Sök
E-Ten glofiish X800

E-Ten glofiish X800

Nästan perfekt smartphone

2008-04-03

E-Ten tar upp kampen med de stora tillverkarna av smartphones, men fortfarande fattas lite för att de ska vara bland de allra bästa. Snålt med ram-minne drar ner helhetsomdömet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 ”Small amount of RAM.”
MobileTechReview 4/5 ”A formidable Windows Mobile Professional phone.”
Trusted reviews 8/10 ”The VGA screen is simply gorgeous.”
PDA Essentials & GPS Advisor 8/10 ”Lots of software goodies.”

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående mycket nöjda med E-Ten glofiish X800. Beröm för design och ergonomi, en testare ifrågasätter joysticken och tycker att en navigationsplatta skulle varit bättre. Alla öser beröm över skärmen som anses vara ovanligt skarp och klar. De som uttrycker ett omdöme om telefonidelen är nöjda med ljudet i både mikrofon och högtalare. Gps-funktionen är också alla nöjda med. Det enda som i princip alla anmärker på är ram-minnet som anses för snålt tilltaget.

Cnet

”Small amount of RAM.”

Brittiska Cnet skriver att E-Ten lyckats packa in det mesta i mobilen. Vore det inte för den korta batteritiden och det lilla ram-minnet skulle allt vara riktigt bra. Den känns stabilt byggd och även om den är ganska hög så är det inga problem att få ned den i en normal ficka. Den tryckkänsliga skärmen på 2,4 tum hanterar man bäst med ett pekdon, använder man fingrarna så blir den snabbt smutsig, dessutom ligger ett virtuellt tangentbord på skärmen och för att skriva måste man använda pekdonet. Många anslutningsmöjligheter vilket anses bra. Ljudmässigt får apparaten med beröm godkänt, och e-postprogrammet fungerar smidigt. Missnöje med batterikapaciteten då testaren var tvungen att ladda batteriet varje dag. Det begränsade ram-minnet gör det svårt att köra flera applikationer samtidigt, vilket också upplevs som en brist. Kameran ger acceptabla bilder och skärmens upplösning på 640x480 pixlar ger en skarp bild.

Källa: reviews.cnet.co.uk (GB)

MobileTechReview

”A formidable Windows Mobile Professional phone.”

MobileTechReview börjar med att skriva att den här modellen har praktiskt taget allt man kan begära med wifi, bluetooth, fm-radio, gps, kamera, plats för micro-sd. Designen får beröm både för utseende och för ergonomi. Testaren skriver att han fick mycket bra hastigheter tack vare turbo-3g. Telefonen får MVG för telefonifunktionen, bra ljud och inga tappade samtal. Att surfa via Internet Explorer fungerar bra, men applikationen tar upp en stor del av det minne som telefonen inte har överdrivet mycket utav. När det gäller skärmen blir testaren närmast lyrisk. Det är ett sant nöje att titta på video och med ett fyra gigabyte minneskort har man en verkligt bra multimediaspelare. Det är dessutom bra ljud när man lyssnar på mp3-filer. Även som navigator fungerar den bra. Kameran, som är på två megapixel är en av de bästa som testaren har sett på en mobil. Det negativa är att ram-minnet är så litet.

Källa: www.mobiletechreview.com (US)

Trusted reviews

”The VGA screen is simply gorgeous.”

Trusted reviews börjar med att skriva att gps-mottagning blir allt enklare och billigare med tiden. Testaren tror att vi snart kan ha gps i ganska billiga multimediaspelare. Men just nu är det smartphones som leder utvecklingen. Knapparna på telefonen sitter bra till och är relativt enkla att hantera. Beröm för ”ok-knappen” som gör det möjligt att stänga ner inaktiva fönster. Även denne testare är imponerad av vga-skärmen som sägs vara klar och skarp. Tillverkaren har gjort egna modifikationer av Windows Mobile Professional som testaren upplever som förbättringar. Kamerans blixt kan också fungera som ficklampa. Avslutningsvis berömmer testaren batteritiden som anses vara ovanligt bra. Det negativa är att telefonen trots en snabb processor ibland kan bli väldigt långsam.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

PDA Essentials & GPS Advisor

”Lots of software goodies.”

Den brittiska tidskriften PDA essentials & GPS advisor skriver att E-Ten klämmer in massor med trevliga funktioner i den senaste glofiishen. Det första de lägger märke till är den imponerande skärmen, storleken är tämligen ordinär, men upplösningen gör skärmen ovanligt klar och skarp. Under skärmen sitter kontrollerna, och ovanför dessa sitter en mini-joystick med vilken man navigerar i menyerna. Testaren tycker att det skulle ha varit bättre med navigationsknappar och undrar hur bra joysticken fungerar efter att mobilen stoppats ner och dragits upp ur en ficka i några månader.

Källa: PDA essentials & GPS advisor (GB) issue 70

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: E-Ten glofiish X800 är en smartphone med turbo-3g, fyrbands gsm, gprs och edge. Processorn är en Samsung SC3 2442 500 MHz. Skärmen är på 2,8 tum, tryckkänslig och med en upplösning på 640x480 pixlar. Inbyggd kamera på två megapixel och ram-minne 64 megabyte. Taltiden uppges vara 4-7 timmar. Är utrustad med kortplats för micro-sd. Måtten är 113,5x60,5x15,8 mm och vikten 147 gram inklusive batteri. Gps-mottagaren är en Sirf Star III.

Tillverkare: E-ten