,2 megapixlar och en god ordbok. Det som gör att mobilen inte får full pott är bristande användarvänlighet som beror på en del krångliga lösningar. Dessutom är den för dyr. Minnet på 4 gigabyte kan verka stort på papperet, men testaren menar att det inte blir särskilt mycket kvar efter att man har laddat in kartsystem till gps:en, filmklipp och musik. Kan man bortse från dessa brister får man en väldesignad mobil som erbjuder många möjligheter.

Källa: www.mobilen.no (NO)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: HTC Touch Diamond är en smartphone med bland annat turbo-3g, edge, wi-fi och bluetooth. Operativsystemet är Windows Mobile 6.1 Professional. Kamerans upplösning ligger på 3,2 megapixel och har autofokus. Rörelsekänslig lcd-skärm på 2,8 tum med TouchFlo. Taltiden uppgår till 330 minuter respektive 396 timmar för passningstid. Den har inbyggd fm-radio, gps och usb 2.0. Minneskapaciteten är maximalt 4 gigabyte. Plats för extra minneskort saknas. Den mäter 102x51x11,35 mm och väger 110 gram inklusive batteri.

Tillverkare: Htc