Sök
Tom Tom One Europa 3rd Edition

Tom Tom One Europa 3rd Edition

Lättanvänd utan extragodis

2008-06-17

Tom Tom One Europa 3rd Edition är en enkel gps-navigator med 3,5 tums skärm som är snabb, hittar rätt direkt och har ett mycket användarvänlig menysystem. Sparsam med extrafinesser.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 390/500 "Schlichtweg top ist die Bedienung"
Pc för alla 7/10 "Mycket matnyttig information"
Bild & Ljud Hemma 5/6 "Hög kvalitet i litet format"
Mobil 17/25 "Fungerar utan anmärkningar"

Vad tycker testarna?

Alla testare berömmer menyerna och adressinmatningen hos Tom Tom One Europa 3rd Edition. Det uppges vara en sparsam enhet vad beträffar extrafunktioner men det den kan, det kan den mycket bra. Navigationen är klockren och det går snabbt att beräkna rutter och omberäkna dessa vid behov. Presentationen av rutten och kartor är väldigt tydlig. Att det även går att göra korrigeringar till kartmaterialet samt att det finns en hjälpflik för akuta situationer uppskattas av flera testare. Det som anmärks på är att röstguiderna inte är de allra bästa.

Connect

"Schlichtweg top ist die Bedienung"

Tyska Connect anser att enheten svarar snabbt, har stora och tydliga knappar, enkla beskrivningar, strukturerad meny och hjälpmeddelanden som poppar upp. Allt detta gör det exemplariskt lätt att använda produkten och andra tillverkare bör ta efter Tom Tom, menar testaren. Dessutom är presentationen av kartmaterialet detaljerad, skarp och flyter på bra. Men ibland uppstår problem med röstguiden. Röstinstruktionerna kommer ofta för sent och är ibland så konstiga att det inte går att förstå vad som menas. Ruttberäkningarna är däremot felfria och skulle man hamna på villovägar tas nya direktioner fram riktigt snabbt. Connect tittar på totalt sex gps-navigatorer och utser Navigon 2100 till bästa produkt. Tvåa blir Medion GoPal E3215 och Tom Tom One 3rd Edition kniper tredjeplatsen.

Källa: Connect (DE) november 2007

Pc för alla

"Mycket matnyttig information"

Även Pc för alla kikar på sex olika gps-navigatorer och utser Navman S70i till bästa köp. Tom Tom One 3rd Edition hamnar även här på tredje plats. Tom Toms bidrag uppges vara tydlig med anvisningar, både vad gäller aktuell gata och kommande svängar och avstånd. Den reagerar också snabbt och ritar upp nya rutter utan dröjsmål om det skulle behövas. Några extrafunktioner är det inte tal om men det som finns uppges vara mycket väl genomfört. Även Pc för alla skriver att menyerna är föredömliga och att enheten bjuder på mycket nyttig information vid nödsituationer. Att tmc kräver en separat mottagare upplevs dock som snålt. Skärmen är skarp och ljusstark med god färgåtergivning. Men design och utförande känns inte mer än medelmåttigt.

Källa: Pc för alla (SE) nr 1 2008

Bild & Ljud Hemma

"Hög kvalitet i litet format"

Bland åtta olika gpser utser Bild & Ljud Hemma Tom Tom One 3rd Edition till bästa produkt. En väldesignad och välbyggd enhet men fästet är inte det bästa och kräver några försök innan monteringen lyckas. Funktionerna är det däremot bättre med. Testaren uppskattar hjälpguiden för olyckor och kartkorrigeringen. Det uppges också vara mycket enkelt att uppgradera mjukvaran och köpa till extrafunktioner när enheten ansluts till datorn. Testaren ger pluspoäng för att tmc-mottagare ingår i köpet. Adressinmatning är mycket smidig med ett rejält tangentbord och bra visning av adresser. Testaren gillar också att det går att påverka rutter genom att undvika platser och begära alternativa direktioner. Det går snabbt att både få fram rutten och uppdatera kartan. Kartvisningen är mycket tydlig med lättläst och väsentlig information. Det enda att anmärka på är att röstdirektionerna känns uppenbart konstgjorda och med onaturlig betoning.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 3 2008

Mobil

"Fungerar utan anmärkningar"

När Mobil tar sig an den tredje versionen av Tom Tom One så upplevs designen som lite till åldern jämfört med konkurrenternas produkter. Den är också något plastig och det märks att detta är ett budgetalternativ, skriver testaren. Prestandan är det däremot inget fel på. Navigatorn har en utmärkt mottagning och den arbetar snabbt. Gränssnittet är mycket bra och att tmc-mottagare följer med är ett plus. Men det medföljande fästet är inget bra. Mobil kikar på totalt tretton olika navigatorer och utser Garmin Nüvi 760 och Magellan Maestro till bästa produkter. Tom Tom One placerar sig på åttonde plats.

Källa: Mobil (SE) nr 5 2008

Cirkapris: 2200 kronor

Produktfakta: Tom Tom One Europa 3rd Edition är en en gps-navigator med Sirfstar III mottagare. Den har en 3,5 tums skärm med upplösningen 320x240 pixlar och 64 tusen färger. Kartmaterialet är från TeleAtlas och täcker hela Europa och inkluderar intressepunkter samt fartkameror. Navigering sker med 2d- eller 3d-kartor och turn-to-turn röstguide. Det inbyggda minnet uppgår till 1 gigabyte. Kortplats saknas. Tom Tom Map Share möjliggör korrigering av kartmaterial och delning av gjorda korrigeringar över internet. Batteriet räcker till två timmars drift. Enheten väger 174 gram och har måtten 96x82x25 mm. Tmc-mottagare finns som tillbehör.

Tillverkare: Tomtom