Sök
Panasonic Strada CN-GP50N

Panasonic Strada CN-GP50N

"Bra gps med gigantisk skärm"

2008-04-01

Med Panasonic Strada får du en detaljerad vägbeskrivning av en naturlig och professionell berättarröst.
Testkälla Betyg Kommentar
Trusted reviews 8/10 "Makes it hard to miss instructions"
M3 7/10 "En positiv ny bekantskap"
Din teknik 3/5 "Hur bra som helst i snårig stadstrafik"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Panasonic har utvecklat en kompetent maskin med ett uppgraderat kartsystem och tydliga instruktioner för hur man ska lyckas ta sig till sitt mål. Dock anses texten vara för liten och är svårt att läsa texten när man är stressad. Den instruerande rösten får lovord eftersom den är tydlig och naturlig. 3d-grafiken kunde flyta på bättre menar en av testarna som tycker att den är hackig. Skärmen beskrivs som gigantisk och detaljerad, dock menar en testare att den är oprecis.

Trusted reviews

"Makes it hard to miss instructions"

Trusted reviews tycker att Panasonic har skapat ett riktigt kompetent satellit-navigator-system. Den största styrkan är den gigantiska skärmen som tillåter användaren att upptäcka små detaljer på kartan. Men testaren anser att det finns mer som är värt att uppmärksamma. Den har en tydlig och instruerande röst. Testaren vill dock inte ge högsta betyg då det finns konkurrerande enheter som har ett bättre system i helhet samt en bättre skärmrespons vid användning. Är man ute efter en stor skärm tycker dock testaren att Panasonics gps är värd att titta extra på.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

M3

"En positiv ny bekantskap"

M3 tycker att Panasonics gps ger ett positivt intryck med kartmaterial från Navteq och ett gränssnitt som påminner om de lyxigare varianterna. Testaren tycker om röstfunktionen som gör det möjligt att styra gps:en genom tal, det är dock mindre bra att det inte medföljer någon tcm-funktion och att denna funktion bara är möjlig att få genom tillval. Designen anses vara relativt snygg och gps:en får plus för att den är tydlig. Den har en snygg 3d-funktion, men det kan vara en aning förvirrande då det är viktigt att hålla fokus på vägen.

Källa: M3 (SE) nr 11 2007

Din teknik

"Hur bra som helst i snårig stadstrafik"

Din teknik tycker att gps:en är bra eftersom den är tydlig i vägbeskrivningen och berättar vilken fil man ska ligga i för att komma rätt. Din teknik ger också plus eftersom det är den första gps som klarar av att hitta testarens nybyggda hem. Kartan är ofantligt stor, men här menar testaren att gps:en slutar att vara funktionell då siffrorna i gengäld är små och det är svårt att se vad som står. Gränssnittet beskrivs som stiligt, men testaren tycker att det är en aning långsamt. De menar också att 3d-grafiken flyter på dåligt och att skärmen är oprecis. Överlag beskrivs gps:en som en kompetent maskin, men det skulle inte skada med en bättre beräkningskraft.

Källa: Din teknik (SE) nr 1 2008

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Gps:en Panasonic Strada CN-GP50N har en skärm på fem tum och en batteritid på fyra timmar. Det finns möjlighet till röststyrning, den visar hastighetskameror och har både bluetooth och pekskärm. Storleken är 128x84x30 millimeter och den går att ansluta genom usb och sd-kort. Den använder kartsystemet Navteq som har en databas med kartor över 37 europeiska länder och med över 1,7 miljoner POI´s i 26 olika kategorier.

Tillverkare: Panasonic