Sök
Tomtom Go 910

Tomtom Go 910

Elektronisk spårhund

2006-06-22

Tomtom Go 910 är enligt testarna en lättanvänd, snabb och precis navigator som förutom det vanliga är laddad med en uppsjö av extra funktioner.
Testkälla Kommentar
Auto motor & sport “Föredömligt snabb”
Laptop magazine “It worked flawlessly”
Cnet “Best for gadget hounds”
Dingz “En blodtrimmet sporhund i trafikken”

Vad tycker testarna?

När det gäller att hitta från punkt a till b så kommer Tomtom Go 910 inte att göra någon besviken. Det är en väldigt exakt navigator som är snabb på att både lägga upp och räkna om rutter ifall man skulle hamna snett. Instruktionerna är dessutom väldigt lätta att följa tack vare ordentliga anvisningar på den stora, klara skärmen som ackompanjeras av en väldigt tydlig röst. Att den kommer förladdad med kartor för två kontinenter anses generöst. Två av testarna vill dock göra läsarna uppmärksamma på att de intressepunkter som finns inlagda inte alltid är aktuella och kan behöva uppdateras. Men det är även alla extrafunktioner som enligt testarna gör Go 910 till ett bra, men dyrt val. Däribland hamnar parningen med mobiltelefon via bluetooth, bildvisaren, mp3-spelaren och ipod-anslutningen.

Auto motor & sport

“Föredömligt snabb”

Auto motor & sport gillar att Tomtom Go 910 är väldigt tydlig i grafiska vägbeskrivningar och att ljudet håller bra kvalitet. Att skärmen är i bredbildsformat och har automatisk ljusregering uppskattas stort. Destinationer uppges vara väldigt lätta att mata in med fjärrkontrollen och navigatorn uppges vara väldigt exakt. De fall då en omläggning krävdes så räknade produkten ut den nya rutten väldigt snabbt, skriver testaren. Enhetens extra finesser imponerar starkt på testaren men att en enhet för tmc inte ingår är något av en besvikelse med tanke på priset.

Källa: Auto motor & sport, nr 11 2006 (SE)

Laptop magazine

“It worked flawlessly”

Det är enligt Laptop magazine väldigt enkelt att både komma igång med och använda Tomtom Go 910. Det beskrivs vara en snabbstartad enhet som guidar användaren med klara och koncisa visuella direktioner och tydligt tal. Skärmens storlek och skärpa anses vara till väldigt stor fördel. Den är stark nog att lysa ordentligt under dagen utan att bli alltför skarp under natten. Navigatorn uppges vara väldigt träffsäker och de gånger testaren hamnar på villovägar är den väldigt snabb på att lägga om rutten. Bland de extrafunktioner som finns med anses handsfree-funktionen via blåtand och ipod-anslutningen riktigt nyttiga och bra.

Källa: Till Laptop magazine (US)

Cnet

“Best for gadget hounds”

Tomtom Go 910 anses av Cnet vara en navigator för den som inte enbart nöjer sig med att kunna hitta rätt, utan även vill ha massvis med extrafunktioner. Det är en solid presterare med intuitivt gränssnitt som är enkelt att sköta via pekskärmen. Testaren är dock snabb med att säga att den som klarar sig utan alla flashiga funktioner gör bättre i att investera i en enklare upplaga. För just navigationen anses väldigt bra hos Tomtoms alla modeller. Fördelen med just 910 i det här avseendet anses vara att skärmen är extra stor och skarp samt att enheten kommer med kartor som täcker både Nordamerika och Europa vilket gör den praktiskt för den som ofta korsar Atlanten. Men det varnas för att de intressepunkter som finns med för att visa exempelvis närmsta restaurang eller bensinmack kan vara utdaterade.

Källa: Till Cnet (US)

Dingz

“En blodtrimmet sporhund i trafikken”

Dingz skriver att tillverkaren lyckats klämma in i princip allt som idag kan tänkas förekomma i dagens bärbara navigatorer. Och detta utan att det någonsin blir krångligt att använda enheten, snarare tvärtom. Det beskrivs också vara en navigator som är rapp i starten liksom under användande. Testaren har vissa invändningar mot Go 910, men ingen berör huvudfunktionen. Det är att mp3-spelaren inte hanterar wma-filer och att högtalaren sitter i fästet istället för i enheten, vilket gör att den inte kan brukas som en walkman. Själva fästet är litet och praktiskt men det gäller att fästa det ordentligt för det kan lossna menar testaren.

Källa: Till Dingz (NO)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Tomtom Go 910 är en gps-navigator med dimensionerna 115x92x58 mm och en vikt på 310 gram. Den har en processor på 400 MHz, 64 megabyte ram och 20 gigabyte hårddisk med kartor över Västeuropa, USA och Kanada. Batteriet är ett uppladdningsbart litiumjon med drifttid på 4 timmar. Skärmen är en lcd touchscreen på 4 tum som återger 64000 färger med 480x272 pixlars upplösning. Produkten har även mp3-spelare, bildvisare och fjärrkontroll. Via parning med vissa mobiltelefoner över bluetooth fungerar den även som handsfree och går dessutom att ringa och läsa sms från. I paketet medföljer bärväska, dockningsstation, billaddare, fästanordning för bil, extern mikrofon och audiokabel för anslutning till bilstereo.