Sök
Doro PhoneEasy 410gsm

Doro PhoneEasy 410gsm

Nytt från Doro: Fler funktioner men fortfarande enkel

2009-11-06

Svenska Doro har utmärkt sig med mobiler med stora knappar och andra hjälpmedel. Doro PhoneEasy 410gsm är en av de senaste modellerna och har fler avancerade funktioner än tidigare.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 ”Vuxen mobil för äldre”
Amobil 4/6 ”Stilfull eldretelefon”
Gadget Speak 4/5 ”It is a well designed phone that is easy to use”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Doro, som fokuserat på att göra mobiler för äldre, nu gjort en modell som på många sätt liknar en helt vanlig mobil då den har fått fler finesser och en diskretare design. Knappar och skärm är tydliga och menyerna enkla att förstå sig på. Plus delas också ut till att mobilen är kompatibel med hörslinga och att den har en nödknapp. Testarna har inte så mycket negativt att säga förutom att målgruppen är begränsad. En av testarna anser att den kan passa som första telefon till barn.

M3

”Vuxen mobil för äldre”

M3 menar att Doro hittills har riktat in sig på att göra superenkla mobiler och att denna modell faktiskt är den mest avancerade och ett ganska stort kliv mot att vara en vanlig mobil. Designen är mer diskret än tidigare och även larmknappen har fått en mer undanskymd plats. Knapparna är stora och tydliga och färgskärmen skarp. Menyerna får beröm för att de är enkla och lättlästa. Även om den här modellen är lite mer avancerad än tidigare, bör den ändå passa utmärkt för målgruppen.

Källa: www.m3.idg.se (SE)

Amobil

”Stilfull eldretelefon”

Norska Amobil är av åsikten att den nya mobilen från Doro har fått en lite rundare design men att den annars känns igen med sina stora tangenter och skarpa skärm. Skärmen anses vara så bra att den duger till att titta på bilder och menyerna bedöms vara mycket enkla. Testaren saknar den smarta ficklampan som funnits på vissa av Doros modeller, men menar att det är bra att larmknappen finns på baksidan. Ljudet bedöms vara mycket bra och telefonen får också plus för att den utrustats med Bluetooth som kan kombineras med hörslinga. Amobil anser att detta är den elegantaste telefonen som gjorts för äldre och att den är ett mycket bra val.

Källa: www.amobil.no (NO)

Gadget Speak

”It is a well designed phone that is easy to use”

Enligt Gadget Speak går Doro emot strömmen genom att erbjuda en telefon med rejäla knappar och en tydlig målgrupp. De stora knapparna och siffrorna borde passa användare med nedsatt syn. Skärmen är skarp och det är enkelt att navigera i menyerna. Plus delas också ut till att mobilen utrustats med så många fina finesser som hörslinga, nödknapp, Bluetooth och FM-radio. Radion är en bra anledning för användare att ständigt ha med sig sin telefon. På det stora hela tycker Gadget Speak att mobilen är väldesignad och enkel att använda och borde passa utmärkt för äldre användare.

Källa: www.gadgetspeak.com (GB)

Cirkapris: 1500 kronor

Produktfakta: Typ: Vikbar trebands-gsm
Skärm: Färgdisplay med upplösning 176x220 pixlar
Minne: IUKamera: Nej
Tal: Upp till 240 timmar
Standby: 280 timmar
Mått: 98x50x19 mm
Vikt: 110 gram
Anslutningar: Bluetooth
Övrigt: Trygghetsfunktion, hörslinga M3/T4, vibrator

Tillverkare: Doro