Sök

Smartsontest Blaupunkt Lucca 3.3

2007-02-01

Liten och smidig gps-navigator för bilen med ett trivsamt yttre. Den är relativt snabb men menyer och inställningar är till en början svåra att komma åt.

Modell Pris Kommentar
Blaupunkt Lucca 3.3 2750 Snygg och prisvärd

Sammanfattning

Blaupunkt Lucca 3.3 är en gps-navigator för bilen med 512 megabyte minne och plats för sd-kort. Batteritiden är maximalt 3 timmar. Anvisningar ges på 17 olika språk. Skärmen mäter 3,5 tum. Atlas Dual core processor på 300 mhz med Sirf III mottagare. Den har kartor över Norden förinstallerade och övriga länder i Europa finns på dvd. Extrafunktioner är mp3-uppspelning och bildvisare för jpeg. Måtten är 115x80x25 mm, vikt 190 gram.

Inledning

Blaupunkt Lucca 3.3 frontTyska Blaupunkt är inte bara stora på bilstereo, utan också en av de större tillverkarna av förinstallerade gps-system inom bilindustrin. Då är det naturligt att också erbjuda navigatorer för eftermontering i bilen. Lucca 3.3 är något av en budgetprodukt i mellanstort format med skärm på 3,5 tum. Formatet är lagom stort men skärmen kunde gärna fått vara lite större. Röstanvisningarna är tydliga och bra. På högre volymer blir ljudet lite ansträngt då högtalaren inte räcker till. Uttag för hörlurar finns dock. På utsidan finns bara en strömbrytare och en menyknapp, denna leder bara till inställningar av ljud och ljus. Övriga funktioner styrs genom pekskärmen vilket fungerar bra, även om vissa menyer och alternativ är svåra att hitta. För att komma åt grundinställningar som varning för överskriden hastighet, måste man först gå ur navigeringsläget.

Bruksanvisningen är välskriven och tryckt i ett lagom stort format. Bilfästet vill gärna ramla av från bilrutan under kalla vinterdagar, det är dock inget unikt för denna modell. Tyvärr är laddkabeln i kortaste laget vilket medför att man i stort sett bara kan placera navigatorn mitt på rutan och inte på vänster sida. Batteriet ville inte ta emot tillräckligt mycket laddning för att använda navigatorn utanför bilen, annars har navigatorn som sagt ett bra format och ryms lätt i fickan. POI symboler för olika bensinmackar, vägkrogar etc. dyker upp längs vägen vilket förenklar spontana beslut om att stanna och fylla på bränsleförrådet för både människa och bil.

Blaupunkt Lucca 3.3 tillhör inte de mest välutrustade navigatorerna vad det gäller antalet finesser och tillbehör. Men den har det mesta och behöver man kartor över länder utanför Norden finns det på bifogad dvd-skiva. En tjänst man kan sakna i en ny navigator är TMC, vilket inte finns till denna modell. Dock kommer en ny version med större bildskärm och fler funktioner inom kort men där får man räkna med att priset blir ganska mycket högre. Nöjer man sig med grundfunktionerna är Lucca 3.3 en prisvärd kandidat.

 Design 4 Snygg och gedigen
 Kvalitet 4 Känns hållbar
 Kapacitet 3 Ganska liten skärm
 Funktioner 2 Endast basutrustad
 Prisvärde 3 Enkel och pålitlig
 Summa 16/25 Inget för teknikfreaks

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: