Sök
E-ten M500

E-ten M500

Inget nytt men bättre

2005-11-04

Ännu en smartphone med Windows Mobile har sett världens ljus. Den är inte direkt nyskapande men mycket kompetent. Den är dessutom en lyckad kompromiss mellan stil och funktion.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 8/10 “Ungefär som alla andra”
Datormagazin “Superb formgivning”
What Laptop & Handheld PC 8/10 “Users will be happy”
Pocket GPS World 95/100 “This is a lovely device”
Zdnet 7,7/10 “The stylus impressed us”

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att E-Ten M500 fungerar alldeles utmärkt. Den har ett generöst minne på 128 MB och det egenutvecklade navigationsgränssnittet anses förhöja användarupplevelsen. Testarna är överlag mycket nöjda med formgivningen och de anser att den är ett bra försök till att övertyga presumtiva kunder som fortfarande tycker att smartphones är för klumpiga. Kameran är däremot inte godkänd, den kräver mycket ljus och lider av en irriterande fördröjning. Att modellen saknar WLAN upplevs som en stor nackdel.

M3

“Ungefär som alla andra”

M3 skriver att ytterligare en smartphone med Windows Mobile har sett världens ljus. Man finner den inte direkt nyskapande men mycket kompetent. Skärmen drar blickarna till sig, då den är riktigt bra och ljusstark. Batteritiden är för dålig och kameran kräver mycket ljus och lider av en irriterande fördröjning vilket ger suddiga och smått surrealistiska bilder. Det egenutvecklade navigationsgränssnittet upplevs som trevligt. Positivt är också det generösa minnet på 128 MB.

Källa: M3, nr 7 2005
Datormagazin, nr 7 2005
What Laptop & Handheld PC, Maj 2005
Till Pocket GPS world
Till ZDNet

Datormagazin

“Superb formgivning”

Datormagazin anser att detta är en produkt som gör livet värt att leva och delar ut deras nya kvalitetsstämpel Datormagazin Toppklass till den. Testaren tycker formgivningen är superb då den är mindre än de flesta handdatorer men har en till ytan större skärm. Den rekommenderas till dem som tycker andra smartphonemodeller är för klumpiga. Skärmen finner testaren vara strålande. E-ten M500 saknar enligt testaren endast två saker, en anständig kamera och ett inbyggt stöd för WLAN.

What Laptop & Handheld PC

“Users will be happy”

M500_wallpaper
What Laptop & Handheld PC tycker att M500 med sin formgivning gör ett gott försök i att attrahera ännu inte övertygade köpare som fortfarande tycker smartphones är för klumpiga. Den är fortfarande två gånger tyngre än en mobiltelefon men testaren tycker E-ten M500 ligger bra i handen och att den är en utmärkt kompromiss mellan stil och funktion. Testaren finner att skärmen har en bra storlek och är ljus och klar. Telefonen upplevs som säker och användbar. Då det är en quadbandstelefon kan du alltid vara säker på att den fungerar var du än befinner dig. Kameran är dock enligt testaren ingen höjdare.

Pocket GPS World

“This is a lovely device”

Pocket GPS World anser formgivningen vara perfekt. Skärmen imponerar med sitt ljus och sin klarhet. Testaren tycker att den medföljande mjukvaran fungerar perfekt och det egenutvecklade gränssnittet förhöjer användarupplevelsen. Kameran får inte särskilt höga betyg men testaren tror inte att den är av någon högre prioritet för potentiella köpare. För dem som använder GPS anser testaren att Bluetooth Manager är den bästa han någonsin använt. Trots att den är gjord i plast känns den enligt testaren stabil och robust i handen. Om den inte hade saknat WLAN skulle den nästan varit perfekt.

Zdnet

“The stylus impressed us”

M500Front

ZDNet imponeras av pekdonet. Det kan dras ut 120 mm och är ett av de mest användbara som setts. Tyvärr sitter den, lite konstigt fastsatt, i botten av mobilen vilket gör att man t.ex. inte kan ta loss den då den sitter i laddaren. Just denna detalj fann testaren vara mycket irriterande i den i övrigt mycket imponerande formgivningen. Tillhörande mjukvara gillas överlag förutom röststyrningen som enligt testaren endast är avsedd för amerikansk engelska. Testaren saknar en scrollfunktion och avsaknaden av WLAN är en stor nackdel. Batteridriftstiden är man mycket nöjda med efter att ha spelat MP3 i sex och en halv timmar.

Cirkapris: 5200 kronor

Produktfakta: E-ten är en såkallad smartphone, det vill säga dels en mobiltelefon och dels en handdator. Den har en 2,8 tums pekskärm med en upplösning på 240x320 pixlar och 65.500 färger. Operativsystemet är Windows Mobile 2003 och den har en 400 MHz processor, 128 MB Flash ROM- och ett 64 MB SDRAM minne. Det är en quadbandstelefon som har GPRS. Övrig kommunikation kan skötas med Bluetooth, IrDA och USB för synkronisering. Den har en inbyggd 1,3 megapixelkamera med en upplösning på 128x960 pixlar. Taltiden är upp till 4 timmar och passningstiden upp till 200 timmar. E-Ten mäter 112x61x22 mm och väger 170 g.

Modell: E-ten M500