Sök
Navman S90i

Navman S90i

Ta bild på resmålet

2008-01-16

Navmans nya S90i får blandade omdömen i testerna, å ena sidan briljant och välutrustad, å andra sidan puckad och långsam.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6/10 “A major bout of insanity”
Din Teknik 3/5 “Det håller inte”
M3 8/10 “Bildad vägvisare”

Cnet

“A major bout of insanity”

Australiensiska Cnet tycker att S90 är samma navigator som den billigare S30 men med större skärm. Den styrs också via skärmen och Navman har verkligen lagt tid på att få till ett vettigt menysystem som är minst lika bra som konkurrenternas. Bilfästet är enkelt och bra men anslutningen av laddkabeln är svår att få till. Uttalet av gatunamnen i Sydney är bra och den inbyggda kameran är en trevlig extrafiness. Däremot ger navigatorn ibland bisarra anvisningar om vägvalet. I övrigt finns mycket som talar för Navman S90, bara man kunde lita på den…

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Din Teknik

“Det håller inte”

Din Teknik tycker att Navman S90 är lyxig men seg. Vägvalen är korrekta men kommer alldeles för sent. Den kvinnliga rösten är inte särskilt bra på uttalet. Å andra sidan är kartorna och menyerna väl utförda, men det hjälper inte om man inte snabbt får hjälp med ett nytt vägval.

Källa: Din Teknik (SE) nr 12 2007

M3

“Bildad vägvisare”

Svenska M3 gillar Navman S90, framför allt den inbyggda kameran. Kartorna är väl uppdaterade och gränssnittet är bra. Men testaren kommenterar inte vägval eller reaktionstid.

Källa: M3 (SE) nr 11 2007

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Navman S90i är en gps-navigator med 4,3 tums bildskärm och inbyggd 2 megapixels kamera för lagring av sevärdheter med mera. Vidare finns blåtand och TMC. Minnet uppgår till 2 gigabyte och batteriet håller för upp till 5 timmar. Vikt 198 gram, storlek 140x80x20 mm.

Tillverkare: Navman