Sök
E-ten glofiish M810

E-ten glofiish M810

Knubbig mångsysslare

2008-10-29

E-ten glofiish M810 är en stor och något klumpig smartphone, men testarna uppskattar dess många funktioner som både är användbara och roliga. Godkänd men utan det absoluta toppbetyget.
Testkälla Betyg Kommentar
PDA Essentials & Gps Advisor 6/10 "Can be a touch sluggish"
Cnet 6,9/10 "Call quality is excellent"
Mobile Choice 3/5 "For the person that wants everything"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att E-ten glofiish M810 är fullproppad med användbara funktioner. Testarna menar att den är av hög kvalitet och två av testarna uppskattar den långa batteritiden, medan den tredje tycker att batteriet slukas snabbt vid användning av tunga program. Nackdelarna är bland annat att den är seg när man bläddrar mellan applikationerna och för stor för att få plats i byxfickan. Kameran har dessutom trög slutartid och bildresultatet är inte särskilt imponerande. Överlag är detta en helt okej mobil med många funktioner, men testarnas slutbetyg blir inte bättre än godkänt.

PDA Essentials & Gps Advisor

"Can be a touch sluggish"

PDA Essentials & Gps Advisor har gjort ett jämförande test mellan fem mobiler. E-ten glofiish M810 får dela sistaplatsen med Toshiba G910 och guldmedaljen tar Asus P750 hem. Rent designmässigt tycker testaren att E-ten glofiish är välbyggd, men placeringen av frontpanelens knappar kunde ha varit bättre. Mobilens processor är den sämsta i testet och testaren menar att det laggar när man växlar mellan program. Kameran är inte den bästa, slutartiden är lång och bildkvaliteten dålig. Testaren tycker heller inte att batteriet imponerar och är man en flitig användare av applikationer slukas det snabbt. Trots detta är den ändå en godkänd mobil som utan problem kan visa video, spela upp musik och användas som gps.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor nr 76 2008

Cnet

"Call quality is excellent"

Cnet tycker inte att utseendet är särskilt tilltalande, men väl i handen känns den som ett kvalitetsbygge. Mobilens bästa egenskaper är alla dess funktioner och testaren tycker att utbudet är brett med bland annat gps, wi-fi och stöd för hsdpa. Testaren gillar kameran och tycker att färgerna känns naturliga, men menar att man inte kan förvänta sig en ersättare för sin digitalkamera. Vidare tycker de att både samtalskvalitet och batteritid imponerar. Cnet upplever att mobilen är alldeles för stor, en enligt dem dålig trend som börjar breda ut sig bland Windows-mobilerna, och trots att den har en relativt snabb processor tar det en evighet att växla mellan de olika funktionerna.

Källa: www.cnet.co.uk (GB)

Mobile Choice

"For the person that wants everything"

Brittiska Mobile Choice tycker att E-ten glofiish är en bastant och osmidig smartphone med ett klumpigt tangentbord som är krångligt att använda. Dess storlek ställer också till problem för den som vill ha mobilen i byxfickan. Funktionerna är många och bra menar testaren som är extra förtjust i att man via sms kan skicka sin position med hjälp av gps:en. Likaså får man en hel del bra mjukvara. Sammanfattningsvis menar testaren att om man vill ha ett stort utbud av funktioner och om man är en av dem som inte gillade den rörelsekänsliga fronten hos föregångaren så är M810 ett bra val.

Källa: www.mobilechoiceuk.com (GB)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: E-ten glofiish M810 har en lcd-skärm på 2,8 tum med upplösningen 320x240 pixel. Den har stöd för gsm, edge, umts och hdspa (turbo-3g). Flashminnet är 258 megabyte, men det går att uppdatera med MicroSDHC-kort. M810 använder operativsystemet Windows Mobile 6 Professional och en processor av typen Samsung S3C 2442 med en hastighet på 500 mhz. De tillgängliga anslutningarna är bluetooth, edr, usb och wi-fi. Bland funktionerna finns gps, qwerty-tangentbord och kamera på två megapixel. Den har måtten 59x109,5x17,5 mm och den väger 179 gram.

Tillverkare: E-ten