Sök
Benq-Siemens S68

Benq-Siemens S68

Simplistisk arbetspartner

2006-05-29

Liten, enkel och lätt mobiltelefon där det mesta skalats bort till förmån för priset. Trots det välbyggd och med nyttofunktioner som är välutförda nog för att fungera till arbetet.
Testkälla Betyg Kommentar
Mobil 60/100 "Täcker de grundläggande funktionerna"
Connect 70/100 "Konzentration aufs Wesentliche"
Amobil 5/6 "Svært stilrent og simplistisk"

Vad tycker testarna?

Benq-Siemens får väldigt positiva kommentarer för sitt stilrena och gedigna utförande. Alla testare tycker att det är en väldigt snygg mobil som dessutom har en bekväm knappsats. Att displayen är liten och lågupplöst gör att det ibland kan bli lite diffust mellan saker på skärmen men en av testarna skriver att då ikoner och text kan göras större så är detta inget problem i praktiken. Två testare menar att menysystemet är enkelt och välarrangerat men den tredje ogillar upplägget. Mobilen upplevs stundtals dessutom reagera något långsamt. De inbyggda funktionerna upplevs som få och grundläggande men det som finns är välutfört. S68 uppges fungera väldigt bra som jobbtelefon då den har klient för e-post, omfattande adressbok och goda synkroniseringsmöjligheter. Samtalskvaliteten är utan anmärkning och batteritiden upplevs som väldigt god.

Mobil

"Täcker de grundläggande funktionerna"

Kall och maskulin i sitt oborstade aluminiumutförande, men samtidigt slankt läcker. Så beskriver Mobil sitt intryck av mobiltelefonen. Skärmen anses inte vara anmärkningsvärd på något sätt men fungerar väldigt bra i solljus. Knapparna är behagliga att använda men låter lite för mycket och känns inte tillräckligt solida. Menysystemet som anammats från Benq är bättre än det som Siemens hade i sina mobiler, men behöver fortfarande utvecklas. Testaren gillar inte upplägget med mappar på långa rader. Det ger sämre överblick och gör att navigeringen blir långsammare. Dessutom kunde fler onödiga funktioner ha bantats bort då det ändå rör sig om en enkel och billig lur. Det är ingen mening att behålla timer, stoppur och andra objekt som ofta bara används en gång. Mest onödig anses mediaspelaren vara, den hanterar enbart ringsignaler och bilder och även om den hade klarat av mp3 så gör det begränsade minnet ändå funktionen överflödig. Goda anslutningsmöjligheter tillsammans med omfattande almanacka och kontakthantering som lätt synkroniseras gör dock att filofaxen kan lämnas hemma.

Källa: Mobil (SE), nr 5 2006

Connect

"Konzentration aufs Wesentliche"

Connect anser att tillverkaren lyckats väldigt bra med att sålla bort allt som inte är nödvändigt i en mobiltelefon. S68 är en produkt för den anspråkslöse användaren som främst bara vill ringa och skicka textmeddelanden. Därför spelar det ingen roll att displayen är lågupplöst, det går ju ändå inte att spela upp mediafiler. Eventuella bilder som kommer med mms återges dock utan problem. Koncentrationen på det mest väsentliga uppges också märkas på att e-post och väckarklockan fått egna huvudmenyer och inte ligger begravna i någon undermeny som hos andra mobiler. Trots att funktionerna är sparsamma så är det som finns väldigt ordentligt, skriver testaren. Både adressboken och wap-läsaren anses vara exemplariskt utförda. Menyn upplevs generellt som intuitiv och lättnavigerad även om vissa skönhetsmissar förekommer och även om telefonen stundtals reagerar något långsamt. I övrigt är det en snygg mobil med en känslig knappsats som har en väldigt bra batteritid och en samtalskvalitet som är helt i ordning, skriver Connect.

Källa: Connect (DE), nr 5 2006

Amobil

"Svært stilrent og simplistisk"

Amobil skriver att för den som är ute efter en enkel och tålig mobil så är S68 ett bra val. Den uppvisar nämligen inga som helst skörhetstecken och är dessutom väldigt snygg med sina räta linjer och materialvalet av borstad metall och gummi. Att den samtidigt är liten nog att slinka ner i byxfickan gör ju inte saken sämre. Den är dessutom väldigt bekväm att använda med knappsatsen i metall som svarar väldigt distinkt. Att skärmen är liten och lågupplöst kan göra att det blir lite diffust men då den klarar solljus väldigt bra och det dessutom finns möjlighet att förstora både ikoner och text så ger detta inga egentliga problem i praktiken. Menyerna anses fungera väldigt bra och lider inte av problem som tidigare modeller från Siemens hade. Röstsamtal återges oklanderligt, batteritiden är väldigt bra och anslutningsmöjligheterna likaså. Att e-postklient och välutförda nyttofunktioer som diktafon, omfattande adressbok finns med gör att mobilen fungerar väldigt bra i arbetet, även om den är sparsam med övriga applikationer.

Källa: Till Amobil (NO)

Cirkapris: 1600 kronor

Produktfakta: Benq-Siemens S68 är en trippelbandsmobil för gsm-nätet med funktioner för mms, wap, e-post, java och bluetooth. Den har en 1,8 tums display med 132x176 pixlar som hanterar 262000 färger, högtalarfunktion och 8 mb inbyggt minne. Använder polyfona ringsignaler och har också vibratorfunktion. Passningstiden är på 300 timmar och samtalstid på 5 timmar. S68 har måtten 44(b)x108(h)x13(d) mm och väger 79 gram.