Sök
Tomtom Go 720

Tomtom Go 720

Säg ditt resmål

2007-10-03

Tomtom Go 720 är en gps-navigator med röstigenkänning och kartor över Europa som kan uppdateras dagligen.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 5/5 "The best satnav yet"
PDA Essentials 9/10 "Editor's choice award"
Mobil 76/100 "Röststyrning ger bra vägledning"

Vad tycker testarna?

Överlag är testarna nöjda eller mycket nöjda med Tomtom Go 720. Den har en vacker och rejäl utsida, parat med nyttiga och väl sammansatta funktioner. Bland dessa räknas röstigenkänning och en bra hjälpmeny med användbara telefonnummer. Till nackdelarna hör att tjänster som TMC kostar extra och att de svenska rösterna låter onaturligt och stelt.

T3

"The best satnav yet"

Brittiska T3 utropar Tomtom Go 720 till den bästa navigatorn hittills. Som en kombination av Roger Federer och Brasiliens fotbollslandslag. Varje gång konkurrenterna ser ut att ha kommit ikapp tar Tomtom fram en ny generation överlägsna modeller. Den snygga utsidan kombinerat med bra funktioner gör att Go 720 inte är något undantag. T3 tycker helt enkelt man ska köpa en och bränna alla sina kartor på ceremoniellt vis, en efter en. Synd bara att TMC kostar extra.

Källa: T3 (GB) issue 142

PDA Essentials

"Editor's choice award"

PDA Essentials & GPS Advisor gillar bredbildsskärmen och resten av designen på Tomtom 720, inklusive menyerna som är enkla att navigera både för vana Tomtom användare och andra. Även om man försöker lura navigatorn och medvetet åka fel väg tappar den inte koncepterna utan ger hela tiden klara och tydliga anvisningar. Skärmen är tydlig och inte känslig för reflexer och det fungerar bra att tala in destinationen via röstigenkänning. En komplett navigator enligt PDA Essentials.

Källa: PDA Essentials & GPS Advisor (GB) issue 65

Mobil

"Röststyrning ger bra vägledning"

FILE:\\I:\Aladdin_share\Dokumentarkiv\Smartson\Internt\Anders\BilderPublicering\Untitled-3.jpgSvenska tidningen Mobil tycker att 720 är en försiktig uppdatering av Tomtom One XL. Den är något klumpig men samtidigt mycket välbyggd. Bilfästet är en liten och smidig historia som tyvärr inte sitter så bra på vindrutan. Röstigenkänning fungerar riktigt bra och spar många knapptryckningar vid inmatning av destinationer. Gränssnittet är bra, förutom att navigatorn ställer en rad frågor som kan kännas överflödiga inför ett nytt resmål. De två rösterna är onaturliga men tydliga. På det hela taget en komplett navigator utan större nackdelar.

Källa: Mobil (SE) nr 9 2007

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Tomtom Go 720 är en gps-navigator med röstigenkänning och kartor över Europa som kan uppdateras dagligen via Tomtoms plustjänster. Det går också att prenumerera på TMC (trafikinfo) via mobiltelefonen mot en avgift eller köpa separat modul för detta. 2 gigabyte minne och plats för sd-minneskort finns, liksom blåtand. Skärmen är platt och mäter 4,3 tum. Två svenska röster finns installerade. Uttag för extern gps-antenn och usb-port. Mått 118x83x24 mm, vikt 220 gram.

Tillverkare: Tomtom