Sök
Tomtom Navigator 6

Tomtom Navigator 6

Lätt att installera

2007-01-19

TomTom navigator 6 gör din handdator eller multifunktionstelefon till en bärbar gps. Den är värd sina pengar eftersom den ger korrekta och tydliga väganvisningar.
Testkälla Betyg Kommentar
Pc för alla 7/10 "Full av godis"
Cnet 7/10 "Setup is easy"
All About Symbian "Best traffic system in its field"

Vad tycker testarna?

Testerna visar att TomTom Navigator 6 ger klara, tydliga och korrekta anvisningar. Flera tester menar att den är lätt att installera och snabbt ger dig en ny rutt om du råkar missa en sväng. En testare menar dock att navigatorn fungerar sämre i statsmiljö då uppdateringen kan bli dålig. Menysystemet får bra omdömen då det nämns som bättre än konkurrentTestarna säger att Navigator 6 har många bra funktioner som kontaktnavigering och att planera efter ankomsttid. Det är även bra att man välja rutter för gång och cykel.

Pc för alla

"Full av godis"

Pc för alla tycker att den nya versionen av Tomtom är full med godsaker och nämner kontaktnavigering, planering utifrån ankomsttid, fortkörningsvarning och databas för fartkameror samt bensinmackar. Testaren anser att programmet har enkel navigering, men att det ändå är småkrångligt att få ordning på allt. Man rekommenderar att ha rikligt med minne i sin handdator eller telefon eftersom programmet är ganska resurskrävande. I övrigt tycker man att saker och ting fungerar bra. I detta test har man gjort en långkörning från Värmland till Stockholm och allt fungerade bra förutom en feldöpt rastplats på kartan. Pc för alla säger att problemen börjar när man kommer till innerstan, då uppdateringen blir ganska dålig och kommandona ibland kan fela på så mycket som hundra meter från aktuell position.

Källa: Pc för alla (SE) nr 11 2006

Cnet

"Setup is easy"

Cnet anser att Tomtom 6 är dyr men att det är ett bra navigationsprogram som är lätt att installera. Mjukvaran ger bra direktiv och det finns möjligheter att lägga till trafikinformation med mera. Man tror också att den tilltalar många Treo-användare. I detta test tittar man även på en Palm med Navigator 6. Cnet skriver att menyerna är lätta att förstå med stora ikoner och klar identifikation. På Palm tycker man att pekplattan och tangentbordet gör det enkelt att trycka in kommandon och adresser. Det finns också en meny där man kan välja rutter efter kortast distans eller kortast tid. Man kan också välja rutter där man undviker motorvägar samt planera för cykel- och gångvägar. Kartorna visas i 2d eller 3d. Cnet skriver också att navigatorn snabbt letar upp rätt väg.

Källa: reviews.cnet.com (US)

All About Symbian

"Best traffic system in its field"

All about Symbian skriver att Tomtom 6 är av superb kvalitet. Testaren har kört hundratals mil och väntar fortfarande på första misstaget. Den är snabb på att få upp rapporterna på skärmen och har en exceptionellt klar röst. TomTom har dessutom ett bättre menysystem än sina konkurrenter. Skillnaderna mellan Navigator 6 och Tomtom Mobile 5 är flera. Bland annat finner man att Navigator länkar olika TomTom ägare via positioner som skickas ut med sms. En annan positiv del är att efter man har valt en destination kan välja önskad ankomsttid. Testaren tycker att TomTom 6 har det bästa trafiksystemet då den bland annat ger rutter runt olika hinder. POI-systemet fungerar också väldigt bra.

Källa: www.allaboutsymbian.com (US)

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: TomTom navigator 6 är ett gps-baserat mjukvaruprogram för mobil och pda. 20 kartor över västra Europa och Kanada/USA ingår. Instruktionerna finns för bil-, cykel- och gångvägar. Kartorna visas i antingen 2d eller 3d. Programmet fungerar att installera på de allra flesta telefoner och den har 22 olika språk samt 50 olika röster. Vidare finns nattläge och navigatorn varnar när du kör för fort även om du inte är i navigationsläget. Som extratillbehör finns TomTom home som underhåller filer och hämtar uppdateringar samt uppdaterad databas över fartkameror.

Tillverkare: Tomtom