Sök
Emporia Life Plus

Emporia Life Plus

Avskalad seniormobil

2008-10-09

Emporia Life Plus är en mycket enkel mobiltelefon med få funktioner och monokrom skärm med stor och tydlig text som främst riktar sig mot den äldre generationen.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 55/100 "Fastnar halvvägs"
Trusted reviews 6/10 "Buttons are easily hit accidentally"
Pc för alla 8/10 "Stenhårt avskalad"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Emporia Life Plus är en mobil som strippats så pass mycket att bara det mest väsentliga finns kvar. Detta bäddar för ett enkelt användande. Tillsammans med stora, tydliga knappar och en monokrom skärm med stor text tros detta göra det enkelt för dem med nedsatt syn eller andra svårigheter att hantera mobilen. Tillverkaren uppges samtidigt ha bommat målet något då en testare rapporterar att direktknapparna för olika funktioner som sitter på sidorna lätt kan fastna i mellanläget medan en testare upplever det något krångligt att öppna mobilen. Dessutom anses det vara lite ignorant av tillverkaren att ha bantat telefonen så pass mycket i tron att målgruppen inte kan hantera fler funktioner.

Mobil

"Fastnar halvvägs"

Emporia Life Plus 1Idén med en mobiltelefon riktad till pensionärer är helt rätt enligt Mobil. Medan föregångaren kändes som en fjärrkontroll från 80-talet har tillverkaren skärpt till sig med Emporia Life Plus som lyckas ingiva kvalitetskänsla med ett utförande i aluminium. Men allt är inte bra och testaren klagar på att skjutknapparna på sidorna lätt fastnar mellan sina två lägen och är mycket svåra att hantera vilket inte bådar gott med tanke på målgruppen. Dessutom är det lätt hänt att sos alarm rings upp när batteriluckan öppnas. Testaren betygsätter inte egenskaperna för telefoni, data och multimedia då det är en mycket enkel mobil. Slutresultatet skulle bli missvisande med tanke på vad dagens övriga produkter har att erbjuda.

Källa: Mobil (SE) april 2008

Trusted reviews

"Buttons are easily hit accidentally"

Emporia Life Plus 1Trusted reviews menar att även om detta är en mobil som riktar sig främst mot äldre och handikappade är den alldeles för enkel i sin funktionsfauna. Testaren menar att det är lite trångsynt att från tillverkarens sida tro att de ingående funktionerna är allt som målgruppen kan hantera. Å andra sidan är den stora texten på displayen och de stora knapparna helt rätt. De få funktionerna gör mobilen lätt att hantera och testaren gillar att det finns en led-lampa samt snabbknapp för att ringa sos alarm. Mobilens slidemekanism är dock något trög och kräver så pass mycket kraft att det även kan vara smått problematiskt även för en ung, frisk person. Att sidoknapparna lätt kan kommas åt när mobilen ligger i fickan är inte bra och det är praktiskt att dessa därför kan låsas. Men att detta inte gäller knappen för led-lampan och alarmet är en rejäl miss. Att mobilen också enbart är en dualbandsmobil begränsar användandet för dem som reser mycket.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Pc för alla

"Stenhårt avskalad"

Emporia Life Plus 3Emporia Life Plus är enligt Pc för alla en stor och tung mobil som dock har ett smidigt skal i aluminium som gör att luckan lätt kan dras upp med hjälp av tummen. Den enkla, monokroma skärmen uppges lämpa sig mycket bra för dem med nedsatt syn och de få funktionerna och det enkla upplägget i menyerna anses lämpa sig mycket väl för målgruppen. Testaren uppskattar dessutom att alarmfunktionen, lampan och nödsamtal är lätt åtkomliga via direktknappar. Batteritiden beskrivs vara mycket god och att det dessutom går att använda sig av vanliga aaa-batterier är ett fiffigt tilltag.

Källa: www.pcforalla.idg.se (SE)

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Emporia Life Plus är dubbelbands gsm-mobil med monokrom skärm på 2,7 tum med 128x160 pixlar. Funktioner omfattar bland annat sms, polyfona ringsignaler, extra stark vibrator, led-ficklampa, alarm, kalkylator och telefonbok med 200 poster. Dessutom finns en nödknapp som ringer upp till fem fördefinierade nummer eller sos alarm. Telefonen har måtten 112x58x18 mm och väger 138 gram, ett headset medföljer. Displayen är på två tum och har en upplösning på 320x240 pixlar. Passningstiden för batteriet är 250 timmar och taltiden 4 timmar och 10 minuter.

Tillverkare: Emporia