Sök
Nokia 330

Nokia 330

Funktionell men inte prisvärd

2007-04-17

Denna gps-modell ger bra och tydliga väganvisningar, men avsaknaden av bluetooth och andra finesser gör att det finns flera konkurrenter som är mer prisvärda.
Testkälla Betyg Kommentar
Connect 379/500 "Teuer"
M3 6/10 "Lite dyrare än genomsnittet"
Mobil 64/100 "Bra GPS-mottagning"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att Nokia 330 har en ganska tråkig design, å andra sidan känns den solid och hållbar. Användargränssnittet råder delade meningar om, någon tycker det kunde vara bättre medan en annan anser att det är tydligt och lättnavigerat. Kartorna är hyfsat uppdaterade och röstanvisningarna klara och tydliga. Dessutom har modellen inbyggd mediaspelare för musik, bilder och film. Dock finns inga möjligheter att koppla ihop den med mobiltelefonen via bluetooth, vilket testarna ställer sig frågande till med tanke på märket. Modellen är riktigt dyr med tanke på att utbudet av extrafunktioner är relativt snålt.

Connect

"Teuer"

Connect testar förutom Nokia 330 även VDO Dayton PN 2050 TMC, DelphiGrundig NAV210W, Sony NV-U71T, Route66 Chicago 9000, Garmin Streetpilot c510 deluxe, Magellan RoadMate 1050T samt Blaupunkt Travel Pilot Lucca 3.3. Testvinnare är VDO Dayton medan Nokia 330 hamnar på åttonde och sista plats. Testaren tycker att displayen är ljusstark och bra, men programvaran lämnar en del övrigt att önska. Till exempel känns kartorna inte helt dagsfärska. Dock är anvisningarna klara och tydliga, även om man ibland kan önska att sträckan kunde räknas ut snabbare. Huvudmenyn är snygg och översiktlig. Synd bara att modellen är så dyr.

Källa: Connect (DE) feb 2007

M3

"Lite dyrare än genomsnittet"

Svenska M3 tycker det är lite märkligt att man inte har några som helst möjligheter att koppla ihop modellen med mobiltelefonen. Användargränssnittet är i alla fall hyggligt bra och ganska lättnavigerat. Bland annat kan man söka på adress, postnummer och intressanta platser i samma fönster. Navigeringen är korrekt och röstanvisningarna tydliga. Testaren tycker att modellen är bra, men att priset är högt med tanke på antalet extrafunktioner, till exempel saknas TMC. Testaren menar att det finns flera modeller med samma funktioner för betydligt lägre pris.

Källa: M3 (SE) nr 2 2007

Mobil

"Bra GPS-mottagning"

Mobil menar att designen på Nokia 330 är alldaglig men solid. Navigationen fungerar bra och kartmaterialet verkar väl uppdaterat. Fartkameror finns med i databasen, men man får inte veta vilken färdriktning som bevakas eller vilken hastighetsbegränsning som gäller. Röstanvisningarna är tydliga och kommer i god tid. Testaren ställer sig frågande till att 330 inte kan kopplas ihop med mobiltelefonen via bluetooth, något flera billigare konkurrenter klarar. Navigatorn är användarvänlig även om användargränssnittet inte är det allra bästa. Det som kännetecknar Nokias mobiler såsom smart design återspeglas inte i denna produkt.

Källa: Mobil (SE) nr 3 2007

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Nokia 330 är en gps-navigator för bilen med dimensionerna 119x83x24 mm och en vikt på 205 gram. Skärmen har en upplösning på 320x240 pixlar och hanterar 65000 färger. Det medföljande minneskortet är 2 gigabyte stort och det interna minnet är på 64 megabyte. Gps-chip Sirfstar 3 och kartor från Navteq. En enklare mediaspelare är inkluderad för bilder, film och musik.

Tillverkare: Nokia