Sök

Rädda körkortet!

2007-05-07

Auto motor & sport testar fem gps-moduler som varnar för kameraskåp. Fyra av fem visar bilens exakta hastighet på displayen.

Modell Pris Kommentar
GPS1 1495 -
Active GPS 1480 -
BTCD-100 1625 -
Mio C710 3390 -
Tomtom One 3290 -

Sammanfattning

Det är bra om kameraskåpsvarnaren visar bilens exakta hastighet eftersom man då undviker att bli lurad av bilens hastighetsmätare. Varningarna bör ges med såväl visuella som hörbara signaler. Vid köp bör man enligt Ams ta i beaktande hur mycket det kostar att hålla varnaren uppdaterad. GPS1 och Active GPS är två bra köp.

Inledning

GPS1Inköpspriset är ingen måttstock på hur kompetent en kameravarnare är, tvärtom fungerar de billigare riktigt bra samtidigt som uppdateringen är gratis. Det menar Auto Motor & Sport som testar fem modeller. Såväl visuella som hörbara varningar är bäst. Dessutom är det bra om varnaren visar hastighet samt räknar ned avståndet till kameran.

Mio C710GPS1 varnar för kamera med blinkande display och ljudsignal. Dessutom räknas avståndet ned. Uppdateringen är kostnadsfri och varnaren är mycket prisvärd. Active GPS är billigast och har kostnadsfri uppdatering. Den har ljudsignal och avståndsnedräkning. En bra design och ett prisvärt köp. BTCD-100 saknar display. Dessutom får man inte exakt hastighet. Varning med röst och dioder. Uppdateringen är gratis. Mio C710 är en relativt komplett navigator. Första året är uppdateringen gratis. Visar hastighet och varnar visuellt och via ljud. Tomtom One kostar 400 kr per år att uppdatera. Såväl visuella som hörbara varningar. Hastigheten visas. Bra design.

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: