Sök
Tom Tom Go 920T

Tom Tom Go 920T

Talför kartläsare

2008-04-04

Denna gps är lätt att använda och ger snabba och korrekta instruktioner. Testarna tycker att den är väl värd pengarna.
Testkälla Betyg Kommentar
PDA Essentials & Gps Advisor 8/10 "Money well spent"
Cnet 8,8/10 "A fully-featured sat-nav"
Connect 446/500 "Guter Positionierung"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar enheten och de menar att den har en trevlig storlek. Displayen är stor och tydlig och upplösningen är hög. Testarna gillar också användargränssnittet, menyerna är enkla och överskådliga och reagerar snabbt på kommando. Väganvisningarna är korrekta och enheten behöver inte särskilt lång tid för att räkna ut rutten. Röstdirektiven är klara och tydliga, men en testare tycker inte att timingen är helt hundraprocentig. Modellen har flera extrafunktioner att erbjuda, bland annat möjligheten att visa såväl text som bild. Man har också tillgång till bluetooth. En testare tycker dock att det tar irriterande lång tid att koppla ihop mobil och gps.

PDA Essentials & Gps Advisor

"Money well spent"

PDA Essentials & Gps Advisor ger modellen utnämningen "Editor´s choice award". Testaren menar att modellen är snygg, om än något tung. Användargränssnittet är riktigt bra och säkerställer att inställningarna går blixtsnabbt. Kartorna är inte särskilt detaljerade, men röstdirektiven är mycket klara och tydliga. De vägdirektiv man får är korrekta och 920T ger också information om annalkande fartkameror. Bland övriga extrafunktioner noteras bland annat möjligheten att visa bilder och textdokument samt en ljudboksläsare. Testaren menar att enheten är något dyr, men att den är välfungerande och väl värd pengarna.

Källa: PDA Essentials & Gps Advisor (US) nr 72

Cnet

"A fully-featured sat-nav"

Cnet gillar displayen, upplösningen är god nog och såväl ikoner som text är klara och tydliga. Användargränssnittet är användarvänligt, responsen snabb och menyn tydlig. Det går snabbt att föra in destinationer. Man har även en möjlighet att muntligen läsa in destinationer och testaren imponeras av att funktionen fungerar mycket bra. Röstdirektiven är klara och tydliga. Man kan koppla enheten till sin mobil via bluetooth, men det kan ta irriterande lång tid. Displayen är riktigt bra, men detaljerna i kartan är ganska medelmåttiga. Testaren hade önskat att vägarnas namn dök upp med lite större regelbundenhet.

Källa: reviews.cnet.co.uk (US)

Connect

"Guter Positionierung"

Connect menar att modellen är fullpackad med olika funktioner som både är roliga och användbara. Bland annat har man tillgång till musikspelare samt text- och bildhanterare. Dessutom har man möjligheten att koppla enheten till sin iPod. Hanteringen är okomplicerad tack vare tydliga och väl tilltagna knappar och snabb reaktionstid hos menyn. Röstanvisningarna är inte helt hundraprocentiga och det är timingen som inte alltid stämmer. I övrigt är positioneringen och överskådligheten bra. Man får snabbt tillgång till den aktuella rutten, och vid behov även en alternativ färdväg. Beräkningen går på ett par sekunder, vilket testaren imponeras av.

Källa: Connect (DE) mars 2008

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Tom Tom Go 920T är en gps med dimensionerna 83x118x24 mm och en vikt på 220 gram. Displayen är 4,3 tum stor och har en upplösning på 480x272 pixlar. Minnet kan byggas ut med sd-minneskort.

Tillverkare: Tomtom