Sök
Blackberry 7100t

Blackberry 7100t

Mobil mailhanterare

2005-07-11

Blackberry 7100t är en fyrbandstelefon med möjlighet till trådlös uppkoppling mot mailboxen. Ett begränsat stöd för Bluetooth ger negativa omdömen, mycket på grund av att produkten är business-orienterad och testarna anser att det framförallt behövs i sådana sammanhang.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,3/10 “Great option for RIM newbies”
T3 4/5 “As a mobile office device it is still a little wanting”
Pocket-lint 7/10 “Good unit for checking emails”

Vad tycker testarna?

Testarna gillar att telefonen känns ganska liten och berömmer samstämmigt designen. Samtliga tester visar på svårigheter med knappsatsen, den anses vara svår att hantera och förstå sig på. Det påpekas att det är en fråga om vana och att man kommer in i det efter en viss tids användande. Att koppla emailkontot till telefonen anses vara lätt och smidigt och den stora och skarpa skärmen beröms. Ett begränsat stöd för Bluetooth ger negativa omdömen, mycket på grund av att produkten är business-orienterad och testarna anser att det framförallt behövs i sådana sammanhang.

Cnet

“Great option for RIM newbies”

BlackBerry_7100t_Top_Right

Cnet skriver att det är lite svårt att förstå knapp-satsen, att det tar lite tid att vänja sig vid det. Möjligheterna med Bluetooth anses vara något begränsade vilket också genererar minuspoäng. Man skriver att Blackberry är bra för nybörjare på RIM, men att för de lite mer vana användarna så brister funktionaliteten något. Testaren tycker att telefonens ljud inte riktigt håller måttet. På plussidan hamnar den snygga och smäckra designen samt den tydliga och livfulla färg-skärmen. Att det även finns funktioner som till exempel högtalartelefon gillas. Det fungerar mycket bra att hantera och få emailen direkt till telefonen, men att det inte går att utöka minnet ses som en nackdel.

Källa: Till Cnets hemsida
T3, juni 2005
Till Pocket-lints hemsida

T3

“As a mobile office device it is still a little wanting”

back_berry

T3 anser att knappsatsen förvillar en aning eftersom det ser ut som på en vanlig telefon men används på ett annat sätt. Den automatiska textinmatningen bidrog till ytterligare förvirring, men testaren hävdar att man lär sig att hantera systemet på ett par dagar. Några av knapparna kan kännas bakvända för vänsterhänta. Emailfunktionen är lätt att hantera och här påpekar man att det är beroendefram-kallande att få sina mail direkt till telefonen i täta intervaller. Att stödet för Bluetooth bara är för headsets och inte för överföring känns konstigt när telefonen är utvecklad för businessanvändare. Man skriver att det är en bra produkt för att hantera email och som telefon, men att den är för svag för att använda som ett mobilt kontor.

Pocket-lint

“Good unit for checking emails”

BlackBerry_7100t_Bottom_lef

Pocket-lint tycker att den är lite för stor för att vara en telefon, dock gillar man designen. Knappsatsen får kritik, två bokstäver på varje tangent må ha minskat formatet på telefonen, men det känns plottrigt och är svårt att hantera. Speciellt att skriva ger testaren problem men efter en stunds användande finner man tekniken. Den automatiska text-inmatningen bedöms fungera mycket bra och SMS, email, kontakter och kalendern får också bra betyg. Att koppla ditt mail-konto till telefonen är lätt, men man saknar stöd för Mac. Testaren gillar att 15 minuters intervallerna går över till tre minuters intervaller när det finns mail i inboxen, men påpekar att tre minuter kan vara ganska långt när man väntar på mycket viktig information. Här ser man en nackdel i att man inte kan hämta mailet manuellt utan tvingas vänta på mobilens intervaller. Sammantaget tycker Pocket-lint att telefonen inte riktigt håller måttet utan ser det mer som ett försök att behålla kunder snarare än att ligga i framkant när det kommer till teknologiska lösningar.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Blackberry 7100t är en fyrbandstelefon som man även kan koppla upp direkt mot ett mailkonto, med så kallad RIM teknik. Email skickas till telefonen med en intervall på femton minuter, tre minuter om det finns mail i inboxen. Det finns stöd för Bluetooth, dock enbart för headset. Bland funktionerna märks kalender, SMS hantering, adress-bok och högtalartelefon. Den har ett minne på 32 MB samt polyfona ringsignaler. Taltiden är enligt tillverkaren upp till fyra timmar, standbytiden beräknas vara 192 timmar. Produkten väger 120 gram och har måtten 60x125x25 mm. Produkten säljs ännu inte i Sverige, priset är omräknad från US dollar.

Tillverkare: Blackberry