Sök
HTC S740

HTC S740

Smart mobil med udda design

2009-02-19

Testarna är tudelade när det kommer till prestationen hos HTC S740. Den bjuder på många funktioner, men har en ergonomisk utformning som inte går hem hos alla.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 “Finns mycket potential i S-serien.”
Trusted reviews 7/10 “Looks very stylish”
Mobilen 5/6 “Bedriftsmobil med klasse”
Cnet - “Improved technical specifications”
Mobile Arsenal - “First usable WM Smartphone”

Vad tycker testarna?

Hos vissa är HTC S740 mer omtyckt än hos andra. Svenska M3 uppskattar designen och menar att tangentbordet är funktionellt, men övriga testare är mindre begeistrade över telefonens ergonomiska utformning. Testarna har däremot inget emot att den erbjuder en rad bra funktioner och operativsystemet känns helt okej för de flesta. Samtalskvaliteten och batteritiden är bra och sammanfattningsvis tror testarna att det är en individuell smaksak om man gillar den eller inte.

M3

“Finns mycket potential i S-serien.”

HTC S740 1M3 anser att S:et på denna modell i S-serien står för snyggare. Designen är funktionell, men luren något tjock. Det beror på det utskjutbara tangentbordet som dock fungerar fint att skriva på. Det finns smarta genvägar i telefonen vilka gör att användaren slipper bekanta sig allt för mycket med Windows-menyerna. Det är just operativsystemet som drar ner betyget då testaren anser att detta är ologiskt. I övrigt har mobilen de flesta funktioner som kan tänkas behövas. Denna modell har också blivit något snabbare än sin föregångare S730. Bortsett från operativsystemet är detta en riktigt schysst produkt enligt testaren.

Källa: m3.idg.se (SE)

Trusted reviews

“Looks very stylish”

HTC S740 2Trusted Reviews tycker att det är en otroligt läcker och stilren telefon, men på grund av tangentbordet blir telefonen oundvikligen tung och lite klumpig. Med tangentbordet utfällt blir baksidan ojämn vilket gör det svårt att skriva med telefonen liggandes på bordet. Istället tvingas man hålla i den och använda tummarna vilket irriterar testaren. Tangentbordet är trots detta en av mobilens bättre funktioner, men den har också snabb processor, bra gps och hygglig kamera. Telefonens brister är främst ergonomiska, men testaren gillar ändå S740. Den kanske inte tilltalar alla, men passar absolut de som vill ägna sig mycket åt e-post.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Mobilen

“Bedriftsmobil med klasse”

Mobilen tycker att S740 är en urläckert designad telefon. Den är också bra utrustad med gps, w-lan, turbo-3g och fm-radio. Mobilen är lite i tyngsta laget och tangentbordet ger dålig respons. En ytterligare nackdel som testaren lyfter fram är att den saknar 3,5 millimeters utgång för hörlurar. I slutändan är det trots allt en mobil som klarar det mesta utmärkt och bättre än de flesta smartphones på marknaden.

Källa: www.mobilen.no (NO)

Cnet

“Improved technical specifications”

HTC S740 3Cnet ser genast en del distinkta designförändringar sedan föregångaren och menar att S740 snarare ser ut som en fjärrkontroll än en telefon. Testaren tycker att tangentbordet är lite för långt och ger snabbt trötta och sträckta tummar. Processorn är snabb, samtalskvalitet och batteritid är godkänt och testaren tycker att det finns en hel del bra funktioner men saknar stöd för 3g-videosamtal. Det är sammanfattningsvis en helt okej mobiltelefon, men ifråga om tangentbordsfunktionen finns det bättre konkurrerande produkter menar Cnet. Dessutom är priset en aning för högt.

Källa: www.asia.cnet.com

Mobile Arsenal

“First usable WM Smartphone”

Mobile Arsenal tycker designen är konstig och att telefonen känns skum i handen. Den är för lång och lite i tyngsta laget, men materialet känns behagligt. Menysystemet borde ha förbättrats sedan föregångaren. Generellt fungerar telefonen fint med alla dess funktioner och samtalskvaliteten är bra. Testaren har ändå svårt att rekommendera den då det finns andra telefoner med qwerty-tangentbord som är bättre och billigare. Med ett lägre pris hade testaren varit mer nöjd, men tror ändå att fans till serien kommer uppskatta S740.

Källa: www.mobilearsenal.com

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta:

Modellnamn: HTC S740
Typ: Smartphone med utskjutbart tangentbord, turbo-3g.
Skärm: tft 2,4 tum
Minne: 256 mb internt, kan utökas med micro-sd
Kamera: 3,2 megapixel
Anslutningar: Bluetooth, mini-usb, wi-fi
Taltid: 350 minuter (gsm)
Passningstid: 260 timmar (gsm)
Mått: 116x43x17 mmVikt: 140 gram
Övrigt: Gps, Windows mobile 6.1 standard, fm-radio, e-post mm.

Tillverkare: Htc