Sök
HTC S730

HTC S730

Fortfarande en bra smartphone

2008-02-20

S710 tog världen med storm och nu önskar HTC att uppföljaren S730 ska göra detsamma. Testarna hade stora förhoppningar, men blev lite besvikna.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 74/100 “Nytta och nöje”
Mobilen 5/6 “Mobiltelefonenes sveitserkniv”
Cnet 7,5/10 “Adds little”

Vad tycker testarna?

Med tanke på hur föregångaren S710 presterade var förväntningarna på S730 stora. Enligt testarna lyckas den inte riktigt infria dessa. Det är en bra mobil, mycket tack vare att den baseras på S710, men lyckas inte bygga vidare på föregångaren. En testare menar att det endast är en S710 med 3g. Trots detta får den bra betyg överlag. Dess många funktioner gör den mycket mångsidig och tack vare tangentbordet är den nästan lika bra för mailhantering som en laptop. Menysystemet fungerar bra och trots skärmens storlek får det plats mycket information på samma gång. Kritik får dock batteritiden samt att den anses något tjock. En testare klagar även på att den inbyggda webbläsaren inte är speciellt bra. Överlag menar man att S730 är en bra smartphone som kunde ha varit än bättre, om man hade tagit itu med föregångarens problem.

Mobil

“Nytta och nöje”

Uppföljaren HTC S730 var efterlängtad av svenska Mobil. Med facit i hand är man nu en aning besvikna. S730 anses främst vara aktuell för användare som använder mobilen för e-posthantering, detta tack vare sitt välfungerande tangentbord som fungerar bra för skapande av längre texter. Därtill gör användandet av Windows mobile att det finns en mängd kompatibla program tillgängliga samt att synkroniseringen med Windows går väldigt smidigt. Testaren uppskattar även telefonens design som möjliggör en otrolig mängd funktioner på så liten yta. Som modemobil höjer dock inte S730 några ögonbryn. Tyvärr anses mobilversionen av Internet Explorer vara i stort behov av en uppdatering. Någon surfmobil är detta inte, vilket är synd. Därtill har det medföljande Officepaketet en del problem, som gör användandet av programmen frustrerande.

Källa: Mobil (SE) februari 2008

Mobilen

“Mobiltelefonenes sveitserkniv”

Norska Mobilen menar att S730 är mer praktisk än den är vacker. Under skalet döljs en mängd välgjorda funktioner, vilket gör HTC:n mycket mångsidig. Trots detta är den enkel att använda med ett förbättrat menysystem. Tangentbordet är mycket bra att skriva på för att vara en mobiltelefon och att maila är nästan lika smidigt som på en laptop. Kritik får avsaknaden av radio plus den dåliga batteritiden. Därtill tycker man att S730 är något stor. Överlag ser norska mobilen S730 som en mycket bra telefon för massinköp till större organisationer, dels tack vare dess mångsidighet. Även privata användare som behöver en mobil som hanterar många olika funktioner och situationer bör ta en titt på S730; en mobiltelefonernas schweizerkniv.

Källa: http://mobilen.no (NO)

Cnet

“Adds little”

S730 tillför inte mycket nytt enligt brittiska Cnet. Som telefon i sig är det ingen dålig produkt, problemet är att skillnaden gentemot föregångaren S710 är allt för liten. Skärmen får beröm och menysystemet anses fungera väl. Trots att skärmen inte är speciellt stor lyckas S730 få plats med mycket information i samma ruta, vilket är positivt. Att man har lagt till en hel del nya funktioner till operativsystemet är även det trevligt. Dock så dras mediaspelaren ner av att vanliga 3,5mm-kontakter inte går att använda. Överlag presterar S730 väl hos Cnets testkörning. De enda problemen ligger hos den mindre knappsatsen samt att batteritiden inte är den bästa. Därtill tycker man att den är aningen tjock. Överlag anses S730 vara en bra mobil som dock bör ha varit än bättre, nu är den inte mer än en S710 med stöd för 3g.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: HTC S730 är en smartphone med Windows Mobile 6 och stöd för turbo 3g. Skärmen är på 2,4 tum, 320x240 pixlar och 65 000 färger. Ett utskjutbart tangentbord gömmer sig i mobilens inre, en vanlig knappsats finns även på framsidan. Det inbyggda minnet är 256 megabyte och ramminnet 64 megabyte. Stöd finns för micro sd-kort. S730 har dubbla kameror, en med vga-upplösning för videosamtal och en 2-megapixels för bild- och videoupptagning. Hdspa och edge stöds, inbyggd mediaspelare finns och hörlurar kopplas via mini-usb. Måtten är 105,8x51x19,4 mm och vikten 150 gram. Batteritiden är upp till 290 timmar och taltiden 318 minuter, via gsm.

Tillverkare: HTC