Sök
Ericsson R600

Ericsson R600

GPRS till lågpris

2002-07-23

Ericsson R600 är en GSM-telefon med stöd för EMS, Wap och dual band. Testarna imponeras inte speciellt mycket, även om den är billig för att vara en GPRS-telefon.
Testkälla Kommentar
Mobility "Excellent value"
Mobil "Klent batteri"
Cnet Asia "Looks outdated"

Vad tycker testarna?

Ett par testare anser att Ericsson inte lyckats med R600 medan en tredje testare är mycket nöjd. Man stör sig framförallt på att den känns gammal samtidigt som den är slö. Att standbytiden understiger 200 timmar är inte heller imponerande. Men den är billig, praktisk och absolut inte en dålig telefon. En annan testkälla hävdar att det låga priset man får betala för GPRS-funktionalitet gör R600 till ett kanonval för den som vill ha just detta men inte så mycket mer.

Mobility

"Excellent value"

Mobility är imponerade av mjukvaran som hanterar samtal. Genom att trycka på yes-knappen en gång tas man snabbt till de senaste 30 samtalen (missade, mottagna och uppringda). Programvaran är enkel att använda och erbjuder små finesser som andra tillverkare inte har. Bildskärmen fungerar klanderfritt och det går att konfigurera samtalsprofiler så att skärmen ändrar färg beroende på vem som ringer. EMS erbjuder en hel del trevliga funktioner och tillsammans med förmågan att hämta hem bilder m.m. via GPRS ser framtiden ljus ut för R600.

Källa: Till Mobilitys hemsida
Mobil, Nr 3 2002
Till Cnet Asias hemsida

Mobil

"Klent batteri"

Mobil har väntat länge på möjligheten att recensera Ericsson R600. Testaren tycker det märks att lång tid har gått sedan den presenterades då den känns gammal och attitydfri. Den dras även med det traditionella Ericsson-problemet att den är långsam att använda och upplevs som slö, inte alls lika snabb som T66 t.ex. Faktum är att R600 inte har något nytt att erbjuda och när ett flertal spännande modeller kan skymtas vid horisonten upplevs den knappast som ett självklart val. Men det är inte en dålig telefon och kommer förmodligen att sälja ganska bra. Problemet är att den känns gammal och slö men samtidigt är den billig, liten och har GPRS.

Cnet Asia

"Looks outdated"

Cnet Asia låter sig inte heller imponeras. Även Cnet anser att R600 ser gammalmodig ut vilket inte är så konstigt då den egentligen skulle släppts i slutet av 2001. Vidare är knappsatsen inte speciellt imponerande och saknar känslan som bra telefoner har. Det är något störande att man tvingas använda hela sex knappar för att navigera i menyerna, med tanke på att Siemens och Nokia endast kräver fyra. GPRS-funktionen höjer intrycket en aning, men bara för att sjunka igen då testaren inser att den saknar IR-port. Ericsson R600 är ett ekonomiskt alternativ med GPRS, samtidigt som den är välbyggd och praktisk. Men testaren efterlyser en dos Sony-design.

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Ericsson R600 är en dualband-telefon (GSM 900/1800) med stöd för GPRS. Den har 15 inbyggda ringsignaler och plats för åtta egna. Displayen har sex rader, fyra gråskalor, 101x67 pixlar och tre olika färger på belysningen. Taltiden är fyra timmar och standbytid upp till 150 timmar. WAP 1.2.1 finns också. Telefonboken rymmer 200 nummer och det finns tre spel. Vidare vibrator, T9, kalender, bakgrundsbilder, EMS, alarm, miniräknare, valutakonverterare,  och skärmsläckare. Måtten är 105x45x20 mm och vikten 82 gram.

Modell: Ericsson R600