Sök
Test - Mobile Navigator Iphone

Test - Mobile Navigator Iphone

Telefonen visar vägen

2010-06-15

Jonas Nilsson laddar upp inför semestersäsongen med att köra Navigons senaste gps-mjukvara till Iphone. Vi har ställt några frågor för att höra om applikationen är värd pengarna.

Tjena Jonas, vad är dina intryck nu när du använt mjukvaran ett tag?
Jag tycker att Navigon har fått till en snygg och hyfsat lättanvänd lösning för att vara mobiltelefonanpassad. Det är dock fortfarande en bit kvar till de allra bästa fordonsnavigatorerna. 

Var den svår att installera?
Nej, iPhone är ju extremt enkel på det sättet, på gott och ont. Vissa tilläggsfunktioner installeras inifrån programmet och även det var smidigt.

Hur går det att följa kartan på en såpass jämförelsevis liten skärm som Iphone?
Det går bra, men om man upplever det som ett problem så är det enkelt att montera telefonen lite närmare vilket till viss del kompenserar för skärmens storlek.

Tycker du att den är värd pengarna?
I dagsläget, nej, med viss reservation för att vi inte testat den på den något snabbare iPhone 3GS. Programmet är lite för långsamt och upptar alldeles för mycket av telefonens lagringsutrymme. Dessutom slukar programmet batteri snabbt. På min 8 gigabytes iPhone 3G hackar rösten så att det ibland är omöjligt att höra vad den säger, och det händer även att avfarter missas. Och programmet tar installerat upp 25% av lagringsutrymmet på en 8GB-telefon, vilket känns på tok för mycket. En billigare version med endast sverigekarta kanske hade varit att föredra. När den snabbare iPhone 4 kommer, flyter säkerligen Navigonprogrammet på lite bättre också.

Snabbfakta:
Pris på App. store: Europakartor 850 kronor, nordenkartor 660 kronor
Funktioner: Text till tal, Reality View pro, Traffic live, koppling till facebook/twitter, körfältsassistent mm.
www.navigon.com

Naviphone_1